BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

25 December 2010

HITAM

hitam itu menawan.. ade org kata hitam 2 seksi.. ade org pada org kata hitam itu kegelapan.. ape pun org kata bg aku hitam 2 cute.. tp hitam yg aku maksudkan adalah kucing yg tiba2 muncul di dalam bakul smpah tepi tangga kt luar umah aku..
mcmmne hitam ade kt c2 aku pun xtw.. adik aku yg nmpk hitam 2.. time 2 kitorg nk g pasar malam.. nmpk je die teros pgg... aku pun tgk..
bulu hitam ni kembang.. n hitam x takot ngan org.. aku jadi tertarik.. aku usap2 die gesel kt aku.. alalalala manjenye kau wahai kucing.. aku terpikir nk jaga tp takot bapak aku bising plak n xtw aku mampu jaga dengan baik or x.. n yg paling penting takot simba kecing kesayangan family aku jelez.. tp simba ni x suke manje2.. die x suke org peluk die..
aku ngan adik perempuan aku g psar mlm semntara hitam diletakkn kembali ke tmpt asal dimana kami menemuinya..
pas balik dr pasar malam adik aku bw hitam masuk umah.. hitam mula main ngan adik beradik aku.. mmg sgt manje,,.. aku peluk die x mrh pun.. lagi syok adelah.. siap aku letak atas riba aku.. bile aku letak kt bwh die bley pulak naik smula.. eee... geramnye aku....


tgk 2.. die boleh duk tongkat dagu lagi..
comel x? die pkai stokin.. n hidung die sebelah hitam sebelah putih.. hehe
mata die x berkelip langsung bile kena flash..


skarang hitam ade kt dlm sangkar kt dapur.. hehe.. xtw la nk bela ke x.. ntah kakak2 aku..
huhu.. maybe santa claus yg hntr kot coz ari ni chrismas.. hahahaha.. kurafat2!! huhu
p/s : merry chrismas to all my friend yg beragama cristian..

22 December 2010

PERCAYA ATAU TIDAK?

titow... sdey... sowg2.. hmm.. 2 seme ade kaitan ngan ape aku rase skang...
mmg aku susah nk caye... coz da byk kali... n kali ni mmg xkn caye..
tp sebabkn nk jaga hati die, kesihatan die, perasaan die aku terpaksa butakan mata, pekakkn telinga.. tp camne ngan perasaan aku.. hati aku... biarla perasaan ni teros dipendam smpai bile2... ye.. sperti dengan yang sbelum ni.. aku pasti akn pendam ape yg aku rase.. biarla dlm ni luke, tercalar tp luaranku gembira.. biarlah die nk ckp aku penipu or ape2 pun... aku lakukan seme ni utk kebhgiaan die.. utk kebhgiaan kami.. utk masa depan kami.. mcm tajuk lagu "ku pendam sebuah luka".. mcm 2 la ape yg aku rase..
moga luke di hatiku ni x teros berdarah.. n biarla bekasnye cepat hilang...
Ya Allah.. kuatkn la hati hambamu ini... bglah aku ketabahan, kesabaran dlm menghadapi semua ini...
maafkn daku kerana tak mempercayaimu.. aku bukan bodoh.. pengalaman mengajarku semua itu.. lgi terok dr ni aku penah alami.. so jgnla teros menegakkn benang yg basah.. bukn niatku luahkn seme ni.. aku x mampu meluahkn pd sesiapa.. biarlah disini menjadi pendengar yg setia.. yg x mampu berkata2.. hanya mampu mendengar.. ye... aku kena kuat... akanku teroskan semua ini tnpa menoleh ke belakang.. yg lepas biarkn berlaku.. akan ku teros butakan mata, pekakkn telinga utk kebhgiaan bersama.. semoga 1 hari nanti kebhgiaan menjadi milikku jua..

p/s : nk nangis plak bile pkir smula.. nape hidup ni x penah lari dr seme ni.. nape setiap org yg aku cintai wat bende yg same.. x ckup baik ke aku? x ckup setia ke aku? x ckup sabar ke aku? mereka yg salah or aku yg salah.. ye.. maybe aku yg salah.. x pndai bhgiakn mereka.. ape lagi yg harus aku lakukan?ntahla,.. tido lagi baik.. destroy it for a while... nite....

21 December 2010

10 perkara yg wat sy sygkn awk!!

