BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

21 December 2011

genting

di saat-saat genting ni aku masih mampu tulis blog.. bukan ape.. saje nk luahkn ape dlm kepala ni..

serabot oiii.. lagi 3 ari nk abih belajar sebelum final, assignment masih bertimbun, test silih berganti.. bile la dpt rest.. sepanjang 12/9/2011 smpaila hari ni aku x rase aku rehat dgn secukupnye.. Ya Allah.. kuatkanla hambaMu ini menempuh dugaan.. sikit lagi Izan... Sikit je lagi.. aku kena teruskan.. lepas dr jumaat ni semuanya akan settle.. aku juz kena fokus utk final.. cepatla masa berlalu dan cepatla kerja2 ni siap.. kepala da x mampu bertahan da..

10 December 2011

INDAH CINTAKU...



Vanessa Angel Indah Cintaku (feat. Nicky Tirta) Lyrics
ku ingin kau tahu, ku ingin kau selalu
dekat denganmu setiap hariku
sudahkah kau yakin untuk mencintaiku
ku ingin hanya satu tuk selamanya
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
ku tak melihat dari sisi sempurnamu
tak peduli kelemahanmu
yang ada aku jatuh cinta karena hatimu

cintaku tak pernah memandang siapa kamu
tak pernah menginginkan kamu lebih
dari apa adanya dirimu selalu

cintaku terasa sempurna karena hatimu
selalu menerima kekuranganku
sungguh indah cintaku

sudahkah kau yakin untuk mencintaiku
ku ingin hanya satu tuk selamanya

ku tak (ku tak) melihat dari sisi sempurnamu
tak peduli kelemahanmu
yang ada aku jatuh cinta karena hatimu

cintaku tak pernah memandang siapa kamu
tak pernah menginginkan kamu lebih
dari apa adanya dirimu selalu

cintaku terasa sempurna karena hatimu
selalu menerima kekuranganku
sungguh indah cintaku, cintaku

cintaku tak pernah memandang siapa kamu
tak pernah menginginkan kamu lebih
dari apa adanya dirimu selalu

cintaku terasa sempurna karena hatimu
selalu menerima kekuranganku
sungguh indah cintaku
sungguh indah cintaku, indah cintaku


best sgt lagu ni... banyak kali aku replay.. adoi... indahnya cintaku...

hope cintaku akan teros indah seperti bait2 dalam lagu ni... ooo indahnya...=)

05 December 2011

TABAH

wahai hati... tabahlah kau... 
kuatlah dikau menembuh dugaan. 
semuanye terpulang pada kau wahai hati... 
hati.. ku tahu kau cukup tersiksa.. cukup merana...
luka2 mu belom jua sembuh, darah masih jua mengalir..
alangkah elok andai aku dpt menggantimu. 
tetapi kau ttp jua keras.. ttp dengan pendirian mu sehingga kau terluka..
wahai hati.. sabarla.. moga ada ubat yg akan memulihkanmu..
moga ada sinar menerangi mu..
WAHAI HATI.. TABAHLAH..

01 December 2011

LAPAR + DISEMBER

hari ni 1hb disember 2011.. skarg jam kt hp aku kul 1:29 pg.. perghhh lapar.... sebenrnye xdela lapar sgt... juz nafsu ni nga melonjak2... hahaha... nk pekena roti canai malangnye da tutup.. nk kuar pun sape nk bw.. hukhuk.. esok plak kelas juz petg je.. kelas pg cancell.. hoooraayyy... 

ah.. aku da menggile mlm ni.. duk tukar name kt FB.. DIS izan zuraihan. boleh jadi juga this izan zuraihan "ini izan zuraihan" cun kn name 2..  haha.. puncanye dzulaikha munir la duk post kt fb "hi december".. aku pun mula la dpt idea utk mengarut2.. haishh.. 

aku smbung balik.. td rehat jap.. goreng ayam..  sedap gak pekena ayam goreng spicy ayamas ni.... tp mcm x ckup.. adoi.. nafsu.. nafsu.. buas sungguh.. 

ni aku nga chat ngan sorg classmate aku.. kecian kt diorg.. maslah umah sewa x penah abis.. napela org jengka ni cekik darah sgt.. rumah sekangkang kera die boleh letak harga mahal.. kalah kt kl.. sumpah x patut... jgn tamak boleh x.. x kemana pun duit ko tu klau duk tamak cam2.. dah tw student xde tmpt tggl x ckup penempatan nape nk letak harga mahal2.. padahal rumah 2 bertahun2 da ko duduk.. da berapa generasi da student duk kt c2.. pastu sewa mmg cekik darah.. kt segamat lagi murah kot... umah 2 tgkt ade 3 bilik rm200+ je 1 rumah.. bukan ikot kepala pun. ade mmbr aku duduk 2 rm600 tp mmg puas... katil queen.. brg lengkap.. ade 4 bilik.. astro n lain2 seme ade.. mmg mcm umah family.. adoi...tlgla wahai owner2 rumah di jengka sekalian... yg duduk 2 pun bangsa ko jga.. bukan bangsa lain.. student ni pun pakai duit ptptn je kot nk hidop sbgai student.. tolong la bertimbang rase skit.. geram plak aku..!!! hish..

p/s : semoga manusia2 yang tamak itu terbuka hatinya utk berubah.. jgn jadi gelap mata tgk duit.. amin...


30 November 2011

MACAM-MACAM

da lame aku x ringankn jari jemari aku yg runcing ni utk tulis blog.. siyes bz n sangat malas.. 
tp ari ni coz mata yg x ngantuk pas pekena nescafe aku pun rajinkn dirila...tgh layan lagu dangdut ni... senggol-senggolan cubit-cubitan..
eeahhheahhh...eaahheahhh.. *gelek skit*


sem ni mmg wat otak aku senak.. actualy xdela senak mane klau pandai manage.. tp coz MALAS menguasai 2 yg jadi senak.. n sem ni sem yg paling bz dgn aktvti dalam kampus n luar kampus. aku da g uitm dungun, g uitm segamat, g dinner kt duta village, g melawat KL.. hehe.. mcm2..


ha.. nk cite sikitla pasal dinner ari 2.. haha.. aku dapat title PRINCESS OF THE NIGHT weyh....!!! sumpah kelakar.. aku bukan cantik pun.. tp coz baju yg aku pkai 2 agak menyerlah n mencapap.. 2 yg dpt.. n agak brani jga la aku pkai baju n make up cam2.. sumpah OVER.. haha.. tp suka ati aku lah kn.. da last sem.. bile lagi nk wat slamber kn... 

ni lah pict aku duk melaram sakan... time ni ngan prince.. ceeewahh... dah la name nk kat same.. PRINCE -azizan hariz.. aku plak izan zuraihan.. n dua2 bendahari utk program dinner ni.. hehe

ok skang nga bengang ngan si kekasih... eeeee... suke wat aku camni tw... die pkir die punye bz je... aku punye bz die x pkir.. ala die x bz pun xde gak layan aku.. hishhhh!!! GERAMMM... ah biarla die.. mls nk pkir.. 

skang aku da kena pkir ttg keje.. mane nk cari keje.. aku abih bulan 1 nnti.. nk kat akhir bulan.. pas2 maybe nk rehat 1 bulan.. tp cam nk keje teros.. ntahla... nk keje kt KL.. coz gaji lagi byk.. ade sape2 nk bg keje kt aku... position more to account or audit... nk gaji around rm2000 ke atas.. hehe.. demand tw.. tp mmg kena demand skang.. aku degree kot.. kena la gaji setaraf ngan qualification aku kn... if kt opis sape nk pkai pekerja bolehla bgtw aku ea.. hehe... 

kepala ngan senak.. mata nga rabak.. assignmnt da siap.. tp duk melagha... apo nk jadi... nasib badan.. 
adios...




