BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

06 February 2011

PSSSSTTTTT....

dengan berbekalkan kamera olympus T-110, aku wat photoshoot muke sendiri. hahahaha..... nk beli DSLR or nikon x mampu... pkai jelah kamera murah... ok lah gakkan.. modelnye pun diri sendiri.. hahaha da mcm syok sendiri plak.. ahhh kisah plak aku... org nk kata aku bajet cun ke perasan ke ape ade hal.... hahaha.... yg penting aku happy n dapat hilangkn bosan, ngantuk, stress dan segala2 sifat2 negative.. huhu..


black n white..
aku paling suke yg ni.. hahaha.. ntahla... tgk mulut 2... 2 style aku amik gmbr zaman2 dulu... ni baru dpt balik style 2.. b4 ni lupe camne nk wat.. hahaha
hitam mata hitam ku... bulatkan mata aku.. 2 mata x ori... tipu semata2... pkai lens... aku kan penjual lens yg berjaya.. hahahahaha

ntah papelah aku posing.. da x tw nk pose style ape.. wat jelah kn... huhu



ade gaya cam nangis x? pas edit baru nmpk cam ade air mata.. padahal xde pun.. huhu




ha... amacam??? cantik x aku edit? aku x kata aku cantik.. juz edit 2 maybe la... huhu... biarpun hanya menggunakan kamera murah tp hasilnye mestila memuaskan... huhu

p/s : aku duk posing sorang2 ni kul 2 lebih pagi smlm.., hahaha.. org lain nga syok dibuai mimpi aku ley posing kn.. hahaha

05 February 2011

kenapa perlu skandal dalam perhubungan???

awas!! jgn tiru aksi ini!!!!!
antara alasan-alasan yang diberikan..,,
  • Awek/Pakwe jauh, s0 sje suke2 ade skandal
  • time susah leh mntak tolong skandal hehehe ( especially duduk hostel)
  • kalu tgh gaduh gn bf/gf leh ngadu kat skandal ( wat citer sedey skit)
  • wat spare part agak2 bf/gf mcm haram skandal kan ade ( m'ubati kekecewaan)
  • bagi perempuan2 leh jd pisau cukur 0r pisau potong daging, kikis and p0tong habis-habisan duit poket mamat skandal tu heheh
  • bagi laki2 plak hehehe leh selamba je wat sesukeeeeee hati kat pompuan tu maklumlah yg p0mpuan ckp tak peeeeee..
s0 far ni lah alasan2 yg aku penah dgr dari org2 yg suke skandal nih. agak2 bergad0 gn bf/gf mule lah cerita cerekarama muncul hehehe..perrhhhh die punye mengadu kat skandal smpai menangis gulin2 kat katil.. pastu yg skandal pe lagi wat2 la k0non caring sgt la kat manusia s0rang tu... time ni la die main peranan sebagai DR.LOVE yg x di iktiraf.. pastu mulalah ajak kuar la k0non nk teman release tension la itu la... huhuhu waktu2 macam ni lah awek/ pkwe k0rang kne kebas.. selalunye or reality nye byk la jadi mcm nih.

Hurmmm kesian sgt kat bf/gf yg setia tu... ape lah nasib klu dpt bf/gf yg x setiakan..selalunye org yg ade skandal nih die x appreciate ape yg die da ade and dorang akan sedar bile bende ni kne kat batang hidung d0rang sendiri...klu gf/bf d0rang ade skandal tp d0rang x rase sedih malah nk lawan cari skandal gak maknenye d0rang x jumpe lagilah orang yg betul2 d0rang sayang and x serius lagi dlm relationship still nk main2 jee...

walaupun korang masih mude and still nk enjoy tapi cuba pikir balik agak2 bende ni elok ke klu kite wat kat org. orang tu iye2 separuh mati syg kat kite tapi kite.....c0nfirm frust tert0nggeng beb. hari ni org frust sbb kite es0k klu kite plak frust terguling2 mcm mane???
Hurmmm s0 u all decide la which path d0 u want t0 take...