  1. bile sy sedih awk suke wat lawak... awk tenangkn sy... kadang awk pun turut sedih..
  2. bile sy bebel kt awk, awk teros ubah topik.. awk xnk saya merepek lame2 sbb klau sy da bebel mmg smpai kering tekak. hehe
  3. bile sy majok, awk try pujuk sy... tp sy ni jenis degil.. mmg kuat majok.. lame2 awk mls layn mls nk pujuk.. tp sy x kisah.. bile awk da x pjuk sy kembali normal.. awk ajr sy supaya jgn majok lame2.. x elokkn.. dua2 merana...
  4. bile sy ade masalah awkla tmpat sy luahkn perasaan coz awkla pendengar setia.. awk counselor sy.. awk x pnt bg nasihat kt sy.. kata2 smgt awk 2 wat sy berani utk selesaikn masalah 2..
  5. bile sy marah, awk mesti akn tenangkn sy.. awk ckp awk xnk gadoh.. awk xnk gadoh 2 memudaratkn hubungan kite.. sy pun xnk gado ngan awk.. awk ckp x malu ke kt family kalau pape jadi kt hubugan ni..
  6. bile sy x suke awk wat pape sy akn luahkn kt awk.. awk boleh trima.. n awk x wat da lepas 2... tp kdg2 sy ni suke pkir negatif.. maafkn sy...
  7. bile sy dpt result rendh dlm exam, awk ttp nk sy belajar, awk ckp pelajaran 2 penting.. awk teros bakar semangt sy..
  8. bile ckp ttg kawin awk mesti pkir terok2.. awk risaw sy tggu awk lame2 coz awk x dpt kumpul wit lagi.. awk ckp awk nk ade kereta, nk ade rumah baru awk akn kawin ngan sy.. sy ttp tnggu awk..
  9. bile awk wat perangai budak2 awk 2, saya jadi terhibur... mesti ank2 kite nnti happy coz ayh die perangai ngalahkn dak kecik.. hehe..
  10. bile sy bz awk bg ruang kt sy... awk bg sy settlekn semenye dulu... tp time awk bz sy slalu kacau awk kn.. jahatnye sy.. sorry ea awk.. sy x phm awk.. klau awk x dpt kol sy awk mesti risaw.. smpai bertimbun miskol awk dlm hp sy..
SAYA NK AWK TAU YG SAYA SANGAT SAYANG DAN CINTAKAN AWK MOHD ZAKI BIN ABDULLAH...

19 December 2010

im not perfect...

aku ke yg salah? aku ke yg terlalu mengikut perasaan ku? aku ke yg terlalu cemburu.. hmm,,.. ntahla...im not perfect.. maybe mmg aku cam2 tp aku wat seme 2 coz aku syg die... salah ke aku terlalu menyayanginye... aku bukan nye kejam sgt.. aku pun tw ape yg dirasainya... aku mahukn kejujuran baru aku akn mempercayainye.. dalam percintaan memerlukan perngorbanan, kepercayaan dan kejujuran... hmm... ntahla... Ya Allah.. panjangkn la jodoh kami... aku sygkan nya.. jgnla ubah hati kami.. amin..

17 December 2010

ANGAU SAMA PUTERA..


putera.. putera kt mane? putera jgn lari tw.. jgn tinggalkn aku ea putera.. hehe.. bile tgk cite putera katak makin best plak.. mule2 cam boring je.. cam nothing special about this drama.. then pas da layan mmg ari2 aku gelak.. dgn gelagat mak ayah si tina. tina yg x takot pegang katak besar 2.. nasib baik comel.. siyes.. katak 2 comel.. da la manje.. x takot ngan org.. klau dapt bela sekor ni mesti best.. tp xnk yg menggerutu cam si kodok, si pisang dan sebagainye.. hehehe.. ley gak wat tman tido.. hahaha..
actually aku ni baru balik karoke nga kakak aku.. niatnye nk g antr lens kt customer tp customer plak lmbt.. so aku glah mereleasekn tension ni.. g karok sejam RM15.. mmg syokla.. tp suara aku ni sgt mencemburui aku.. die xnk kuar sgt.. tekak plak perit da last2.. mmg serakla sore aku ni kn.. spoil tolla.. da la time2 nyanyi bape kali kantoi coz semput.. 2la.. bdn da naik, perot da kedepan (ehem2,. bukan sbb ade isi tw), nafas x teratur.. stamina hancuss.. ni kena g gym ni.. nk exercise... nk kurangkn berat badan.. nk kempiskn perot, punggung dan peha.. tp cam mahal plak je kt gym 2..

nilah gym aku ckp 2..
yuran pendaftran rm50.. yuran bulanan rm60.. ermmm... nk join ke x ea.. takot nnti g2 ramai org.. seganla kn.. pastu takot nk pkai wit plak tiap2 buln nnti.. tgkla camne.. musim2 ujan ni mls nk join ag.. kang basah je... kenderaan xde bumbung.. hahaha..
smbung balik kisah putera 2.. aku smpai je umh pas karok 2 adelah katak kt luar umah.. aku ckp kt katak 2. putera2.. jom tido... nk kiss putera la.. ner tw putera jadi putera betol.. hehehe.. katak 2 senyap je.. x menjawab.. org kata klau senyap tnda setuju.. die setuju la 2 kot.. hahaha..