07 October 2011

B.. Z...

da lame aku x update belog aku ni...klau rumah ni confirm spider nga musim mengawan... gilerla... aku bukn  xde idea nk update.. idea ni mencurah2 ke ladang gandum.. tp keadaan yg x mengizinkn... bz kot lepas masuk sem ni... 9 bulan aku tggl blajar.. tibe2 masuk sem last cam terkejot berok ngan assignment n projek2 yg bersepah2.. penat.. x ckup tido usah cakapla.. klau aku duk sebelah panda confirm org xley beza mana satu mata panda mane 1 mata aku... sumpah penat... tp xpela.. sem last ni aku kena berkorban.. aku nk score kaw2 sem ni.. nk grade dgn cemerlang.. aku nekad.. insyaallah klau ade rezeki aku.. doa2kanla ye seme.. duit pun da byk abih sem ni.. nasib aku agak pandai berjimat sem ni... saving ade lagila.. duit poket ttp dicari. business ttp diteroskn.. nk hidop kn... n skang aku sgt happy ngan percintaan aku... si dia pun da berubah.. da nmpk die syg aku.. b4 ni die x tunjuk sgt.. skang mmg jelas ketara.. aku syg die.. siyes.. x sabar nk kawin..(hish.. blaja x abih lagi gatal nk kawin) insyaallah ade jodoh nnti adela... aku hanya redha dgn qada' dan qadarNYA. setelah mcm2 dugaan yg kitorg hadapi insyaallah kami akan pertahankn n jaga hbgn ni.. amin..
klah.. da ngantok giler ni... td kul 8.30 g karok smpai kul 10.30.. sorg2 mmg giler time karok td.. puas aku gelak.. pastu bw ke kedai makan.. kul 1 baru balik.. hilang stress aku... hahaha... thanxla kawan2 ye..=)

10 August 2011

JODOH, MESTIKAH DIKEJAR?



assalamualaikum. aku mencari penerangan lebih lanjut mengenai sabda Rasulullah iaitu "ketika ditiupkan ruh pada anak manusia tatkala ia masih di dalam perut ibunya, sudah ditetapkan ajalnya, rezekinya, jodohnya dan celaka atau bahagianya di akhirat " then aku search kt google... aku baca la 1 kisah dlm 1 blog ni... kisah seperti di bwh... begitu menginsafkn aku... mari same2 kite baca agar memberi kesedaran bersama...


“Oh ibu, usiaku sudah lanjut, namun belum datang seorang pemuda pun meminangku? Apakah aku akan menjadi perawan seumur hidup?” Kira-kira begitulah keluhan seorang gadis Mekah yang berasal dari Bani Ma’zhum yang kaya raya.
Mendengar rintihan si anak, ibunya yang teramat kasih dan sayangkan anaknya lantas kelam kabut ke sana ke mari untuk mencari jodoh buat si puteri. Pelbagai ahli nujum dan dukun ditemuinya, ia tidak peduli berapa saja wang yang harus keluar dari saku, yang penting anaknya yang cuma seorang itu dapat bertemu jodoh.
Namun sayang usaha si ibu tidak juga menampakkan buahnya. Buktinya, janji-janji sang dukun cuma bualan kosong belaka. Sekian lama mereka menunggu jejaka datang melamar, sedangkan yang ditunggu tidak pernah nampak batang hidungnya.

Melihat keadaan ini, tentu saja gadis Bani Ma’zhum yang bernama Rithah AI-Hamqa menjadi semakin bermuram durja, tidak ada kerja lain yang diperbuatnya setiap hari kecuali mengadap di depan cermin untuk memandang diri sambil terus bertanya-tanya, “Mengapa sampai hari ini tidak kunjung datang juga seseorang yang akan mengahwiniku?”
Penantian jodoh yang ditunggu-tunggu Rithah akhirnya tamat tatkala ibu saudaranya yang berasal dari luar daerah berkunjung ke rumah mereka dengan membawa jejaka tampan. Akhirnya Rithah yang telah lanjut usia pun menikah dengan jejaka yang muda rupawan.
Kenapa si pemuda itu bersedia menikahi gadis Bani Ma’zhum yang telah tua itu..? Oh… ternyata ada udang di sebalik batu. Rupa-rupanya jejaka rupawan yang miskin itu hanya menginginkan kekayaan Rithah yang melimpah ruah.
Sebaik sahaja si jejaka telah berhasil menggunakan sebahagian harta Rithah, dia pun pergi tanpa pesan dan kesan…. Dan tinggallah kini Rithah seorang diri, menangisi pemergian suami yang tidak tentu ke mana perginya. Kesedihan dan kemurungannya dilepaskan Rithah dengan membeli beratus-ratus buku benang untuk dipintal (ditenun), setelah jadi hasil tenunannya, wanita itu mencerai beraikan lagi menjadi benang. Lalu ia tenun lagi dan ia cerai beraikan lagi.

Begitulah seterusnya ia jalani sisa-sisa hidupnya. Sesuailah kata-kata jahiliyyah mengatakan, “ Asmara boleh membuat orang jadi gila sasau.” (tentu bagi orang-orang yang tidak memiliki iman)
AI-Qur’anul Karim mengabadikan kisah gadis Bani Ma’zhum ini dalam surat An-NahI ayat 29, “Dan janganlah kamu seperti perempuan yang menguraikan benangnya yang sudah dipintal dengan kuat menjadi bercerai-berai kembali…” Yang dimaksud Al-Qur’an dengan ‘wanita pengurai benang yang telah dipintal’ tidak lain adalah Rithah Al-Hamqa.
Dalam ayat tersebut, Allah melarang kita berkelakuan seperti Rithah dalam menghadapi masalah jodoh. Namun demikian, banyak ibrah yang dapat kita petik dari episod gadis kaya keturunan Bani Ma’zhum tersebut.

Kisah Rithah mengajar kita bahawa jodoh sebenarnya merupakan urusan Allah. Jodoh tidak dapat dihindari manakala kita belum menginginkannya, dan sebaliknya ia juga tidak dapat dikejar ketika kita sudah teramat sangat ingin mendapatkannya. Bukankah Rasul pun telah bersabda: “Ketika ditiupkan ruh pada anak manusia tatkala ia masih di dalam perut ibunya sudah ditetapkan ajalnya, rezekinya, jodohnya dan celaka atau bahagianya di akhirat”. Kerana Allah telah menentukan jodoh kita maka tidak layak bagi kita untuk bimbang dan risau seperti Rithah. Kalau sudah sampai waktunya jodoh itu pasti akan datang sendiri.