p/s: aku just nk share t0pic skandal ni gn k0rang coz member2 aku byk wat bende ni and aku sendiri pun penah buat.. m0stly diri sendiri yg frust balik.. heeee :D

entry ni aku copy dari blog mmber aku..


reunion kecik2..

planning last2 minit mmg gamble..(ye dok eja gini).. ceritanye bermula lepas aku tgk gmbr adik lelaki aku jumpe dak2 kelas die bulan 12 ari 2.. cam best je.. aku pun membuat keputusan utk mengadakan reunion kecik2 utk kelas aku(5S3) 2005.. ala.. juz jumpe. lepak2.. ok lah kn.. huhu.. so aku pun amik keputusan post kn kt fb as an event...




then ramailah aku ajk.. x ckup dengan post kt laman sesawang FB, aku menggunakan kecanggihan teknologi dengan menghantar sms kepada rakan2 yg aku ade no lah... then ni jawapan mereka.
lin : aku ade hal ptg ni... nk g hospital. adik sepupu aku masuk hospital..
atun : nape gtw lmbt sgt.. aku ade hal ptg ni (mmbr aku yg ni da kawin.. ank sorang.. huhu)
faiz : ok bereh... aku g ngan wan cherok..
aida : ok2.. nk naik ngan aku x? aku maybe bawa kete...
ikah : boleh je.. klu korang ade kosong aku nk tumpang..
zool : izann.. blanje aku.. aku kurang sen.. klau ko blanje aku glah.. (jiran depan umah aku)
dayah malik : no answer (x reply)
anyoh : (x reply jga)
yg lain : x dok no..
huhu
so yg dtg hanyalah faiz, wan cherok, zool (ketua kelas), ikah, aida, n aku (penolong kelas).. huhu.. 6 org ckupla kn...
kitorg gerak 2 buah kete.. laki sebuah (wan drive).. pempuan sebuah(aida drive)

ni gadis2 yg pegi... dr kiri ikah, aida, n me...

sopan gituuuuuuu...

ni si jejaka yg pegi... dr kiri faiz, zool n wan cherok..

faiz ngan muke selebet die... zool ngan muke berlagak die(kmbg2 idung), wa ngan muke maskulinny.. huhu

thanx for all yg menjayakan reunion yg mmg kecik ni.. huhu... yg x dpt menghadirkan diri xpe.. nnti kite wat lagi.. aku da mcm2 plan.. tp nk tggu hari dan waktu yg sesuai.. yelah, dah mmbr2 kite ramai yg dah kawin.. dah beranak pinak... dayah malik da ade 2 org ank, cik poh pun 2 org, atun sorang, dayah mokhtar sorang, shila da kawin jga.. adoi.. ramainye dah kawin... aku ni bile ag... huhu (gatal da ni)


The most beautiful discovery true friends make is that they can grow separately without growing apart. ~Elisabeth Foley


03 February 2011

nasi ayam istimewa!!!

yeah.... mlm td aku wat nasi ayam.. nasi ayam special for my luv... hehe... xtw la sedap ke x.. tp td die makan bertambah... n skang nasi n lauk2 seme da abih.. huhu.. 4 pot aku masak td..
ni resepi nasi ayam yg aku wat td..

bahan-bahan -:
ayam sekor. (suhla org kedai 2 ptg teros.. senang sikit..)
halia
bawang putih
bawang merah
chicken stock
marjerin (utk nasi)
4 sekawan (kulit kayu manis, cengkih, bunga lawang, n ape tah 1 ag name die.. hahaha)
sup bunjut

NASI
rebus ayam dalam 15-30 minit.. dependla.. yg penting ayam 2 masak.. huhu..
basuh beras.... toskan airnye... letakkan 1 sudu marjerin planta ke dalam kuali.. masukkan 2 ulas bawang putih dan 1 inci halia yang telah dihiris halus ke dalam kuali... masukkan 4 sekawan.. bile marjerin 2 da cair sepenuhnye masukkan ramuan td ke dalam periuk berisi beras yg telah di basuh... then masukkan air rebusan ayam... jgn byk sgt. simpan utk buat sup nnti ye... tmbahla air putih sikit if air rebusan ayam td x ckup... pastikan air mencukupi bagi mengelakkan nasi jelantah... masukkan chicken stock... tmbhla garam skit ye..