td aku keje agk stress coz company yg aku audit 2 x susun elok2 document die.. filing cam haram jadah.. nk je aku kol company 2 suh die prepare document elok2.. nyusahkn org tolla.. nk cari seme document 2 wat kepala aku senak je.. huhu.. tp ptg td siapla keje 2 setelah diberikan tugasan 2 pada ptg selsa... then pas2 aku dpt lgi 1 company.. mmg senang wat company ni.. coz die juz ade 1 file n 1 journal.. wah!!.. terbaik.. kul 4.30ptg 2 aku bolh siapkn analysis.. tggl 1 je yg x wat ag.. sundry wages.. esokla smbung.. pg sok xde keje plak klau wat td kn.. hehe.. td pas lunch ngan jue n abg sepupu die kt tanjung ria aku naik lmbt skit coz aku kunci tayr moto jap..
pas2 time nk naik aku berselisih ngan office boy company 2.. die duk department bwh.. 2la sorang2 lelaki melayu kt c2.. die akn naik department aku juz nk antr surat or document2.. meja aku plak berhadapan dengan pintu.. klau org msuk mmg aku nmpkla kn..
klau mamat 2 masuk aku wat x tw je coz aku kn da ade mr right aku.. lgipun hensem ag mr right aku.. hehe..
then td naikla atas same2 ngan die..
"dari kolej mane?' tanye mamat 2..
"uitm jengka" aku bls
"ooo.. duk kat mane ni?"
"asal pekan tp skang duk umah kakak kt indera sempurna."
"jauh gak 2.." then kitorg pun terpisah coz aku naik department atas then die masuk pintu department die la kn..
pas2 ptg 2 die antr document kt dept aku.. nk kuar siap bg senyuman lagi.. hahahaha....(2 je motif aku cite pasal mamat 2... kepada semua pembaca jgn wat spekulasi negatif ye.. hahaha)

nk tidola.. mata da ngantok.. esok nk keje ag.. arghhhhh(nguap)

12 December 2010

Sir Garang!!

time sekolah rendah dulu(sekolah rendah kebangsaan peramu jaya) aku ade seorg sir yg sgt garang... semua pelajar takot ngan die.. die suke marah org.. suke pukul org... die mmg garang.. (da mcm pantun plak).. suara die tersangatla menakotkn.. klau die mrh mmg confirm boleh menangis.. badannye jge besar.. berisi... aku juga adalah salah seorg murid yg menggeruni beliau... rase kecikkkkk je bile depan die... sir ni die ngajar english dan akn berjalan sambil memegang rotan di kawasan sekolah... murid2 mesti akn cuba mengelak dr bertembung dengan beliau coz takot kna pape.. yelah sir ni akn ttp cari kesalahan student die.. hehe... klau yg baik 2 lepasla kn.. huhu.. aku da x jumpe sir 2 lepas aku berpindah sekolah masa darjah 6.. aku pindah sekolah rendah tanah putih coz adik laki aku sekolah c2..(darjah 1.. so aku sebagai kakak yg baik kenala tmna die)then td tibe2 ade 1 friend request kt fb aku.. "1 friend request from shaiful lizan"
aku tibe2 cam kenal je name 2.. teros terbayang wajah bengis sir ni.. hahaha.. mutual friend plak dak sportrec yg main bola tmpr same ngan aku kt jengka.. camne la dak ni kenal sir.. sir penah ngajar die kot.. aku pun approve.. then aku post kt wall sir 2..

2la yg aku post kt wall sir garang 2.. hehe.. then die comment album profile pict aku.. terkejot gak.. huhu

2la yg die comment n kami berbalas cmmt.. hehe.. baik plak sir aku ni.. then......................................................................(1 message at my inbox)

aku pun terkejot gak sir msej cam2.. n die boleh plak tagged himself at 1 of my photo.. pict yg aku jelir 2.. hehe.. jgn pkir bukan2 ea.. i know his a good guy.. anyway sir ku yg dulunya garang da x garang lagi.. i like.. ttp hormat sir as my teacher.. tp aku tgk pict die cam da tue da.. berbeza dr dulu time aku sekolah rendah.. mmg berbeza sgt.. besela aku pun da tua kn.. wat2 x tua plak.. huhu



nilah pict die dulu dan kini.. dulu nmpk muke die garang kn.. hehe.. skang nmpk cam guru besar je.. hahahaha...

p/s : teringt kembali zaman kanak2.. nk kembali zaman 2 boleh x? xyah serabot2 pkir masalah2 yg x penah selesai.. n zaman 2 duk kelas 1st n slalu dpt no 1, 2 or 3.. hehe.. luv that time..!!

