BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

23 January 2011

cinta 3 segi..(laut, pntai, batu)


laut dan pantai saling berhubung... yang menghubungkn laut dan pantai adalah ombak..
bila air pasang, laut akn bercantum dengan pantai dan pantai akan berada di bwh laut... pantai terpaksa membiarkan laut berada di atasnye.. membiarkan laut teros menindasnya.. pantai pasrah.. kerana pantai tau tnpa laut tidak bermakna pantai dipanggil pantai.. tiada pantai tnpa laut.. begitula pentingnya laut kepada pantai.. dan bila cintanya laut kepada pantai membuak2, membara, laut akn teros berada di atas pantai.. smbil menyuruh ombak yang besar menhempas pantai supaya pantai tw betapa agungnya cinta laut kepada pantai.. tiada apa yang dpt menghalangnya..
bila air surut.. laut tetap menjadi laut yang terbentang luas.. laut boleh memilih pantai mana yang nk di duduki.. pantai yg 1 pun ditinggalkan sepi.. hanya ombak yang kadang2 menghubungkn antara pantai dan laut.. ketika itu pantai sunyi.. pntai sepi.. pantai perlukan laut di atasnye.. pantai perlukan perlindungan.. laut tidak menjenguknye lagi.. bila air pasang barulah pantai akn kembali ceria.. kembali bersemangat kembali segar utk menerima laut membasahinye.. tetapi kadangkala laut tidak perlukan pantai kerana laut sudah ade batu2 utk menggantikan pantai... laut lebih suka menyakitkan ombak.. membiarkan ombak menghempaskan dirinya di atas batu... kesian ombak.. pantai hanya mampu melihat dr jauh.. ombak hanya sekejap2 membelainya... pantai hanya boleh menyampaikan cintanya kepada laut apabila ombak tiba..

mood : esok nk g TC... mencari ketenangan.. fikiran berserabut... kepala sakit..
YA ALLAH,.. BERILAH DAKU KEKUATAN DAN KESABARAN DALAM MENGHADAPI DUGAANMU.. AMIN.....

21 January 2011

PIANO


kemerduan bunyi piano membuatkan aku tertanya-tanya siapakah gerangan pemainnya.. aku tercari-cari.. ku ke kiri.. ku ke kanan.. ahhh.. tiada siapa.. aku masih mencari.. aku terlihat kelibat seseorg di atas balkoni rumah banglo di depanku... ya... itulah org yg membuatknku terpegun dengan irama dan alunan piano yang di mainkn nya..
sungguh indah... aku berlari ank menuju ke arah rumah tersebut...ku teros berlari mendaki ank2 tangga banglo mewah tersebut.. ku rasakan seperti bunyi tersebut memanggil-manggilku utk mendekatinya.. aku harus pergi... sebaik smpai di tingkat atas aku lihat seorg jejaka tampan sedang bermain piano di hujung balkoni betol-betol di hadapanku... aku teros mendekati... mataku teros menatap wajah jejaka itu.. pandangan mataku dibalas dengan senyuman yang sungguh menawan... ahhh.. ku rindukan wajah itu.. aku teros menghampiri dan berdiri di tepi piano berwarna hitam itu.. piano yang sgt cantik.. tiada sikit calar pun kelihatan.. pandai sungguh jejaka ini menjaga brg kesayangannye... jejaka tampan tersebut teros menekan 'code' piano tersebut.. asyiknya irama yang di mainkn.. aku terbuai.. anak mataku sikit pun tidak terlepas dr memandang wajahnya.. kurasakan seperti semua ini mimpi... sungguh bhgia kurasakan saat itu... setelah alunan muzik dari piano tersebut sudah lenyap, aku tersedar dr khayalanku... jejaka tersebut sudah berada di hadapanku.. smbil memegang tanganku die berkata "untukmu sayang".. aku tersenyum lalu teros mencium tangannya... "terima kasih papa.. mama sayang papa.. terima kasih..." air mata bhgia mula bercucuran.. kupeluk tubuh sasa itu... itulah lelaki yang menjadi penyeri hidupku selama ini.. suami tercinta yang memberiku sinar kebhgian yang telah lama aku idamkan.. akulah wanita yang paling bertuah di dalam dunia ini kerana memilikinya.. terima kasih Ya Allah di atas jodoh yang telah diberikan kepadaku..

