BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

30 June 2011

STALKER~~


A stalker is someone who engages in stalking. The harassment may be physical, psychological, or through the use of Information and Communications technology (ICT), i.e., Internet or phone.


this definition i found it on wikipedia.. nk senang cite dlm bhasa melayu stalker ni cam curi-curi amik tau ttg seseorg.. hehe.. ni ikot kamus aku la... huhu.. 
aku pun xtw rupenye ramai gak yg stalk fb aku... and they told me that they stalking me.. hahaha.. bagus betol stalker2 zaman sekarang..  mereka2 ini adalah yg ade kaitan dgn idop aku suatu ketika dulu.. yg ade kaitan dgn idop aku skang xnk plak stalking aku.. nk tgk wall fb aku pun susah.. so sadd.. hukhuk... kirenye ok jgala kn ade org care about me..terutamanye yg tgh baca ni.. die mmg suke stalking aku.. haha.. bagusla..=P
ok2.. 1st person yg bgtw aku yg die stalking aku adalah ******** ala.. adalah sorg hamba Allah ni.. hehe.. mule2 die add fb aku... ngan xde profile pict. then aku accept coz name cam menarik.. NAZ RAIHAN.. cam name aku kn.. then aku tgk page die.. xde gmbr.. so aku tanye sape ni.. then die ckp saje nk kenal2 ngan aku. tp aku ni bukan jenis suke layan org yg x kenal.. huhu.. then from time to time aku ignore die.. mls nk amik tw.. then 1 time i got his chatbox.. he said "sorry sy ***.. sy wat fb ni pun coz nk stalker awk.. name fb ni pun sempena nama awk. izan zuraihan.. sy terbalikkan jadi naz raihan.. email pun sy guna sempena nama awk nazi_raihan88@yahoo.com.. password sy guna tarikh kite kapel.. seme sy wat baru..besday plak sy wat tarikh kite kapel n tahun awk lahir. seme sy wat utk stalker awk." ok smpai c2 je lah boleh bg tw.. yg lagi is privacy.. haha..
second person yg stalker aku adalah ****.. haha.. aku wat entry kali ni pun coz die perli "x tulis blog ari ni" haha.. pdn muke!! kn da tulis ttg awk.=P .. ape2 aku tulis kt blog ni die duk nganjing.. haish... pastu aku duk buang info kt fb aku ttg web address blog aku ni pun die tw.. 
  
o    walaupun awk x isi kat fb dah
o    'hahahah
·         2 hours ago

Izan Zuraihan
o    haha.. tw 2 je..
o    mls nk letak nnti ramai tgk.. haha
o    malu..
·         2 hours ago                           
                 
o    huhuhuh
o    semua dah tau
o    nk selindung per
o    hahhahaa

 ni chat box yg die sodap2 duk nganjing aku.. haha.. pdn muke. 

aku pun stalker jga. tp stalker bf akula.. 2 plg obvious.. haha.. sape x syg bf ooo.. huhu.. tp kdg2 sbb 2 gakla slalu gado coz jeles.. ok sekian.. bye..


puas..!!! =PPP

29 June 2011

DILEMA PEKERJAAN

its happen to me this few month.. byk kali kot... its all about work!! pening.. pening...
ok... baru ni ade dpt pggilan parttime job kat jengka.. 2,3,9 n 10hb.. diorg byr rm80/day.. ok 2 aku da trima.. tp diorg x bg maklumat lengkap.. da byk kali minta email aku tp 1 pun xde aku dpt.. wat aku tertunggu2 je.. then pg td aku dpt 3 panggilan.. 1st diorg ckp ttg part time at mid valley.. start tomorrow until 13th july.diorg byr rm80/day... then 1 more kt ecm ktn .. part time juga on 8-10th july.. diorg byr rm110/day.. ok then 1 more dr jobstreet.. maybe agensi pekerjaan kot.. pastu client die nk pakai account clerk.. urgent.. company tu kt KL.. orix credit maybe.. at jalan raja chulan.. so what should i do???... tawaran dtg sekali gus.. n dlm masa yg same.. mmg wat aku serabot nk pilih. klau ikotkn gaji yg byk better amik yg kt mid.. RM80x 14day = rm1120.. 2 x termasuk commission...commission dlm rm135/item.. x ke masyuk.. tp terlalu drastik.. aku dpt pggilan ari ni. esok da kena keje.. x ker terkejot berok dibuatnye.. hmm... fening2... HELP!!!!!
b4 ni pun penah jadi camni. tp kebanyakannye aku tolak... aku takot bile byk sgt aku tolak nnti xde langsung rzeki utk aku... nk cube hidop berdikari kt KL.. tp bisnes aku ni x settle lagi.. brg baru order.. supplier bru pos.. esok smpai.. so i need to pos back to my customer plak.. mcm2 bende nk wat.. tp i dont know whether i can manage it in a short time.. arghhhh... klaula aku da abih blaja mmg aku da amik advantage ni.. aku stay kt KL.. cari keje kt sane.. kn senang.. BF pun dekat.. hmm