Episod Rithah juga mengajar kita untuk melakukan ikhtiar (usaha) dalam mencapai cita-cita. Kalau ibu Rithah mendatangi berbagai ahli nujum agar anaknya berhasil mendapat jodoh, bagi kita tentunya mendatangi AI-Mujub (yang Maha Pengabul Doa) agar tujuan kita tercapai. Allah sendiri telah berfirman: “Dan apabila hamba-Ku bertanya tentang Aku, maka jawablah bahawa Aku dekat. Aku mengabulkan doa orang-orang yang berdoa kepada-Ku…” (QS.2:186)

Dengan ayat tersebut, Allah memberikan harapan yang sebesar-besarnya bahawa setiap doa yang disampaikan pada-Nya akan dikabulkan. Allah tidak mungkin mungkiri janji, siapa yang paling tepat janjinya selain Allah? Dalam sebuah hadis riwayat Abu Dawud, Tarmizi dan lbnu Majah, Rasul pun bersabda tentang masalah doa, “Sesungguhnya Allah malu terhadap seseorang yang menadahkan tangannya berdoa meminta kebaikan kepada-Nya, kemudian menolaknya dalam keadaan hampa.”

lbrah berikutnya yang dapat kita petik, ialah memupuk sikap ‘sabar’ dalam menghadapi jodoh yang mungkin belum juga menghampiri kita padahal usia kita telah semakin senja. Firman Allah dalam Surah AI-Baqarah ayat 45, “Dan jadikanlah sabar dan solat sebagai penolongmu, sesungguhnya yang demikian itu amat berat kecuali bagi orang-orang yang khusyu’, iaitu orang-orang yang meyakini bahawa mereka akan menemui Rabbnya, dan mereka akan kembali padaNya.”

Sabar dan solat akan selalu membentengi kita dari desakan orang sekeliling dan godaan syaitan yang berharap kita salah langkah dalam masalah jodoh ini. Masalah ini banyak ditanggung oleh saudara-saudara kita yang sudah layak nikah namun belum ada juga ikhwah yang datang meminang merupakan ujian yang – wallahu a’lam – sesuai dengan ketetapan Allah. Banyak kisah nyata bahawa resah gelisah dan tidak sabar dalam masalah jodoh malah membuat kehidupan selepas pernikahan jadi tidak seindah semasa masih bujang.
Di samping itu, kita pun harus tetap menjaga kemurnian niat kita untuk menikah. 

Motivasi usia yang semakin senja serta tidak tahan mendengar umpatan orang sekitar harus secepatnya dihilangkan. ltu semua tidak akan menghasilkan suatu rumahtangga Islami yang kita harapkan. Ini adalah kerana kekukuhan rumahtangga kita seiring dengan kuatnya landasan iman dan niat ikhlas kita. Sungguh beruntung sekali menjadi orang-orang mukmin. Tatkala mendapat ujian (termasuk jodoh) ia akan bersabar maka sabarnya menjadi kebaikan baginya. Dan ketika mendapat nikmat ia bersyukur, maka kesyukurannya itu menjadi baik pula baginya.

Kisah gadis Bani Ma’zhum itu juga memberikan nasihat pada manusia di zaman kemudiannya bahawa jodoh merupakan amanah Allah. Amanah yang hanya akan diberikan pada seseorang yang dianggap telah mampu memikulnya kerana amanah merupakan sesuatu yang harus dipelihara dengan baik dan dipertanggungjawabkan. Manakala kita belum dikurniai amanah jodoh oleh Allah, mungkin belum waktunya untuk kita memikul amanah tersebut. Sikap kita yang paling baik dalam hal ini adalah sentiasa bersangka baik (husnudzon) kepada-Nya. Kerana sesuatu yang kita cintai atau sesuatu yang kita anggap baik (jodoh) belum tentu baik bagi kita menurut Allah. Begitu pula sebaliknya sesuatu yang kita anggap buruk bagi diri kita belum tentu buruk menurut ilmu Allah. “Boleh jadi kamu mencintai sesuatu padahal sesuatu itu amat buruk bagimu, dan boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal itu amat baik bagimu. Kamu tidak mengetahui sedangkan Allah Maha Mengetahui.” (QS. 2:216)

Akhir sekali, kisah Rithah memberikan ibrah kepada kita untuk mengarahkan cinta (mahabbah) tertinggi kita kepada yang memang berhak memilikinya. Cinta Rithah yang begitu tinggi diarahkan kepada makhluk (suaminya), hingga membuat dia ‘gila sasau’. Bagi kita, tentu cinta yang tertinggi itu hanya patut dipersembahkan buat yang Maha A’la pula (Khaliq). Bukankah salah satu ciri mukmin adalah asyaddu huballillah adapun orang-orang yang beriman itu amat sangat cintanya kepada Allah (asyaddu huballillah). (QS. 2:165). Jika arah cinta kita sudah benar, maka yakinlah Allah SWT tidak akan mengabaikan kehidupan kita.

Seorang penyair dari Seberang yang terkenal, Chairil Anwar pernah menulis puisi:
Tuhanku
Dalam termangu, aku masih menyebut nama-Mu
Walau susah sungguh
Mengingat kau penuh seluruh.
Tuhanku
Aku hilang bentuk
Remuk.
Tuhanku
Di pintu-Mu aku mengetuk
Aku tidak bisa berpaling.
(dari petikan puisi ‘DOA’ – Chairil Anwar)
Chairil Anwar sampai begitu sekali dalamnya mencintai Allah dalam sajak tersebut, mengapa kita tidak boleh? Wallahua’lam bissawab.

08 August 2011

PETUA MENCUCI HATI (oleh Datuk Dr. Fadzilah Kamsah)


Segala aspek kehidupan ini bermula daripada hati. Oleh itu di bawah ini ada beberapa cara bagaimana hendak mencuci hati. Diolah oleh pakar motivasi Datuk Dr. Haji Fadzilah Kamsah.
1. Dirikan solat dan banyakkan berdo’a – Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo’a turut katakan “Ya,Allah jadikan hatiku bersih”
2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur – Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan.
3. Solat taubat – Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.
4. Membaca Al-Quran – Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah “Qulhu-allah” sebanyak 3X.
5. Berma’af-ma’afan sesama kawan setiap hari – Semasa meminta maaf perlu sebutkan kata maaf.
6. Bisikan kepada diri perkara yang positif – Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri. katakan lah “Aku sebenarnya……(perkara yang elok-elok belaka)
7. Program minda/cuci minda – Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati “Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif”. Menurut kajian saikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya
8. Berpuasa – Sekiranya dalam berpuasa, terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan.
9. Cuba ingat tentang mati (Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa).
10. Kekalkan wuduk.
11. Bersedekah.
12. Belanja orang makan. 
13. Jaga makanan – jangan makan makanan yang subhat.
14. Berkawan dengan ulama.
15. Berkawan dengan orang miskin (menginsafi).
16. Pesan pada orang, jadi baik.
17. Menjaga pacaindera (mata, telinga, mulut…dsb), jangan dengar orang mengumpat.