"mama... mama..." aku masih mendengar suaranya..
"mama".. pggilnya sekali lagi...
"ye papa" aku membalas dan tibe2 kurasakan semuanya berubah.. aku bukan lagi berada di rumah banglo mewah, tiada piano di hadapanku.. yang ada hanyalah katil single yang sedang kududuki di dalam bilik kecil di sebuah rumah, sebuah meja petak di hadapanku dan aku sedang memegang hp yang diletakkan di telinga ..
aku mula tersedar dr anganku..
"pa.. best lagu pa main td.. lagu ape ea.. ma mcm penah dgr" aku cube mengcover kesengalanku..
"jap2 pa main skali lagi.." ......
"dgr x?"
"dgr... tp x cam lagu ape.."
dan kebahagiaan itu teros berkekalan sehingga kini.. semoga kebhgiaan itu akn teros berkekalan smpai bile2..

actually my mr right duk main piano kt dewan space tmpt die keje.. mmbr2 main badminton die g main piano.. hehe.. tp berbakt jga laki aku ni.. xde la terok sgt die main.. bolehla.. hehe...

p/s : jgn mudah berangan takot x menjadi kenyataan plak.. huhu... papepun i luv him soooo much... lagu ipod aku kt blog ni pun aku tukar bunyi piano.. hahaha.. special for this entry..=)

20 January 2011

PERANG DUNIA..!!

baru2 ni perang dunia ke-x telah terjadi di dlm percintaan aku n my mr right.. agk terok jga kerana dua2 xnk mengalah dan dua2 keras kepala.. hujan juga trun dgn lebatnye semasa perang tersebut... kilat sabung menyabung memeriahkn lagi suasana..
ade yg terkorban dan ade yg terselamat.. dan yg terselamat teroskn hidup dgn membuka lembaran baru... klau di amati kata-kata di atas pun boleh tangkap kn...

ye.. kitorg gaduh agk terok.. smpai aku meminta die mnceraikn aku.. ceh.. mcm da kawin plak.. seme berlaku atas silap masing2.. die wat perangai aku pun wat perangai..cume dr segi yg berbeza.. so.. da kenalah kn.. huhu..
tp berkat kesabaran, perbincangan, toleransi, pendengaran, rase hormat, dan memendam rase, dan mengalah, kitorg ok kembali.. alhamdulillah... syukur sgt2..
die pun da ngaku salah die.. aku pun salah kerana terlalu tekan die.. still x phm die.. aku masih lagi dlm proses mengenali hati budinye.. maybe aku x ckup kenal die.. so kitorg kena give n take. jgn nk keras kepala je kn. huhu.. die membebel, marah, nasihat aku juz diamkn.. itu jalan terbaik.. aku xnk marah balik bile die tgh marah.. api yg marak jgn ditambah minyak.. makin membara api 2.. biarkn ia membara.. lame2 api itu akn padam dgn sndirinye... aku skang da pndai berkias2.. 2 pun lepas dgr bebelan, omongan, dan nasihat dr die.. die mmg suke berkias... hehe..
dan malam 2 bulan kembali kelihatan.. langit cerah dan bintang bersinar2 membentuk senyuman dan gelak yg membahagiakn.. garis2 bhgia kembali kelihatan.. alhamdulillah.. dalam percintaan perlukn kesabaran.. baru dua2 akn bhgia.. insyaallah.. dan kerana bimbingan die jga la aku telah kembali ke pangkal jalan.. aku dah temui cahaya keinsafan.. insyaallah.. semoga Allah swt teros menguatkn hatiku utk melakukan kebaikan... biarla kami same2 berada di jalan yg diredhai...andai die dijadikn untukku pnjgknlah usia kami dan jodoh kami... andai die bukn dijadikn utkku jauhknlah dirinya drku.. aku redha dan terima segalanya... amin.....