smlm papa ckp "nape kite jauh ea ma?" hehe.. nk dekat tggu ye pa.. akan tiba masanya... tggu ye...

"MOVING ON is never SIMPLE but at least, it isn't IMPOSSIBLE! " 

PRETENDING TO CRY

"When we were kids, we pretend crying to attract parents' attention. Now we pretend to be sleeping when we're crying to avoid questions"
this quote i found at my twitter (izmiizan--> follow me ya). 1st time i read the quote i think for a moment... think!! think!! think!!! (da lame sgt pkir 2). then i know this quote is about my life actualy.. alah,.. not only me.. but also other people outside they.. maybe u also feel like that... yes u!! u yg tgh baca blog nilah.. haha.. 
its right kn.. when we were kids, we always pretend to cry,. padahal skit punye hal.. 

contoh 1 when we were kids, we play the toys alone.. 
kids : papa.. mama... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sakit.......!! sinilah...
parent : why my dear?
kids : semut gigit....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahuaaaaaaaaaaaaahuaaaaaaa......
parent : olololo my sweety.. mane2 sakit? tuku takat balik bukit, budak nakal beroleh penyakit (pantun my mom use when i was kids. )
kids do that just want to attract parent to accompany them to play toys together. right2? attention for kids is a MUST ok... MUST...!! for who will become parent plz alert this.. i WARN u because i like kids too much!! muuaaaahhh <3<3<3

when we was grow up, we like to pretend we are sleeping when we was crying coz dont want others to ask toooooo many questions. 
contoh 2 : when we were too sad because of argue something or fighting with boypren..

minah : hukhukhukhuk (crying alone on her bed)
toktoktok..(pintu di ketok)
joyah : la... da tido rupenye... td aku dgr cam gadoh2 on fon ngan bf. (teros blah ttup pintu)
minah : selamat aku... mls nk menjawabla.. baik aku wat2 tido... huaaaarrggghhh abg kassim... knape wat minah mcm ni.. huarrrghhhh...

right now, we dont want to crying in front of people coz dont like others too busybody mak enon nk jaga tepi kain org. if we want to tell what was happen we like to tell them went our mood is superduper good.. if others ask when we were crying how we can tell them if we always sobsob hukhuk huarghhhhh.. kn ke susah 2.. right.and when we start to tell, then they will ask too many question until we dont know how to answer all that question. da otak nga serabot die tmbh serabot ade kena pelangkung kang.. GARANG TAK? GARANG TAK? hehe..

actually not all people have same feeling, same opinion, same condition. its just what i've feel in my life n that MY STYLE>> gaya, mutu keunggulan.. cheeeewahh.. 

oklah. adios.. amigos... abilos... animos.. huarrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhh papa tinggal mama lagi... huarrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhh 



28 June 2011

for him one time ago.