11 December 2010

..xde pape...

bile terlalu ikotkn perasaan kite akn cepat marah.. darah muda... cepat panas.. tp panas2 aku juz majok jelah.. then ok smula.. dat was happen 2 me last night.. aku merajok, menangis meraung di dalam hati.. pas post new entry ttg emosi berkecamuk smlm aku teros tido... tido je dpt tenangkn aku.. kul 12.44am aku terjaga.. igtkn da pagi coz aku rase da tido terlalu lame.. nikmat jga tido awl kn.. then aku pun teros bgn.. emosi yg berkecamuk adelah tggl 30%.. bgn2 aku teros on9.. tgk hp aku 3 mcej n 10miskol.. x silap aku la.. hehe.. mcej dr jue, my bf, customer.. miskol dr my bf n adik umah sebelah time kt jengka.. tp miskol bf aku pling byk.. aku wat x tw ag..
mlas nk mcej ag.. wat xtw dulu coz biar aku betol2 ok.. then rase cam bersalah plak majok lame2 aku pun mcej bf aku ckp aku baru bgn tido.. cepat2 die tpn.. then aku angkt.. mule2 emosi ni agk terganggu jgakla.. bile die tanye nape ckp cam2 aku ckp xde pape.. then aku mule nk nangis.. die tanye lagi.. aku ttp dgn jawapn aku.. "xde pape".. hehe.. aku tw die mula tension tp aku wat x tw jga coz rase cam susah nk explain bile suara bertemu suara.. (voice to voice) hehe.. aku lebih suke terus terang guna mcej.. tp otakku ligat berpkir.. die da ok xkn aku still ngan keras kepala aku kn.. aku pun gtw la ape yg aku rse... yeah...!! dpt ceramah free drpda ustaz mohd zaki bin abdullah.. hehe.. ade betolnye setiap kata2 die.. aku trima ngan ati terbuka.. dgr dengan penuh khusyuk.. aku juz mengiyekan setiap katanye.. "ye.." dlm hati ni nk gelak jga coz die ni klau da bercakap mmg mengalahkn dr fadzilah kamsah.. hahaha... hope bile da kawin da hidup bersama nnti die x gunakan kekerasan klau kitorg gadoh or selisih pendapat.. ad mslh biarla settle cara baik.. aku mmg x suke org panas baran, yg suke naik tgn,. aku tw seme pempuan x suke lelaki cam2 kn.. hehe..
yes.. im ok now.. feeling much better than before.. maybe bukan rezeki aku sem ni.. x dpt nk dpt tggi2 mcm org lain.. aku patut bersyukur dgn ape yg aku dpt.. n aku pgg kata2 mr right aku "pointer yg tggi x semestinye akn berjaya time keje. pointer yg rendah x semestinye xley dpt keje yg ok time keje. kite belajar ni utk ape? untuk kerjekan.. so jgn pkir cam2 sgt".. hehe,, b4 ni aku penah gak pkir cam2,.. aku pun aktif sukan.. maybe senang nk dpt keje.. tp aku selalu ubah fikiran.. haha...

p/s: x puas ati coz bf aku ckp jgn jadi cam budak2.. budak2 je pkir cam2.. da la slalu sgt cakp cam2.. huh! saya da besar tw.. hehehe..

10 December 2010

emosi berkecamuk!!

argh... skang aku sedih sgt.. mata ni dr pg td berair.. pg td coz sedih bile mmbr2 berjaya.. dpt pointer tggi2 tp aku.. hancuss... mmg moral down giler.. wat keje kepala ni asyik pkir ttg 2 je.. mmbr2 majoriti pointer tggi.. arghhhh... sedih!!! keciwa!!! nyesal!!! sakit pale plak pkir seme ni.. td pun bw moto dr kuantan ke pekan pun dlm kepala ni pkir bende 2.. smpai nyaris2 nk langgar kete kt depan coz x perasan..hmm... walaupun aku bersyukur still 3 point tp aku keciwa coz nape aku xley dpat lebih tggi.. mmbr2 aku dpt tggi padahal time diploma aku mampu... penah dekan 2 kali.. tp degree x penah merasa pun... apela nk jadi ngan aku ni...

ni tmbh lagi 1 sakit... sakit hati... hmm... bukan aku nk jelez sgt tp beragakla ckit kn.. aku pun sakit mata nk tgk... xnk la disclose lebih2.. nnti ade yg terasa.. hmm... sakitnye dada... senak je rase.. camni lah jadi bile aku sakit ati n tahan nk nangis. dada senak pas2 susah nk bernafas pastu bibir pucat.. hmm... sedih sgt2... sedih yg teramat... arghhhh.. nk nangis... tp aku xkn nangis depan family aku... tlggggggggggggg.....

p/s : down sgt2 skang... ngan study,... ngan masalah yg belom settle, ngan si dia.. hmmm... STRESSSSS!!!