07 August 2011

SKIRT LABUH



korang mesti suka pkai skirt kn.. tp ade jg x suke.. tp bile pkai skirt ni nmpk cam ayu je.. sbb 2 aku pkai... aku ni kn agak kasar... hehe... jom tgk contoh2 fesyen skirt... baju ape yg sesuai pkai.. kasut ape.. 

 tp kali ni kite tgk just utk skirt hijau ye...=)



ok2.. skang kite tgk mane baju, top, jacket, kasut, handbag n eksesori yg sesuai dgn skirt hijau..owh.. lupa plak nk bgtw.. fesyen ni sesuai utk muslimah coz menutup aurat...=) lai.. lai...







cantikkn... cube bygkn korang yg try style ni... bygkn.. bygkn.. mesti gorgeous kn... hehe..
jgn lupe wearing shawl or tudung color senada.. maybe hijau mcm skirt 2 sesuai.. pkaila style yuna ke, hana tajima ke, style dato' siti ke, jnji tutup aurat ye.. 


ni style aku duk edit.. hahaha.. sumpah kelakar giler jadinye.. cam kartun plak.. haha... tggula ade duit lebih aku nk beli baju, skirt, n jacket mcm ni... hehe... 

fesyen2 lain akan di update nnti ye.. thanx for reading...=) adios...

25 July 2011

DUGAAN ATAU KETENTUAN?

kesabaran teruji.. hati menangis sedih...pikiran berserabot... 
dugaan yg dtg bagai merosak jiwa.. x mampu di halang x mampu ditepis.. 
hanya kesabarn sbgai benteng.. 
cinta ttp dipertahankn... maruah ttp dipelihara.. hati ttp dimiliki.. 
hari berganti hari.. dugaan kian memuncak.. rahsia makin terbongkar.. satu persatu diketahui.. 
kebenaran masih dicari.. jln smakin buntu... 
tiang2 kesabaran makin goyah.. namun akarnya masih mampu bertahan.. 
adakah dugaan atau ketentuan.. yg terjadi pasti terjadi.. yg pernah berlaku berulang lagi.. yg disakiti kini dirasai.. akukah yg bersalah? hanya tuhan yg mengetahui. 
namun hati ttp 1... cinta ttp bersemi di hati.. tidak akn pudar.. tidak akn goyah dek ombak dugaan.. 
jgn diganggu lagi..!! pergi dr sini..!!!
biar merpati ttp sejoli, biar pinang berbelah dua.. biarkn romeo dismping juliet.. 
nyah!!! nyah!!! jgn ditambah pahit hempedu.. jgn di tmbh api kemarahan.. 
biarkn taj mahal teros dibina.. dugaan ttp dugaan.. 
ketentuan ttp ketentuan.. hadapi dgn senyuman.. itu terbaik dlm kehidupan..

18 July 2011

jiwa kosong~~~

hati hanya tuhan yg tau.. perasaan , jiwa hanya tuhan yg tau.. 
berserah... hati berbisik begitu.. minda berputar begini...perasaan pula sebaliknye.. 
x dpt diungkap x dpt dihurai.. hanya tuhan menentukan.. 
bisakah jadi begini.. atau jadi begitu... atau.... tiada apa2 yg akan terjadi.... 
otak berat... sendat... sarat berpikir.. 
ade yg perlu, ada yg tidak perlu tp masih dipikiran.. 
semak... serabut... 
kaki makin penat.. badan makin sakit.. lutut makin goyang.. 
adakah akan berakhirnye usiamu badan... hai la nyawa hai la badan... 
kenapa tidak dibiarkan sihat.. 
mata bertentang mata, hati menjadi satu tp kebhagian ttp dicari.. kesunyian ttp menyelubungi..
kebenaran ttp di pinta.. kesabaran makin ditanam, kepercayaan semakin berkurangan, 
rasa bersalah makin memuncak.. 
ahhhhh... kosong.. gelap... 
apa yg dicari ttp tidak ditemui.masih terkapai2 dlam terang...
apa yg berlaku biar berlalu. yg mendtg ditempuh dgn sebaiknya.. 
mlm makin kelam.. suasana makin suram.. 
mata ingin dipejam, emosi masih kuat merejam... 
sudah!! sudah!! hakikat sudah di depan mata... 
tilam sudah dibentang, bantal sudah sedia...

30 June 2011

STALKER~~


A stalker is someone who engages in stalking. The harassment may be physical, psychological, or through the use of Information and Communications technology (ICT), i.e., Internet or phone.


this definition i found it on wikipedia.. nk senang cite dlm bhasa melayu stalker ni cam curi-curi amik tau ttg seseorg.. hehe.. ni ikot kamus aku la... huhu.. 
aku pun xtw rupenye ramai gak yg stalk fb aku... and they told me that they stalking me.. hahaha.. bagus betol stalker2 zaman sekarang..  mereka2 ini adalah yg ade kaitan dgn idop aku suatu ketika dulu.. yg ade kaitan dgn idop aku skang xnk plak stalking aku.. nk tgk wall fb aku pun susah.. so sadd.. hukhuk... kirenye ok jgala kn ade org care about me..terutamanye yg tgh baca ni.. die mmg suke stalking aku.. haha.. bagusla..=P
ok2.. 1st person yg bgtw aku yg die stalking aku adalah ******** ala.. adalah sorg hamba Allah ni.. hehe.. mule2 die add fb aku... ngan xde profile pict. then aku accept coz name cam menarik.. NAZ RAIHAN.. cam name aku kn.. then aku tgk page die.. xde gmbr.. so aku tanye sape ni.. then die ckp saje nk kenal2 ngan aku. tp aku ni bukan jenis suke layan org yg x kenal.. huhu.. then from time to time aku ignore die.. mls nk amik tw.. then 1 time i got his chatbox.. he said "sorry sy ***.. sy wat fb ni pun coz nk stalker awk.. name fb ni pun sempena nama awk. izan zuraihan.. sy terbalikkan jadi naz raihan.. email pun sy guna sempena nama awk nazi_raihan88@yahoo.com.. password sy guna tarikh kite kapel.. seme sy wat baru..besday plak sy wat tarikh kite kapel n tahun awk lahir. seme sy wat utk stalker awk." ok smpai c2 je lah boleh bg tw.. yg lagi is privacy.. haha..
second person yg stalker aku adalah ****.. haha.. aku wat entry kali ni pun coz die perli "x tulis blog ari ni" haha.. pdn muke!! kn da tulis ttg awk.=P .. ape2 aku tulis kt blog ni die duk nganjing.. haish... pastu aku duk buang info kt fb aku ttg web address blog aku ni pun die tw.. 
  