09 January 2011

beruk

sbenarnya cite yg aku nk smpaikn ni xde kene mengena sgt ngan tajuk entry ni... juz org slalu gune terkejut beruk.. aku pun gunela perkataan beruk 2 bg menggambarkn perasaan aku ni... hahaha.. xde la terkejot mane sgt tp mlm smlm aku dpt 1 mecej dr nombor yg aku igt2 lupe sape tuan empunyenye...

bunyinye seperti berikut : (bc dgn intonasi yg betol n penuh perasaan ye.. haha..)
"salam..andai awk yg membaca msj ni sy ingin mohon seribu kemaafan..izan tentu da lupa sape sy ni, xpe tiada ckit dendam pun, sy ttp doa kn semoga sjahtera hdp awk izan.. dan semoga bbahagia dgn (zaki)..semoga cpt2 kawin, kite bknnya makin muda,, ttg diri ni mgkn dh takdir utk tiada bcahaya.. namamu izan zuraihan bt mohd idon tetap tpahat di hti yg usang ni..(insan yg penh menamparmu dlu)"

tulah bunyi mcej yg aku terima pd 7 januari 2011 jam 23:35:18.. hahaha.. mcm way report polis plak.. time aku baca dr awl aku x dpt teka sape yg mecej cam2.. hinggalah ayat yg terakhir (insan yg penh menamparmu dlu).. time 2 baru aku igt sapekah gerangan makhluk Allah ni.. hehe... klau korang baca entry aku yg zaman2 dulu, yg dah lapuk dek hujan lekang dek panas (mood entry b4 ni masih ade) mesti korang tw sape mamat ni... 2la mamat yg penah bertakhta kt hati ni suatu ketika dulu... insan yg aku agung2kn yg konon2nye nk dijadikan suami.. hahaha... 2la tampar aku lagi sape suruh.. hehehe... nk tw kisah sila baca link bwh ni..


da baca??? hahaha... 2la kenangan aku yg menyakitkan hati jga la.. kejam ke aku?? huhu.. x kan... xkn... sokongla aku... sokongla..... hehehe.. (izan ape yg gedik sgt ni,.. hish!!)

ok2.. smbung balik.. suke tol lari dr topik... then aku pun tekan hp..."tet...tett.. tetttt.." (bunyi keypad yg aku tekan).. cube teka aku mcej sape? hehe.. mestila mecej my mr right... kena ngadula kn... then mr right aku ckp jgn smpai kantoi ngan isteri die da la...die tanye jga camne ex aku 2 ley tw ttg aku ngan die... mmber2 aku ade gtw die ke.. haha.. aku pun tertanye2.. mmg pelik yg teramat... 2 pun salah satu sebb aku terkejut beruk.. huhu...

n td ex aku yg darjah 6 pun ade chat kt fb.. ajk kuar esok.. mmg xla aku nk kuar kn... xnk bg dia harapan n xnk mr right aku slh sangka...
to my mr right.. klau x hargai sy jga xtwla.. da wat terbaik utk hubungan kite.. hope sgt hargai.. selagi sy boleh bersabar sy bersabar walau ape pun awk wat, walau camne pun perangai awk..
sebab..... sy terlalu sygkn awk...

05 January 2011

PENAGIH...