09 December 2010

hari-hari (da penat kira hari)

hari ni.... ala.. xnkla guna ayt hari ni lagi.. tp nk guna ayt ape ea..
k2.. today i wake up early at d morning.. earlyla sgt kn.. huhu... then i take a bath.. at 8.14 i arrived at my office(my office? hahaha)
da la speaking malay sudah... tunggang langgang skali bhasa.. hehe
k2.. aku smpai2 je tmpat keje opis mmg x buka lagi.. kul 8.30 baru buka kn.. so aku pun melepak jelah kt bawah pokok smbil duduk atas moto.. hehe.. td abg kedai sri galing tegur aku coz aku duk atas moto smbil mkn. "sedapnye mkn"kata abg 2..hehe.. aku juz tersenyum.. da mmg aku ni mmg suke senyum.huhu
pas2 jue smpai then kitorg naik opis coz miss2 kitorg da smpai.. masuk2 teros smbung keje.. skang aku da xley cite ttg company sgt..nnti ade org bising.. huhu
lebih kurang kul 10 lebih aku menerima mcej dr seorg rakan (zawawi). bunyinye seperti ini "oit.. result da kuar.." aku terkejot. time 2 mata mmg nga ngantok.. teros segar mata ni.. aku reply " tol ke? mane ko tw" die mmbls "rizal gtw" aku pun dgn pantas teros suh mr right aku cekkan.. dlm ms yg same aku gtw jue.. then jue pun cek result die..
sementara menanti mr right aku cekkn jue dtg ckp die da cek result die. naik jgala katanya.. aku pun makin berdebar.. nebes bebbb!!.. teros aku follow jue g kt tmpat die pas2 cek result aku..
then terpampangla my final result... alhamdulillah.. aku pass ll paper n naik blik gpa aku jdi 3 pointer.. tp atas pagar jgala.. x puas... nk lagi tggi.. cgpa n gpa aku same.. sem depan aku kena naikkn lagi pointer... aku xnk jatuh lagi cam part5 nye result.. semenye berpunca dr cinta.. argh... mak nyesal nyah.. hahaha..
skang mr right aku lah semangat aku... klau die xde xtw la camne pointer aku...
thanx my luv!! syg papa sgt tw..huhu
da abih topik result.. skang berbalik kepada keje.. ari ni smbung wat analysis.. pas2 kul 3 lebih seme keje da siap.. alhamdulillah.. bertemankn pokok krismas dgn lampu kelip2 yg berada depan meja aku.. indahnye.. hahaha... nnti aku snap pic pokok 2 ea.. x berpeluang lagi nk snap..hehe
pas da kemas2 meja n smpan seme document, n masukkn file2 company N***K**** ke dalam kotak miss tan bg keje baru kt aku.. yeah.. skang aku dpt company VT *****. company 2 ade 6 kotak besar yg mengandungi document2 company tersebut.. sme 2 aku kena audit.. terbaikla.. thanx miss tan.. hehe..
aku pun heretla 3 kotak besar yg mane aku rase aku kna wat dulu.. 2 aku letak kt bawah sebelah kerusi aku lagi 1 aku letak atas meja.. mmg bersepah smula meja aku.. td baru clear.. hahaha.. mmg meja aku xkn penah clear aku rase..huhu.. then aku pun start "tick closing" cek seme general ledger.. tick debtor.. kire all debtor.. da la die bg debtor ageing report bukan cam bese.. lagila pening.. xpe2.. x phm tanye kn.. hehe
stakat yg aku wat smpai ptg td aku phm lagila.. huhu...penat plak cte.. tp kn nape miss2 kt department aku suke sebut "toi2.." haha.. klakar je bunyi.. maksudnye betol kot.. haha. aku pun x tw..
then td aku dpt tw mmbr kakak aku meninggal coz excident.. innalillah... semoga rohnye ditempatkn bersama org beriman..
aku pun da risaw nk bw laju.. tp klau aku bw motor mmg x reti nk slow.. g keje or balik keje klau x smpai 100 or 110km/jam mmg x sah.. risaw gak.. tp best la bw laju.. ari 2 aku bw dr jengka ke ktn sejam lebih je.. jengka-->maran 45 minit.. maran-->gambang 30minit. gilela.. hahaha.. tp masa nk kuar dr tol gambang nyaris2 nk terbabas.. jlan licin pas2 aku brek.. bergerak tayar belakang.. risaw giler time 2.. as d conclusion jgn brek jika jalan licin.. hehe..
p/s: ari ni plan nk tgk wayang cite "antu maklimah balik kg" ngan qima n jue tp ari ujan x jadila.. hehe..