o    walaupun awk x isi kat fb dah
o    'hahahah
·         2 hours ago

Izan Zuraihan
o    haha.. tw 2 je..
o    mls nk letak nnti ramai tgk.. haha
o    malu..
·         2 hours ago                           
                 
o    huhuhuh
o    semua dah tau
o    nk selindung per
o    hahhahaa

 ni chat box yg die sodap2 duk nganjing aku.. haha.. pdn muke. 

aku pun stalker jga. tp stalker bf akula.. 2 plg obvious.. haha.. sape x syg bf ooo.. huhu.. tp kdg2 sbb 2 gakla slalu gado coz jeles.. ok sekian.. bye..


puas..!!! =PPP

29 June 2011

DILEMA PEKERJAAN

its happen to me this few month.. byk kali kot... its all about work!! pening.. pening...
ok... baru ni ade dpt pggilan parttime job kat jengka.. 2,3,9 n 10hb.. diorg byr rm80/day.. ok 2 aku da trima.. tp diorg x bg maklumat lengkap.. da byk kali minta email aku tp 1 pun xde aku dpt.. wat aku tertunggu2 je.. then pg td aku dpt 3 panggilan.. 1st diorg ckp ttg part time at mid valley.. start tomorrow until 13th july.diorg byr rm80/day... then 1 more kt ecm ktn .. part time juga on 8-10th july.. diorg byr rm110/day.. ok then 1 more dr jobstreet.. maybe agensi pekerjaan kot.. pastu client die nk pakai account clerk.. urgent.. company tu kt KL.. orix credit maybe.. at jalan raja chulan.. so what should i do???... tawaran dtg sekali gus.. n dlm masa yg same.. mmg wat aku serabot nk pilih. klau ikotkn gaji yg byk better amik yg kt mid.. RM80x 14day = rm1120.. 2 x termasuk commission...commission dlm rm135/item.. x ke masyuk.. tp terlalu drastik.. aku dpt pggilan ari ni. esok da kena keje.. x ker terkejot berok dibuatnye.. hmm... fening2... HELP!!!!!
b4 ni pun penah jadi camni. tp kebanyakannye aku tolak... aku takot bile byk sgt aku tolak nnti xde langsung rzeki utk aku... nk cube hidop berdikari kt KL.. tp bisnes aku ni x settle lagi.. brg baru order.. supplier bru pos.. esok smpai.. so i need to pos back to my customer plak.. mcm2 bende nk wat.. tp i dont know whether i can manage it in a short time.. arghhhh... klaula aku da abih blaja mmg aku da amik advantage ni.. aku stay kt KL.. cari keje kt sane.. kn senang.. BF pun dekat.. hmm

smlm papa ckp "nape kite jauh ea ma?" hehe.. nk dekat tggu ye pa.. akan tiba masanya... tggu ye...

"MOVING ON is never SIMPLE but at least, it isn't IMPOSSIBLE! " 

PRETENDING TO CRY

"When we were kids, we pretend crying to attract parents' attention. Now we pretend to be sleeping when we're crying to avoid questions"
this quote i found at my twitter (izmiizan--> follow me ya). 1st time i read the quote i think for a moment... think!! think!! think!!! (da lame sgt pkir 2). then i know this quote is about my life actualy.. alah,.. not only me.. but also other people outside they.. maybe u also feel like that... yes u!! u yg tgh baca blog nilah.. haha.. 
its right kn.. when we were kids, we always pretend to cry,. padahal skit punye hal.. 

contoh 1 when we were kids, we play the toys alone.. 
kids : papa.. mama... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sakit.......!! sinilah...
parent : why my dear?
kids : semut gigit....huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahuaaaaaaaaaaaaahuaaaaaaa......
parent : olololo my sweety.. mane2 sakit? tuku takat balik bukit, budak nakal beroleh penyakit (pantun my mom use when i was kids. )
kids do that just want to attract parent to accompany them to play toys together. right2? attention for kids is a MUST ok... MUST...!! for who will become parent plz alert this.. i WARN u because i like kids too much!! muuaaaahhh <3<3<3

when we was grow up, we like to pretend we are sleeping when we was crying coz dont want others to ask toooooo many questions. 
contoh 2 : when we were too sad because of argue something or fighting with boypren..

minah : hukhukhukhuk (crying alone on her bed)
toktoktok..(pintu di ketok)
joyah : la... da tido rupenye... td aku dgr cam gadoh2 on fon ngan bf. (teros blah ttup pintu)
minah : selamat aku... mls nk menjawabla.. baik aku wat2 tido... huaaaarrggghhh abg kassim... knape wat minah mcm ni.. huarrrghhhh...

right now, we dont want to crying in front of people coz dont like others too busybody mak enon nk jaga tepi kain org. if we want to tell what was happen we like to tell them went our mood is superduper good.. if others ask when we were crying how we can tell them if we always sobsob hukhuk huarghhhhh.. kn ke susah 2.. right.and when we start to tell, then they will ask too many question until we dont know how to answer all that question. da otak nga serabot die tmbh serabot ade kena pelangkung kang.. GARANG TAK? GARANG TAK? hehe..

actually not all people have same feeling, same opinion, same condition. its just what i've feel in my life n that MY STYLE>> gaya, mutu keunggulan.. cheeeewahh.. 

oklah. adios.. amigos... abilos... animos.. huarrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhh papa tinggal mama lagi... huarrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhh 



28 June 2011

for him one time ago.


this video.. yeah this video actualy is for him. i made it with 1 of my friend who good in playing guitar. that my voice.. let hear it.. best sgt.. hahaha.. that poyo ok.. what ever it is.. i doing this for my love one for his birthday. but it not going with the plan. sooo frustrated. but its okla.. ok guys.. dont laugh if its bad. dont say anything if its very awesome.hehehe.. let listen... b4 that. plz stop my mp4 kt bwh 2. semak je nnti x dpt dgr my merdu voice.. hahahaha...=P
video
credit this video:
1 ) to melda (ala yg sunsilk 2.) hehe..her song actually.
2) to saiful idham who play the guitar. very nice bro..
3) to tok ketua who give me spirit (sifooo ni) hehe
location : bilik bwh sekali dkt tangga, block J, UiTM jengka.
date : lupe tp yg pasti time exam.. x silap da abih paper time ni...
time : around 3-5 pm.. x lame pun record.. about 1 hour je duk c2. ber3 ye.. bukan ber2.. huhu
im sorry if the quality is cam haram.. haha.. siap ade matrik card. that my card ye. hehe.. shy to record my face. better focus on other thing. hehe... n some part of this song are spoilla.. that my fault. haha salah masuk. terlbih mendayu2.. u'all mesti perasan. haha.. =)

but im not happy on my hb. its not because i dont like become older eventhough i know im still  young.. haha.. its because he said he want to give me birthday present.. which is a video about us.. soo sweet.. but until now...... yeah.. now.....now...............nowwwww..... 28th june 2011, 3:32am. i never get it.. about half year.. hmmm... sad... 
ooo forget to tell, my birthday is on 6hb november 1988 & his birthday 16th november 1988. hehe.. how it would be like that. only God know.. hehe..
nite all, want to sleep already...  krooh.. krohh... 