this video.. yeah this video actualy is for him. i made it with 1 of my friend who good in playing guitar. that my voice.. let hear it.. best sgt.. hahaha.. that poyo ok.. what ever it is.. i doing this for my love one for his birthday. but it not going with the plan. sooo frustrated. but its okla.. ok guys.. dont laugh if its bad. dont say anything if its very awesome.hehehe.. let listen... b4 that. plz stop my mp4 kt bwh 2. semak je nnti x dpt dgr my merdu voice.. hahahaha...=P
credit this video:
1 ) to melda (ala yg sunsilk 2.) hehe..her song actually.
2) to saiful idham who play the guitar. very nice bro..
3) to tok ketua who give me spirit (sifooo ni) hehe
location : bilik bwh sekali dkt tangga, block J, UiTM jengka.
date : lupe tp yg pasti time exam.. x silap da abih paper time ni...
time : around 3-5 pm.. x lame pun record.. about 1 hour je duk c2. ber3 ye.. bukan ber2.. huhu
im sorry if the quality is cam haram.. haha.. siap ade matrik card. that my card ye. hehe.. shy to record my face. better focus on other thing. hehe... n some part of this song are spoilla.. that my fault. haha salah masuk. terlbih mendayu2.. u'all mesti perasan. haha.. =)

but im not happy on my hb. its not because i dont like become older eventhough i know im still  young.. haha.. its because he said he want to give me birthday present.. which is a video about us.. soo sweet.. but until now...... yeah.. now.....now...............nowwwww..... 28th june 2011, 3:32am. i never get it.. about half year.. hmmm... sad... 
ooo forget to tell, my birthday is on 6hb november 1988 & his birthday 16th november 1988. hehe.. how it would be like that. only God know.. hehe..
nite all, want to sleep already...  krooh.. krohh... 