07 December 2010

hari keempat -6 disember 2010

eh.. bile tulis title entry kali ni baru aku perasan umur aku da genap 22 tahun 1 bulan... nk smbut birthday lagi boleh x? xde org nk wish aku ke? hehehe... ngade2 tol aku ni.. hahaha.. (kepada yg berkenaan sy masih menanti janji awk 2.. smpai skang xde lagi.. :'(

klah.. 2 bukan tujuan aku tulis entry kali ni ye... hehe
ok2.. hari ni da hari keempat aku praktikal.. aku masih teroskn analysis company NURAKLEEN SERVICES SDN BHD.. siapkan working file.. napela company 2 besar sgt.. cube bygkn aku nk wat telephone charges punye analisis pun amik masa lame... korang bygkn skang atas meja ade file tebal cam file merah dlm entry b4 ni.. hari ketiga.. pas2 ade kertas test pad.. dlm file 2 ade tulis all transaction from july 2009-june 2010 coz company ni close account end of june every calendar year.. ha kau da kuar ayt akaun aku. huhu.. pas2 setiap transaction ade tulis no payment voucher. contoh PV07301.. pas2 korang kena tgk tarikh transaction.. then pandang bwh ade 1 kotak document iaitu payment voucher company 2 mengikut bulan.. eg. bulan november(coz besday aku bulan 11. hehe) pas2 buka document tebal 2 pastu cari no payment voucher yg dlm trnsaction file merah 2.. pas2 da jumpe cari plak bil2 atau no telefon yg berkenaan.. dlm 1 slip payment voucher kadang2 ade lebih dr 5 no telefon... then kena record no2 tersebut berserta amount penggunaan utk bulan tersebut... contoh
1)017-989****(32.87
2)017-315****(58.2
3)017-2******(79.99
4)017-7******(108.65
then buka plak bulan seterosnya.. tmbah klau no yg same guna.. klau no lain tmbh kt bwh.. pas2 total up seme amount.. tulis total amount kt ujung setiap no.. pas2 total plak pengguna telephone utk tahun tersebut.. da klau ade lebih dr 20 no x ke penat nk siapkn.. no plak x bersepah kn.. berpoint2 lagi.. huhu...

pas balik keje td aku g karok ngan jue(my classmate merangkap rakan sekerja, rakan sepraktikal, rakan se"huha", dan rakan-rakan..) hahaha
g plak karok tmpt baru kt ktn parade.. rm15 sejam.. bilik besar kot.. lebih besar dr ECM.. lebih besar dr kt teruntum, lebih kurang cam kt wangsawalk.. tp besar skit je..huhu.. karok ber'2 ngan aku pkai baju kurung.. selamber je... nyanyi plak lagu yg aku x penah bw karoke.. haha.. mmg hncur gakla aku bw.. melodi ahlan, jgn pernah selingkuh itu indah, ape lagi tah.. da lupe.. huhu..

malam 2 kakak2 aku ajk kuar g teman diorg berurut.. aku pun ikotla... pas siap2 kemas bilik coz masukkn katil kt dlm bilik aku dr umah kt pekan bw ke kuantan aku kuar ngan kakak2 aku.. g tempat urut.. aku ni yg nga bajet mlas nk berurut padahal kt blakang ni mmg dr dulu sakit.. huhu.. nntila tggu laki aku urut.. haha gatal!!.. ngah tggu kakak2 aku berurut aku pun main ngan ank tukang urut 2.. utk pengetahuan korg tmpt urut 2 milik org2 buta.. yg urut 2 semua yg cacat penglihatan. tp pempuan urut pempuan la kn.. ank owner tmpt 2 comel..!! da la ajk aku main permainan budak2... mmg layannn... rase cam budak2 plak time 2.. main beger2 la, mcm2.. seme berlagu.. huhu..

ni lah 2 beradik 2.. name pun aku x tw... hahaha... tp yg kecik 2 aku mg geram tgk pipi die.. tembam.. aku cubit pipi die pas2 die ckp "sy x besar lagi" hahaha.. ulang byk kali plak 2.. aku pun x phm..












p/s : eh.. ari ni awl muharram kn... selamat menyambut tahun baru islam.. semoga tahun baru ni memberi sinar baru dl hidupku.. hehe...
selamat pengantin baru juga buat muhamad mustaffa bin muhamad basir bersama nadirah hamidah binti (sorry x tw nape bapak pempuan ni) hehe.. semoga kekal ke anak cucu...(ayat favourite utk org kawin) hahahahahahaha

04 December 2010

hari ketiga...