07 June 2011

SAYA NAK RASA BIBIR PEREMPUAN~~~

Gelak ketawa izan, jannah, farah dan liana di dalam kereta wira hijau milik farah menghilangkan kebosanan farah untuk memandu ke bandar jengka. mereka bertolak dari kuantan pada jam 12.30 tghari. perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam setengah jika melalui kuala sentul atau nama glamournya sri marathandavar bersempena nama kuil india yg terletak di laluan itu. pelbagai cerita dikongsi, dari bab praktikal hinggalah ke bab rumah tangga kerana farah sudah pun menjadi tunangan org dan bakal melangsungkan perkahwinan pada bulan mac tahun hadapan. mereka tiba di bandar jenka pada jam 2petang.. tempat pertama yang di tujui adalah kedai citarasa (kak nor) yang menjual pelbagai jnis ikan bakar yg sedap2. dulu itulah kedai yg sering menjadi persinggahan pelajar2 perempuan ijazah sarjana muda perakaunan untuk makan tengah ari. mkanan yg sedap pada harga berpatutan mmg menjadi pilihan pelajar non resident.
selesai makan, mereka teros menuju ke UiTM PAHANG bagi menunaikan misi utama iaitu untuk menghantar report. setelah meletakkan kereta di tempat letak kereta berhampiran pondok pak guard, mereka pun menuju kearah bangunan HEA untuk menemani jannah untuk mengambil sijil. kebetulan pada ketika itu wan mohd zikri, teman izan yang menjaga kaunter. tetapi izan, farah dan liana tidak masuk kerana keadaan yg agak sesak di dalam dan kaunter yg agak smpit.. wan mohd zikri hanya melemparkan senyuman kepada izan apabila melihat kehadirannya di situ.
"izan, member ko tanye xnk masuk ke" kata jannah setelah keluar dr bilik hea itu.
"xpelah.. lain kali la.. " kata izan smbil melambai wan mohd zikri lalu berlalu ke arah library bersama2 jannah, farah, dan liana. tujuan mereka ke library adalah untuk mencetak report yang dikirim diyana, rakan mereka yang tidak dpt ikut serta kerana kerja. jannah juga ingin mencetak reportnya di situ. jannah dan liana bergegas ke dalam library, farah pula ke masjid bg menunaikan solat dan merehatkan diri akibat terlalu penat memandu.
tinggallah izan keseorangan di luar library. izan menuju ke arah kerusi batu di hadapan library. sambil menanti izan mendail no adiknya yg turut belajar di universiti yang sama. dia ingin mengirim barang kepada adiknya.
"tut.. tut. tut..." telefon tidak diangkat.
"ade kelas kot" ngomel izan di dalam hati. izan melihat gelagat2 pelajar diploma smbil menanti jannah dan liana selesai print. sedang asyik melihat gelagat pelajar2 disitu, seorg pelajar lelaki berseluar slack yang di lipat di bhgian kaki dan berbaju kemeja polos licin berwarna biru cair serta rambutnye disikat ke belakanag menghmpiri izan tetapi berdiri jauh beberapa meter dari izan.. izan hanya membiar.. geli hati juga melihat cara pemakaian pelajar tersebut kerana nmpak terlalu baik. seperti pelajar nerd. kelihatan pelajar lelaki tersebut agak gelisah, kejap2 memandang telefon, kemudian mundar mandir di hadapan izan. rimas pula rasanya.
" ade nmpak dak sains x?" tanya pelajar lelaki tersebut.
"ermmm xde plak. " jawab izan. keadaan kembali sunyi.
"tau x nk g kerdau macammana, saya ade kereta cuma tak tahu jalan?" pelajar tersebut kembali bersuara.
"tw, dekat area2 temerloh jgalah. klau lalu jerantut pun boleh tp takot tak tau jalan plak.. lagi senang ikot temerloh." terang izan.
"awk tunggu sapa?"
"tunggu member tgh print kt dalam"
"course ape?"
"degree akaun, saje je datang antar report"
"ooo, umur brape?"
"23"
"saya 21."
"ooo, part brape?" izan kembali bertanya kerana melihat keramahan pelajar tersebut.
"part 2, tp da 21tahun. akak datang dr mane?"
"kuantan, jap lagi balikla."
"balik kuantan la ea. ngan kawan2 ye." pelajar lelaki tersebut masih berdiri tidak jauh dari kerusi yang diduduki oleh izan. mereka bersoal jawab di situ sambil di perhatikan oleh pelajar2 yang lalu lalang di situ.
"akak teman saya g kerdau boleh? saya x tahu jalan." kata pelajar lelaki itu.
"x bolehla dik, akak nk cepat. nk kena hantar report. lagipun nk balik kuantan." balas izan
"ala kak bolehla. kejap je. sy nk kena g sne." lelaki itu seperti memujuk.
" betol dik akk x dpt nk teman. ala senang je dik. keluar dr sini teros je ikot jlan ke temerloh." izan cube menolak. kesian jga. mungkin dia betol2 hendak pergi ke sana. ade amergency barangkali.
"ok2.. akak tunjuk smpai kat jengka 12 ke 19 ke pun xpe." lelaki itu teros memujuk.
izan mula rimas. dibiarkan soalan itu berlalu.
"akak jom g atas jap. kite jalan2 kat atas la cz kt sini ramai mpp. ramai kenal saya. saya pun selalu kt masjid. nanti ape plak kata diorg" usul pelajar itu smbil menunjuk kearah blok lecturer yang terletak di atas bukit berhampiran library. izan cube menolak tetapi die juga memikirkan kredit handphonenye juga sudah tiada. dia perlu pergi ke koperasi di dalam bangunan pensyarah itu.
"ok2.. akak pun nk g koperasi jap beli topup." mereka pun berjalan ke arah bangunan yang di perkatakan.
"akk jalan jauh skit ye, takot ape plak pelajar2 lain ckap. saya ni budak masjid jga" kata pelajar itu. jarak antara mereka bukanla dekat tetapi mungkin pelajar lelaki itu tidak suka berjalan dgn perempuan. biarlah berjalan seperti tidak kenal satu sama lain. tiba di koperasi izan pun membeli topup.
" kak jom g sane" pelawa pelajar tersebut ke arah penjuru bangunan berdekatan mesin bank islam. izan hanya menurut smbil cuba menggores kad topup tersebut.
izan berhenti di tgh2 penjuru bangunan kerana di situ ade beberapa buah kerusi kayu yang sengaja di letakkan di situ. izan duduk smbil menggores kad topup itu. masih sukar kerana tidak di alas.
"akak jom g kt bustop depan tu.. kejap je... depan tu je." izan sudah mula merasa semacam. pelbagai perkara bermain di fikirannya.
"sorry dik akk nk cepat. mmbr da tunggu" izan kembali mencari alasan.
"ala kak, plzz kejap je.." pelajar itu seperti ingin menarik tangan izan. izan segera menepis. sungguh berani pelajar lelaki itu padahal ramai juga pelajar dan pensyarah yang lalu disitu. kebetulan pada ketika itu liana menelefon izan memberitahu bhawa dia dan jannah sudah siap print report itu. izan mula melangkah meninggalkan pelajar itu.
"ok2, akak saya nk tanye ni" lelaki itu kembali bersuara. izan berhenti seketika.
"tanyela, ape dia?"
"erm.. saya takot akak marah"
"xde apelah, tanye je." izan kembali berfikiran positif. itulah sifat izan yang senang percaya kepada org, inikan pula dengan penampilan yang sperti ustad itu.
"akak ade bf?" tanye pelajar itu.
"ade, nape?" jawab izan.
"saya pun ade awek. tp kat indon" izan fikir mungkin pelajar lelaki itu ingin menceritakan perihal masalah percintaannya.