07 June 2011

SAYA NAK RASA BIBIR PEREMPUAN~~~

Gelak ketawa izan, jannah, farah dan liana di dalam kereta wira hijau milik farah menghilangkan kebosanan farah untuk memandu ke bandar jengka. mereka bertolak dari kuantan pada jam 12.30 tghari. perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam setengah jika melalui kuala sentul atau nama glamournya sri marathandavar bersempena nama kuil india yg terletak di laluan itu. pelbagai cerita dikongsi, dari bab praktikal hinggalah ke bab rumah tangga kerana farah sudah pun menjadi tunangan org dan bakal melangsungkan perkahwinan pada bulan mac tahun hadapan. mereka tiba di bandar jenka pada jam 2petang.. tempat pertama yang di tujui adalah kedai citarasa (kak nor) yang menjual pelbagai jnis ikan bakar yg sedap2. dulu itulah kedai yg sering menjadi persinggahan pelajar2 perempuan ijazah sarjana muda perakaunan untuk makan tengah ari. mkanan yg sedap pada harga berpatutan mmg menjadi pilihan pelajar non resident.
selesai makan, mereka teros menuju ke UiTM PAHANG bagi menunaikan misi utama iaitu untuk menghantar report. setelah meletakkan kereta di tempat letak kereta berhampiran pondok pak guard, mereka pun menuju kearah bangunan HEA untuk menemani jannah untuk mengambil sijil. kebetulan pada ketika itu wan mohd zikri, teman izan yang menjaga kaunter. tetapi izan, farah dan liana tidak masuk kerana keadaan yg agak sesak di dalam dan kaunter yg agak smpit.. wan mohd zikri hanya melemparkan senyuman kepada izan apabila melihat kehadirannya di situ.
"izan, member ko tanye xnk masuk ke" kata jannah setelah keluar dr bilik hea itu.
"xpelah.. lain kali la.. " kata izan smbil melambai wan mohd zikri lalu berlalu ke arah library bersama2 jannah, farah, dan liana. tujuan mereka ke library adalah untuk mencetak report yang dikirim diyana, rakan mereka yang tidak dpt ikut serta kerana kerja. jannah juga ingin mencetak reportnya di situ. jannah dan liana bergegas ke dalam library, farah pula ke masjid bg menunaikan solat dan merehatkan diri akibat terlalu penat memandu.
tinggallah izan keseorangan di luar library. izan menuju ke arah kerusi batu di hadapan library. sambil menanti izan mendail no adiknya yg turut belajar di universiti yang sama. dia ingin mengirim barang kepada adiknya.
"tut.. tut. tut..." telefon tidak diangkat.
"ade kelas kot" ngomel izan di dalam hati. izan melihat gelagat2 pelajar diploma smbil menanti jannah dan liana selesai print. sedang asyik melihat gelagat pelajar2 disitu, seorg pelajar lelaki berseluar slack yang di lipat di bhgian kaki dan berbaju kemeja polos licin berwarna biru cair serta rambutnye disikat ke belakanag menghmpiri izan tetapi berdiri jauh beberapa meter dari izan.. izan hanya membiar.. geli hati juga melihat cara pemakaian pelajar tersebut kerana nmpak terlalu baik. seperti pelajar nerd. kelihatan pelajar lelaki tersebut agak gelisah, kejap2 memandang telefon, kemudian mundar mandir di hadapan izan. rimas pula rasanya.
" ade nmpak dak sains x?" tanya pelajar lelaki tersebut.
"ermmm xde plak. " jawab izan. keadaan kembali sunyi.
"tau x nk g kerdau macammana, saya ade kereta cuma tak tahu jalan?" pelajar tersebut kembali bersuara.
"tw, dekat area2 temerloh jgalah. klau lalu jerantut pun boleh tp takot tak tau jalan plak.. lagi senang ikot temerloh." terang izan.
"awk tunggu sapa?"
"tunggu member tgh print kt dalam"
"course ape?"
"degree akaun, saje je datang antar report"
"ooo, umur brape?"
"23"
"saya 21."
"ooo, part brape?" izan kembali bertanya kerana melihat keramahan pelajar tersebut.
"part 2, tp da 21tahun. akak datang dr mane?"
"kuantan, jap lagi balikla."
"balik kuantan la ea. ngan kawan2 ye." pelajar lelaki tersebut masih berdiri tidak jauh dari kerusi yang diduduki oleh izan. mereka bersoal jawab di situ sambil di perhatikan oleh pelajar2 yang lalu lalang di situ.
"akak teman saya g kerdau boleh? saya x tahu jalan." kata pelajar lelaki itu.
"x bolehla dik, akak nk cepat. nk kena hantar report. lagipun nk balik kuantan." balas izan
"ala kak bolehla. kejap je. sy nk kena g sne." lelaki itu seperti memujuk.
" betol dik akk x dpt nk teman. ala senang je dik. keluar dr sini teros je ikot jlan ke temerloh." izan cube menolak. kesian jga. mungkin dia betol2 hendak pergi ke sana. ade amergency barangkali.
"ok2.. akak tunjuk smpai kat jengka 12 ke 19 ke pun xpe." lelaki itu teros memujuk.
izan mula rimas. dibiarkan soalan itu berlalu.
"akak jom g atas jap. kite jalan2 kat atas la cz kt sini ramai mpp. ramai kenal saya. saya pun selalu kt masjid. nanti ape plak kata diorg" usul pelajar itu smbil menunjuk kearah blok lecturer yang terletak di atas bukit berhampiran library. izan cube menolak tetapi die juga memikirkan kredit handphonenye juga sudah tiada. dia perlu pergi ke koperasi di dalam bangunan pensyarah itu.
"ok2.. akak pun nk g koperasi jap beli topup." mereka pun berjalan ke arah bangunan yang di perkatakan.
"akk jalan jauh skit ye, takot ape plak pelajar2 lain ckap. saya ni budak masjid jga" kata pelajar itu. jarak antara mereka bukanla dekat tetapi mungkin pelajar lelaki itu tidak suka berjalan dgn perempuan. biarlah berjalan seperti tidak kenal satu sama lain. tiba di koperasi izan pun membeli topup.
" kak jom g sane" pelawa pelajar tersebut ke arah penjuru bangunan berdekatan mesin bank islam. izan hanya menurut smbil cuba menggores kad topup tersebut.
izan berhenti di tgh2 penjuru bangunan kerana di situ ade beberapa buah kerusi kayu yang sengaja di letakkan di situ. izan duduk smbil menggores kad topup itu. masih sukar kerana tidak di alas.
"akak jom g kt bustop depan tu.. kejap je... depan tu je." izan sudah mula merasa semacam. pelbagai perkara bermain di fikirannya.
"sorry dik akk nk cepat. mmbr da tunggu" izan kembali mencari alasan.
"ala kak, plzz kejap je.." pelajar itu seperti ingin menarik tangan izan. izan segera menepis. sungguh berani pelajar lelaki itu padahal ramai juga pelajar dan pensyarah yang lalu disitu. kebetulan pada ketika itu liana menelefon izan memberitahu bhawa dia dan jannah sudah siap print report itu. izan mula melangkah meninggalkan pelajar itu.
"ok2, akak saya nk tanye ni" lelaki itu kembali bersuara. izan berhenti seketika.
"tanyela, ape dia?"
"erm.. saya takot akak marah"
"xde apelah, tanye je." izan kembali berfikiran positif. itulah sifat izan yang senang percaya kepada org, inikan pula dengan penampilan yang sperti ustad itu.
"akak ade bf?" tanye pelajar itu.
"ade, nape?" jawab izan.
"saya pun ade awek. tp kat indon" izan fikir mungkin pelajar lelaki itu ingin menceritakan perihal masalah percintaannya.