dr ari 1st smpai ari ke 3 meja aku x penah clear.. bersepah je... tp bersepah bukan coz aku suke sepah2 tp mmg keje aku memaksaku sepahkn meja ngan file2.. 6 bulan aku nk idop camni..? gilerla.. hahaha
td ramai jga client dtg antr file n dokumen.. ade jga amik dokumen.. ade sorg ni tanye aku x serabot ke byk2 file ni? aku senyum jelah.. xkn nk kutuk kn.. nnti x psl2 supervisor aku mrh.. haha.. lupe lak nk kenalkn supervisor aku.. kt department aku ade 5 org perempuan cine... miss liew, miss chua, miss leong, miss tan n miss airen.. tp yg aku bese tanye n yg ajar aku miss tan n miss chua.. dua2 baik.. yg lain aku takot nk tanye coz diorg pendiam ckit n nmpk sombong je.. aku pun takot nk tegur.. hahaha...
td ade jga laki client tanye x stress ke wat keje2 tu.. ari2 tgk no,.. to huruf yg berlambak.. lagi sekali aku hanya mampu tersenyum.... hahaha.. aku kn pemurah dengan senyuman... hehehe




ni lah file2 yg aku guna utk wat audit.. ni baru anylize... ari 2 aku tick setiap amount kt dalam file merah 2... nmpk x? yg tebal gile 2.. bukan stakat tick c2.. setiap transaction aku kena cari invoice... contoh kt dlm buku merah tulis PV0145.. (PV = payment voucher.) pastu aku kenalah belek payment voucher yg da disusun ikot bulan... kena cari pulak no payment voucher 2... klau kt dlm buku merah 2 bg bank statement aku kena buka bank statement.. kena compare ade x transaction 2.. same x..
pastu td aku wat analyse.. pergh... yg ni mmg menguji kesabaran dan mental serta fizikal aku... bukan senang tw.. nk kena tulis balik setiap expenses company ni.. yyg ni aku wat NURAKLEEN SERVICES sdn bhd.. die punye debtor(customer) mmg byk gile... nk wat motor vehicle 2 aku tension... kt buku merah die bg no siri utk motor vehicle kt bhgian trial balance.... pastu kna belek plak general ledger nk tgk ape yg ade kt dlm 2... ape2 transaction yg relate ngan motor vehicle aku kena kuarkn.. tulis balik.. tp kt general ledger x lengkap.. kena plak belek payment voucher, invoice n lain2 statement nk tgk die punye detail.. mmg penat.. napelh aku dpt company besar.. bg la aku wat company kecik.. sbb 2 keje x siap.. byk sgt kene wat... adoyai... kepada pembaca2 yg amik course selain akaun maybe x dpt tangkap ttg ayat aku kt atas ni.. hahaha.. wat2 phm jelah ea.... jgn ttp nk ckp akaun senang (ditujukn kepada my mr right) hahaha

p/s : ex bf aku nk kawin selasa ni... 1 muharram... hahahaha,,, tahniah... aku turut tmpang gembira... aku da bhgia dgn mr right aku... kn papa kn.. hahaha..
tp ex aku ckp die xnk pun kawin ngan pempuan 2 tp mak die paksa... 2 la ko budak2 ag... kena dgr ckp mak.. jgn melawan.. hahaha

02 December 2010

hari kedua...

arghhhh... ngantok!!!... xde idea nk tulis... so.. kite..... tido!!!

01 December 2010

hari pertama...

5.45am aku da terjaga... tgk2 jam cam awl lagi.. aku tido smla.. kul 6.45am baru aku bgn n ciap2.. smgt tol aku pdhl masuk keje kul 8.30am.. xpe.. aku mulekan hari dgn smgt yg membara. pdahal sejuk kot.. huhu...
7.45am aku da gerak g keje naik moto.. igtkn nk singgah withdraw duit tp cam mls plak.. tgh2 jlan tibe2 tgk kabus tebal.. tp smpai kt depan inderapura je.. pas pd 2 da xde kabus.. sejuk nye smpai ke tulang.. da la aku lupe nk pkai sweater.. aku redah jga.. mggigil jap.. uhuhu..
8.20am smpai office... pergh.. 30 minit jga rupenye.. adoyai.. jauhnye... 2 da bw motor laju. klau slow mau sejam baru smpai... hehe...
smpai office aku lepak dulu kt bwh.. tggu rakan sperjuangan.. pas2 office dibuka dan aku nmpk bos aku naik..
aku ngan mmbr aku pun followla.. masuk office die..
pas2 die gtw la serba sikit ttg office hour pe seme..
december - february ----> 8.30am-4.30pm...yahooo... balik awl..
sabtu off..
march - may ----> 8.30am-5.30pm.. argh.. bosannye balik lmbt
sabtu koje tp smpai kul 1.30pm... adoi... x dpt nk enjoy...
waktu peak kn.. hehe.. tme 2 confirm2 aku stress.. keje bertimbun.
haha
yg bestnye public holiday ikot government.. horrayy...