"oo abis tu?" izan kembali menyoal bg mendapatkan kepastian.
"erm.. camni.. saya sebenarnya nak rasa bibir perempuan. awek saya kt indon. boleh x kak. kejap je.. plzz" kelihatan bibir lelaki itu terketar2. agak gelisah keadaannya ketika itu seperti tidak dapat menahan gelora seks yang memuncak.
izan tergamam. tidak pasti apakah yang didengarinya itu betol atau tidak. adakah dia salah dengar.
"ha? minta la ngan awek awk" izan tidak berfikir pnjg teros membalas dgn nada yang agak tinggi.
" awek saya jauh, bolehla kak, saya nk rase bibir akak. kejap je"
izan terkaku. apakah yang harus dilakukan. mahu sja dia menumbuk muka pelajar itu, tetapi memikirkan keadaan org yang agak ramai, dia membatalkan niatnye lalu mengatur langkah seribu menuju ke arah library. liana dan jannah sudah di situ menunggunya. farah juga dalam perjalanan ke library. pelajar lelaki itu trut mengekori izan, masih cuba memujuk.
"akak marah?"
"erm.. agak marahla."
"akak jom g library belah atas 2 kejap.. kejap je" pelajar itu masih tidak berputus asa.
"sorry la akak nk cepat. mmbr da tunggu." izan ingin segera sampai di library. sudah tidak tahan dengan perlakuan pelajar itu.
"xpe kak saya ckp ngan mmbr akak suh tunggu kejap"
"xyahla.!" izan meninggikan suara. bayang jannah dan liana sudah kelihatan. izan segera mempercepatkan langkah ke arah mereka. jannah dan liana hanya memandang dari jauh.
"adik ko ke izan?" tanya jannah.
cepat2 izan menidakkan. tidak rela dia mengaku pelajar lelaki itu sebgai adik. klau betol itu adiknya sudah lama die mengajarnye.
"lama lagi ke kak?" tanye pelajar lelaki itu kepada jannah.
"tak tahula" jannah membalas. mereka masih menunggu farah tiba. izan langsung tidak memandang pelajar itu malah membelakanginya. sambil memberi isyarat kepada jannah dan liana supaya memberitahu mereka ingin cepat. tetapi jannah dan liana tidak faham apa yang ingin disampaikan izan memandangkan keadaan izan yang agak tidak keruan.
pelajar lelaki itu berlalu meninggalkan 3 gadis itu memandang kn kehadirannya tidak diundang di situ. malu barangkali.
setelah pelajar itu hilang dari pandangan izan segera menceritakan apa yang telah berlaku kepada jannah dan liana. mereka juga terkejot smbil memaki2 pelajar itu. farah yang baru tiba juga ingin mengetahui apa yang telah terjadi kerana dia telah ketinggalan cerita hangat itu. sepanjang perjalanan pulang, mulut mereka tidak lekang dari cerita itu. perkataan bibir menjadi perbualan hangat mereka..

moral of the story.: don't judge a book by its cover,. jangan mudah mempercayai org yg tidak dikenali dengan hanya melihat penampilannye,. kepada pelajar2 UiTM jengka sila berhati2 dengan pelajar lelaki itu. shafiq, part 2, course sains.

mood : sumpah cuak gile time 2.. eeeeeeeyerrrrkkk!!! aku bagi lembu atas ni kiss die baru tw. huh!!

27 May 2011

KISAH MAT REMPIT DAN LAMPU ISYARAT~~



pagi yg gelap kini sudah terang
bangun dari lelap terus membuang.. hahaha

semuanya bermula disini.. (versi novel)
kedengaran enjin nouvo dihidupkan memecah keheningan di pagi jumaat yg mulia.. kelihatan seorang gadis berbaju kurung moden biru terkial2 menaiki motosikal tersebut akibat kain yg susun belakang yang agak sempit.

"aduh. susah plak nk naik ni... 2la pkai lagi baju ni.. kn da susah nk naik.. jgn aku jatuh tgh jalan dahla.." bisik gadis tersebut di dalam hati.

kemudian, nouvo hitam tersebut meninggalkan perkarangan rumah teres milik kakak gadis itu untuk ke tempat praktikalnya. gadis itu seorang pelajar tahun akhir ijazah sarjana muda perakaunan di UiTM jengka yang dalam tempoh praktikal selama 6 bulan di B.J.Tan & co, salah sebuah audit firm dikuantan.. sesekali gadis itu memandang ke arah langit kerana bimbang hujan di tgh jalan.
perjalannya ke tempat kerja mengambil masa lebih kurang 15 minit.. semasa menuruni jalan berbukit tidak jauh dari rumahnya lampu isyarat telah bertukar merah.

"arghh... x sempat aku nk kejar traffic light ni."

motosikal di berhentikan di atas garisan putih. dia tahu bahawa dia perlu berhenti di belakang garisan putih tetapi dia selalu tidak mematuhi peraturan jalan raya itu kerana baginya motosikal x perlu berhenti di belakang garisan putih..
tiba2 kelihatan sekumpulan pemuda yg menaiki motosikal rxz turut berhenti bersebelahan dgn gadis tersebut.. salah sebuah motosikal pemuda tersebut ditunda oleh rakan2nye kerana mengalami kerosakan. gadis itu hanya memerhati gelagat pemuda2 tersebut.
"ni mat2 rempit terengganu ni... tau la diorg cuti hari jumaat. merempit je kejenye. da la moto bising.. ntah2 x mandi lagi" gomelnye sendirian.

lmpu isyarat belum bertukar hijau geng2 mat rempit tersebut teros memecut laju. gadis itu turut memecut setelah lampu bertukar hijau. kerana mat2 rempit itu terpaksa menunda motosikal rakannya mereka tidak dpt memotong kenderaan yg laju itu.. gadis tersebut teros memotong geng2 mat rempit itu.. smpai di lampu isyarat ke2, lampu isyarat tersebut trut bertukar merah.. mmg x beri pluang kepada gadis itu untuk segera smpai ke pejabat.. gadis itu sekali lagi berhenti di tgh2 garisan putih... kemudian geng2 mat rempit mencelah di tgh2 kereta yg bersusun di hadapan lampu isyarat.. pemuda yg menunggang motosikal rosak itu berhenti di hadapan lampu isyrat. " bodo kO berenti bakpe " jerit salah seorg dr mat rempit itu dan terus menunda motosikal yg rosak itu diikuti rakan seperjuangan yg lain...
"dasar mat rempit cam2la.. suke langgar lmpu isyarat." kata gadis itu.

gadis itu kembali meneruskan perjalanan setelah lampu isyarat bertukar hijau. sampai di lampu isyarat ke tiga kelihatan traffic yg agak sesak, kereta berbaris panjang di kedua2 lorong... gadis itu seperti biasa mencelah di tgh2 kesesakan lalu lintas itu. kelihatan juga mat2 rempit itu trut mencelah. tetapi terkandas di bhgian tepi jalan kerana keadaan yg terlalu sempit. gadis itu berjaya mencelah sehingga di hadapan lampu isyarat.