"oo abis tu?" izan kembali menyoal bg mendapatkan kepastian.
"erm.. camni.. saya sebenarnya nak rasa bibir perempuan. awek saya kt indon. boleh x kak. kejap je.. plzz" kelihatan bibir lelaki itu terketar2. agak gelisah keadaannya ketika itu seperti tidak dapat menahan gelora seks yang memuncak.
izan tergamam. tidak pasti apakah yang didengarinya itu betol atau tidak. adakah dia salah dengar.
"ha? minta la ngan awek awk" izan tidak berfikir pnjg teros membalas dgn nada yang agak tinggi.
" awek saya jauh, bolehla kak, saya nk rase bibir akak. kejap je"
izan terkaku. apakah yang harus dilakukan. mahu sja dia menumbuk muka pelajar itu, tetapi memikirkan keadaan org yang agak ramai, dia membatalkan niatnye lalu mengatur langkah seribu menuju ke arah library. liana dan jannah sudah di situ menunggunya. farah juga dalam perjalanan ke library. pelajar lelaki itu trut mengekori izan, masih cuba memujuk.
"akak marah?"
"erm.. agak marahla."
"akak jom g library belah atas 2 kejap.. kejap je" pelajar itu masih tidak berputus asa.
"sorry la akak nk cepat. mmbr da tunggu." izan ingin segera sampai di library. sudah tidak tahan dengan perlakuan pelajar itu.
"xpe kak saya ckp ngan mmbr akak suh tunggu kejap"
"xyahla.!" izan meninggikan suara. bayang jannah dan liana sudah kelihatan. izan segera mempercepatkan langkah ke arah mereka. jannah dan liana hanya memandang dari jauh.
"adik ko ke izan?" tanya jannah.
cepat2 izan menidakkan. tidak rela dia mengaku pelajar lelaki itu sebgai adik. klau betol itu adiknya sudah lama die mengajarnye.
"lama lagi ke kak?" tanye pelajar lelaki itu kepada jannah.
"tak tahula" jannah membalas. mereka masih menunggu farah tiba. izan langsung tidak memandang pelajar itu malah membelakanginya. sambil memberi isyarat kepada jannah dan liana supaya memberitahu mereka ingin cepat. tetapi jannah dan liana tidak faham apa yang ingin disampaikan izan memandangkan keadaan izan yang agak tidak keruan.
pelajar lelaki itu berlalu meninggalkan 3 gadis itu memandang kn kehadirannya tidak diundang di situ. malu barangkali.
setelah pelajar itu hilang dari pandangan izan segera menceritakan apa yang telah berlaku kepada jannah dan liana. mereka juga terkejot smbil memaki2 pelajar itu. farah yang baru tiba juga ingin mengetahui apa yang telah terjadi kerana dia telah ketinggalan cerita hangat itu. sepanjang perjalanan pulang, mulut mereka tidak lekang dari cerita itu. perkataan bibir menjadi perbualan hangat mereka..

moral of the story.: don't judge a book by its cover,. jangan mudah mempercayai org yg tidak dikenali dengan hanya melihat penampilannye,. kepada pelajar2 UiTM jengka sila berhati2 dengan pelajar lelaki itu. shafiq, part 2, course sains.

mood : sumpah cuak gile time 2.. eeeeeeeyerrrrkkk!!! aku bagi lembu atas ni kiss die baru tw. huh!!

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..