BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

18 September 2013

HARI BERLALU TUA MENGHAMPIRI

Kematangan seseorang di ukur bila pengalaman bergerak seiring dengan masa..
ye..MASA.. masa yang semakin lama makin cepat berlalu.. hingga kita tak sedar umur makin meningkat, muka makin berkedut. walau sedikit tp tetap ade perbezaaan antara dulu dan sekarang.

apakah sudah cukup bekalan ke akhirat? apakah masih ade tempat untuk kita di Syurga nan indah.
Kita hanya manusia kerdil yang diciptakan oleh Tuhan yang Maha Agung, Maha Kuasa..
Namun masih ada yang berbangga, merasakan dirinya sudah gah, sudah terlalu berkuasa di muka bumi ini..

eh.. jap.. aku dah lari main point ni.. aku nak cite ttg kisah aku ni.. hehe.. xpela.. kite mulakan dengan tazkirah kn..

ni aku kt opis.. bosan + ngantuk.. so aku duk tgk ENTRY2 lame kt blog aku ni..
nak gelak ada, nk nangis ade. mcm2 la perasaan yang berada diminda, banyak soalan dan juga kata kerja.. * da macam lagu najwa latif da *

aku baru perasan, most of entry ayat aku kemain sastera.. and ada jalan cerita. bukan nak perasan tapi kenyataan. *saja suruh korang recap balik entry b4 ni.. rajin kn diri tu sikit.. hehe*. tau tak nufnag aku baru ear RM0.25.. 25 sen tau tak.. orang lain da RM2,500..gilela diorg ni kn.. da dpt sebulan gaji da mcm 2..

ok.. entry kali ni banyak merapu.. harap maklum.. ini adalah kerana aku asyik postpone je.. dr pg td duk kt 1 entry ni je.. manager lalu cpt2 tukar ke excel.. haha..nampkla buat keje kn..

oklah.. dah mls nk hipokrit.. jom sambung buat kerja..

17 September 2013

MASA DEPAN

hi semua....long time no see... hehehe.. ni aku tengah mengantuk sebenarnye...
nak wat keje pun x larat. so mari kite menghupdate blog yang dah ber'karah' ni..
 
hari ni 17 September 2013. rupanya da setahun aku bersama dengan montel aku 2..
dan da nak masuk 8 bulan aku menjadi tunang si dia..
 
oiii aku dah tunang oii.. x sedar diri ni dah tunang.. cepatnye masa berlalu..
dan tanggal 4hb January 2014 (4-1-14) aku akan menamatkan zaman bujangku..
Insyaallah dengan izin Allah S.W.T.
 
aku pun da tukar kerja tempat baru start 1hb April yang lalu..
dan akibat bebanan tugas di tempat baru ni aku tidak mengendahkan tunangku itu..
mesej sangat2 jarang inikan pula call.. dia mesej 10 perkataan, 1 perkataan je aku balas.  
kalau kol lagila.. silap sikit terus kena marah.. sampai dia takot nak kol. kejamkan.
 mana taknye, hari2 hidup aku kerja, kerja, kerja.
 
isnin sampai ahad kerja.. Jam 8.30 pagi gerak g kerja, jam 10.30 malam baru sampai rumah..
begitulah perjalanan hidupku selama 3 bulan menghadap peak period. (auditor kan.. terpaksala..)
 
Tapi Alhamdulillah.. aku dikurniakan seorang lelaki yang penyabar. tahan dengan kerenahku..
tak penah nak marah balik ke ape ke.. klau yang dulu 2 confirm die yang marah aku. (tak baik compare ok kawan2, lain orang lain perangainye)
 
habis je peak period perasaan ni susah nak kembali pada asal.. banyak kali juga cuba. tapi tak berjaya.
 
baru2 ni je aku kembali normal ngan dia..
dah mula membincangkan hal perkahwinan, tarikh, tema, dan sebagainye..
4 bulan lagi tinggal ok..(x sabar nk kawin.. huhu)
 
1 ape pun x start lagi. gile kau..
 
lepas ni blog aku mmg penuh dengan diy dan info perkahwinanla ye.. hehehe..
 
jemput2la singgah selalu.. bagi pendapat anda, boleh juga membantu menjayakan kisah cinta kami ni..
 
eh baru teringat novel "cinta si montel" dah lame x disambung..
idea xde so cite pun xde la.. tunggula ye kawan2..
 
insyaallah ade idea aku sambung.. untung2 boleh jadikan 1 novel. pastu publish kt karangkraf..
dapat juga side income.. pastu novel aku dijadikan drama kt tv3.. hahahah (ok 2 angan2 mat jenin, abaikan).
 
oklah nak sambung buat kerja.. melagha sangat ni..
 
chow chin cow...

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..