SUP
kluarkan ayam dr periuk.. tinggalkan air rebusan ayam td di dalam periuk.. jika terlihat gumpalan2 lemak better tapis... nnti sup jadi terlalu berlemak.. masukkan 3 ulas bwg merah, 2 ulas bawang putih dan 1 inci halia yang telah dihiris halus ke dalam sup.. masukkan 4 sekawan...
masukkan sup bunjut ke dalam periuk... b4 2 sup bunjut 2 better di ketuk skit bg meratakannye dan mempercepatkan rempah2 nye meresap di dalam sup... masukkan kn chicken stock... xnk pun xpe.. huhu.. biarkan sup mendidih.. da mendidih and bau rempah da meresap bolehla masukkan sedikit garam.. masukkan ayam yg telah di rebus td.. yg besar2 2 tgglla utk wat goreng.... sup digalakkan lebihkan masin kerana bila da mkn dgn nasi nnti x rase masin...

AYAM GORENG KICAP MADU
ayam yg telah di rebus td di letakkan di dalam 1 bekas.. masukkan kicap manis... kicap masin pun boleh jika tiada kicap manis.. masukkan sedikit gula... masukan 2 ulas bawang putih bersama sedikit halia yg telah dihiris.. kacau sehingga sebati.. biar semua part ayam 2 kena kicap td... if nk lg sedap, perapkan selama 10-15minit.. lagi sedap... then gorengla ayam td ye..

SAMBAL LADA
amik 10 ulas cili kecil (merah) n 2 ulas lada besar.. letakkan di dalam blender.. masukkan 1 ulas bwg putih dan sedikit halia.. masukkan 2 ulas buah oren (skangkn CNY... so buah oren byk kt umah).. bukan 2 biji tau.. 2 ulas dr sebiji buah oren... aku pun x tw nk panggil ape.. huhu.. masukkan sedikit garam.. kisar sehingga hancur..if terlalu pedas bolehla tambah gula bg mengurangkan kepedasan dan rase die akan jadi lebih sedap..=)

ok.. selesai wat nasi ayam.. then aku makan... hahaha...

mr right jnji nk datang dlm kul 9 lebih tp kul 10 mlm baru smpai.. mak plak sibuk2 sediakan itu ini.. da cam nk smbut menantu.. aku bukan x suka juz xnk mak aku simpan hasrat yg terlalu tinggi.. kite x tw ape yg jadi di masa dpan.. takot mak yg kecewa nnti..
mr right dtg ber3.. then pas makan lebih kurang kul 11 baru balik... tp die janji nk lepak2.. tp hampa... hukhuk... da dekat pun susah nk jumpe... sedih.....:'( .. klau die balik kl 2 aku ley consider la susah nk jumpe.. ni da balik kg pun susah.. da la x abih2 wat perangai.. aku terpaksa la bersabar.. yee... bersabar selagi mampu... ntahla smpai bile.. sbb 2 aku xnk bg harapan kt mak aku.. xnk die kecewa lagi... hmm... ntahla...

14hb november 2010 - jumpe dr kul 9pm until 7 am (celebrate birthday die) --> 1o jam
31hb december 2010 - jumpe dr kul 8.30 am smpai 10.30am --> 2 jam
31hb januari 2011 - jumpe dr kul 4.30 pm smpai 5.30pm --> 1 jam
2hb januari 2011 - jumpe dr kul 10 pm smpai 11pm --> 1 jam

total jumpe dr 14hb smpai 2hb januari ---> 14 jam only... hurmmm.. sekejap kan... xpela..
SABAR.... SABAR... SABAR... 2 je aku mampu wat sekarang..
miss him soooooooo much.... !!!!


want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..