bilangan penagih di malaysia pada hari ini seakan tidak pernah berkurang malah makin bertambah dari hari ke hari..(da mcm pendahuluan karangan time sekolah je.. mood baru buka sekolahla katakan). mmg betol klau diikutkan bilangan penagih skang mmg da byk.. sebab2 pertambahan aku pun xtw.. mari kita bincangkn bersama2..
sbnrnya aku nk cite ttg 1 kejadian yg menggemparkn daerah kuantan.. kejadian yang menimpa seorang lelaki yang ditemui tidak bernafas (da meninggalla) dan telah berulat..ade masuk paper..
mayat lelaki ni ditemui di dalam kereta buruk di bawah jambatan tanah putih berhampiran giant besar kuantan oleh 2 org beradik yg nk cari kelapa berhampiran sungai kt c2.. skang kn krisis kehabisan stok kelapa..
menurut polis dan pkar forensik mayat 2 da 4 hari kt c2.. 2 seme ade tercatat dlm paper.. tp yg tersirat aku dpt tw dr mak ngah aku ms g umah die baru2 ni..
cer cite... cer cite... (trade mark hantu kak limah balik rumah)
mak ngah aku cite, lelaki 2 adalah seorang penagih dadah.. penghidu gam, penghisap ganja.. mmg da 4 hari die meninggal.. n boleh dikatakan ank derhaka... mana mak ngah aku tw seme ni coz yg memandikan jenazah adalah ank mak ngah aku merangkap sepupu aku.. coz pihak hospital xnk mandikan mayat yg da berulat n terlalu busuk so pihak hospital memanggil DIC (drug intervention comunity pahang).. DIC ni utk bekas2 penagih.. actualy sepupu aku 2 pun bekas penagih.. n dah kembali ke pangkal jalan.. dulu die mmg terok... tp skang da berubah... aku mmg segan sikit ngan die.. hehe...
ok2.. berbalik pada cite td.. pihak DIC yg dtg hanya sepupu aku n mmbr die.. n ade sorang ustad turut dipanggil utk membaca doa dan talkin.. tp yg memandikan dan mengkafankan hanyalah sepupu aku dan sahabt.. malah family arwah pun xnk mandikan.. ayahnye hanya melihat dr jauh... kesiannye.. mmg family pun x ngaku ank... sedih mmg sedih kalau berada kt tmpt kite kn.. mak ngah aku pun ade cakap baju yang sepupu aku pkai smpai skarang x hilang lagi bau busuk mayat 2.. even time mandikan 2 sepupu aku pkai 3 lapisan ( baju die kt dlm, pastu baju hospital then plastik ape tah..) mmg baunye x lapuk dek hujan, x lekang dek panas.. dasyatnye.. time mandikan mmg ulat2 keluar dr hidung, mata, dan dr setiap rongga tubuh arwah.. nauzubillah... minta dijauhkanla.. bile pkir seme ni aku pun jadi takot.. family x hiraukn sbb 2 4 hari hilang xde sape cari...
tujuan aku cite ni bukan utk mengaibkn arwah, bukan juga utk membuka pekung didada..(wah2 ayt bombastik tol skang). tp aku juz nk share cite yang maybe boleh dijadikan pedoman utk semua.. no drug... jgn sesekali menyentuh dadah.. dadah musuh negara.. dadah juga musuh aku..
bile ckp ttg dadag teringt salah seorg ex aku yg mengambil bende 2...(wah ramainye ex.. huhu) time 2 aku ni dibutakan dgn cinta.. ape die wat aku ley bg green light je.. bongok kn... siap die penah isap ganja dpn aku.. (ganja pun dadah kn) aku duk tgk jelah die duk melayan bende 2.. mujurla aku x terikut.. n xkn sekali-kali aku sentuh bende 2.. never..!! hope die da berubah skang.. jgn la die jadi seperti ayahnye.. tgglkn family kerana dadah.. mmbr2 aku ramai gak yg terok.. minum arak, merokok... alhamdulillah aku still boleh kawal diri dr ikot perangai diorg.. penah jga aku g karoke ngan sorg mmbr ni.. die ngan mmbr die yg aku baru kenal time 2.. time 2 g redbox x silap aku.. dptla percuma 2 air seorg.. so kitorg ber3 dptla 6 air.. diorg ley order 3heineken (sejenis arak) 2 coke n aku juz order 1 orange juice.. aku terkejut gak time 2.. mujur diorg hormat aku.. diorg minum sendiri2 xdela plak nk ajk aku kn.. aku minum orange juice jelah.. aku tgk selamber je diorg teguk air setan 2.. adoyai.. pe nk jadi.. tp 2 hal diorg.,.. aku xnk campur.. aku mls nk nasihat ke ape ke.. pndai2 diorg la.. jnji diorg x ajk aku wat seme 2 kn.. hehe
tp kire aku bersubahat skali la kn.. ish2.. xmo da g ngan diorg..

mood : ngantok.. sok keje tp td da settlekn seme keje.. so agk2 sok dpt company baru x utk di audit?

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..