"ade kereta rosak rupenye. patutla jalan jem..teror jga aku memotong. hahaha.. kalah mat rempit 2 seme" getus gadis itu smbil melihat seorg pakcik tua lingkungan 40an menolak keretanya. ingin membantu dia perempuan dan ingin segera ke pejabat. di biarkan pakcik itu sendirian.

lampu telah bertukar hijau. gadis itu mula memecut smbil memerhatikan cermin sisi motosikalnye. kelihatan mat2 rempit itu berhenti di belakang kereta rosak tersebut. mereka turut membantu pakcik tua itu menolak keretanye. gadis itu tersenyum sendirian.

"bagusnye mat2 rempit ni... camni baru aku syg diorg.. ni baru mat rempit sejati. walaupun langgar peraturan tetapi tetap ade sifat murni tu. " puji gadis itu lalu meninggalkn pakcik tua, mat2 rempit itu sehingga tidak kelihatan di pandangan..

bgitula kisah mat rempit yg di alami oleh gadis itu... moral of the story jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga..

19 May 2011

3 tahun 50 kali

hahaha entry kali ni aku nk wat special utk blog aku... hehe.. aku baru perasan aku baru post 50 entry (x termasuk yg ni) dlm masa 3 tahun... hahaha.. punyela mlas kn....
actually bukn mlas... tp coz xde masa n xde idea... idea dtg x kena masa.. time2 aku nga wat keje kat opis, nga mencangkung dlm toilet time 2 la idea datang.. oppsss.. hehe..
blog org lain kemain lagi... penuh dengan info2 dan perkembangan terkini... blog aku ni sawang usah ckpla... da mcm umah berhantu yg da lama ditinggalkn.. hahaha...
insyaallah klau xde aral melintang aku akan menghias blog ni... blog aku akn berwajah baru... tggu kerajinan 2 dtg... korang tgkla puas2 dulu ea.. nnti takot bile aku da make over blog aku ni korang rindu plak. hahaha...
wait for the next generation............

adios.. amigos.... aku berambus...:)

16 May 2011

I LOVE MY FAMILY SOOOOO MUCH!!!

entry ni just aku buat utk bgtw korang yg aku syg keluarga aku...!!!
happy sgt.... nntikan entry seterusnye.... hehe
mls nk update pnjg2... haha

10 May 2011

MENGAPA MANUSIA MENANGIS..

baby ni nmpk comel je bile nangis kn... kn bagus klau aku secomel baby ni bile nangis.. hehe
lelaki juga boleh menangis... hukhuk!!
cantik nye mata... klau aku pkai lens pastu nangis confirm sebijik cam mata ni.. haha

Korang mesti penah menangis or dlm erti kata lain mengalirkn air mata.... ade org nangis nmpk comel.. ade plak yg menangis mmg buruk.. hehehe...

Byk sebab nape manusia menangis... Antaranya seperti dibwh...
1 ) menangis kerana "kehilangan" atau kematian org tersayang... maybe org 2 ibu bapa, keluarga, jiran2, sahabat, kekasih dan sebagainye.. mmg sedih bile kite kehilangan org yg tersyg... x dpt dibygkn perasaan 2... klau aku confirm meraung kaw2 klau ahli keluarga aku "pergi" meninggalkn aku..
2 ) menangis kerana hati disakiti dilukai.. klau ni mmg aku selalu alami.. hehe... sakkkiiiittttt.... perasaan 2 rase cam nk tercabut jntung.. cam ade 1 beban yg berat berada di atas dada...
3 ) menangis kerana x larat nk tanggung tekanan emosi yg menghambat diri... contohnye stress coz masalah di tempat kerja... xpun bebanan hutang... x larat nk menanggungnye.. ni pun pernah terjadi kt aku.... rase cam nk terjun bangunan je... berkat kesabaran dan bantuan rakan2 aku berjaya menyelesaikannye... thanx kawan2..
4 ) ade jga yg menangis kerana kecewa ditinggalkn kekasih... eh lebih kurangla cam yg 1st.. tp ni kes hati la... kuciwa oooo....
5 ) menangis kerana marah... haaa pelik x? tp ramai gak jenis camni... klau dah marah tahap gaban air mata jatuh dulu.. huhu.. aku penah marah kt classmate aku time sekolah... last2 aku yg nangis.. yg kena marah rilex je.. hahaha...
6 ) menangis kerana melihat kesedihan org lain. contoh jga bile kite tgk tv... cite 2 bapakla sedihnye... pastu kite pun turut nangis... klau pempuan plak bab2 baca novel confirm la nangis.. tp x semela..
7 ) menangis kerana menanggung kesakitan... contohnye bile perempuan nk bersalin... meraung2 dalam bilik bersalin... mengalir2 air mata... xpun klau excident ke.. sakit kepala yg x tertanggung ke.. mcm2la..
8 ) menangis kerana takot... bile kite rasa takot yg teramat sgt air mata pun boleh mengalir.. contoh bile seseorg yg di serang oleh penjahat or perogol. xpun nmpk hantu.. takot yg amat boleh membuatkn kite menangis, terkencing pun boleh.. hehehe
9 ) menangis kerana gembira. ha.. ni part yg paling best.. 1 antara 9.. hehe... bile kite convo misalannye, ibu bapa akn menangis kerana gembira.. bila capai kejayaan or dpt ape yg diinginkan pun akn mengalirkn air mata..

menangis boleh wat kite puas... boleh hilangkn stress.. boleh meredakan segala bebanan.. tp menangis x boleh menyelesaikan masalah.. ia hanya sebagai jalan permulaan supaya menjadi lebih tenang bg memikirkan jalan yg seterusnye... jika ade masalah seperti diatas, menangisla.. jangan di tahan2... kerana bile di pendam, di simpan kelak akn merosakkn jantung dan kesihatan... mulela sakit kepala, sakit belakang, n segala2 sakitnye... so.. jgnla kite memendam rase ye.. menangisla...

sebenarnye aku ni ngah mood sedih.. hahaha.... nk nangis da x lrt.... mmg aku ni jenis suke pendam... dont try this at home ye....
adoiiiiii... nk nangis la plak.. huhu





AMARAN : jgn menangis bile anda memakai eye liner or mascara yg bukan kalis air ye.. hahaha.. klau x mata anda akan kelihatan seperti panda ni...hehe

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..