pastu aku dibw ke tgkt atas.. tmpt audit.. keje aku wat audit..
supervisor yg jga miss tan, miss liew, miss hua, miss ape tah.. miss world kot.. hahaha
miss tan bg aku keje.. ade 1 kotak besar file yg aku kena audit.. juz wat vouching... sign vouching cam M tp senget.. hahaha.. naik lenguh tgn aku duk mengaudit sme statemnt 2..
pen hijau sentiasa ditgn coz audit mmg menggunakan pen hijau,,.. buntot pun da kebas duduk je dr pg..

hari2 mmg bertambah besarla aset aku ni.. ehehe
hope aku dpt bertahan dan menjadi practical trainee yg berjaya...
klau co 2 nk amik aku keje pas abis degree pun boleh.. hahaha
tp byr mahal ckit ea.. huhu

pil perancang...


apabila disebut ttg pil perancang semestinye dkaitkn dengan wanita.. ya... pil perancang adalah supplement yg digunakan oleh para wanita utk mengawal percantuman antara sperma dan ovum... tapi ramai yg mengatakan kesan pil perancang boleh menggemokkn.. ye @ x aku pun x tw.. x penah try.. hehe..
ha!! jgn pikir bukan2 ye..bukan aku nk try tw.. pil perncang yg aku maksudkn kt title atas 2 adalah pil perancang utk haiwan...
kisahnye bermula di sini.. ptg td aku g klinik veterinar coz nk buka jahitan kucing aku yg baru operate mggu lepas.. sementara tggu doktor cabut benang2 kt badan kucing aku 2 aku lepak dkt kaunter klinik 2 ngan kakak aku..
pas2 ade sorang makcik ni masuk... berjalan ke kaunter dgn muke alimnye... bergaya gak makcik 2.. tibe2 die ckp ngan org yg jga kaunter 2 "dik, pil perancang ade?" aku ngan kakak aku saling berpandangan.. ha? pil perancang? mak cik ni salah tmpat ke?
budak jg kaunter balas " nk brape?"
"sepuluh" kata makcik 2..
aku mmg nk tergelak time 2... tahan je... pas 2 aku dtg kt kakak aku.. klinik haiwan pun ade jual pil perancang ke.. aku tanye kakak aku.. pas2 kakak aku ckpla igt haiwan x kena merancang ke? hahahaha.. mmg kaw2 aku gelak.. baru aku tw haiwan pun mkn pil perancang.. igtkn manusia je.. huhu...

pas makcik 2 blah dgn pil2 perancangnye tibe2 tpn berbnyi... aku pun teringt cite wonderpet.. telefon.. telefon berbunyi.. ade haiwan dalam bahaya.. ada haiwan dalam bahaya disana... hahaha.. mesti org 2 kol coz haiwan peliharaan dia dlm bahaya... da dekat klinik haiwan kn.. mestila klau haiwan dalam bhaya kena tpn klinik haiwan. xkn nk kol wad emergency plak... hahahaha...

p/s : time to sleep!! esok bermula hari aku sebagai practical trainee.. hahaha.. nite all...=P

30 November 2010

TERASA!!

hmm... bile melayan perasaan camni lah jadinye.. klau ikotkn perasaan mau perang dunia.. so.. sabar jelah ea.....
yg penting.... aku TERASA... ape yg aku rase biar aku jelah yg tw..
silent is better than shout right..(*sigh)

29 November 2010

anak mama & papa ke ni?

hahahaha.. bile baca title post kali ni aku pun nk gelak... aku ni da gile agaknye..
xpun x sabar nk nikah, nk dpt ank.. hahaha..
ni gara2 aku tgk fb mmbr aku la ni.. ade gmbr baby.. gmbar baby 2 hasil dari penyatuan wajah mmbr aku ngan bf die..
aku pun g lah kat address utk edit gmbr cam2...
ni Url die..http://www.morphthing.com
aku pun upload la gmbr aku ngan my mr right..
pic ni..





DAN HASILNYE...JENG.. JENG.. JENG!!!


comel x?

yg ni ade cam muke ank sape ea...


yg ni ikot muke papanye ke mamanye? hahaha

ni aku tw ikot muke sape.. huhu

so... jgn percaya ini semua.. tp maybe klau da dicantumkn muka aku ngan muke mr right aku betol2 jadi camni.. wait n see jelah...hehehe

28 November 2010

Santai di Kuala Lumpur

aku g karisma 19hb.. gerak dr UiTM pahang.. then smpai2 kt s.alam teros aku naik KTM g KL... family aku da tggu kt LRT pwtc.. actually kakak aku convo 20hb 2.. so aku yg da bese ngan KL ni trun naik train g kt family aku..
tujuannye nk bw family aku jln2 kt KL.. yelah.. mak ayah aku x penah jalan KL.. da mmg ayh aku x berapa suke berjalan... abiz seme kenderaan awam aku ajk naik x termasuk basla.. bas byk kt PEKAN.. hehe.. LRT, KOMUTER, MONORAIL, PUTRA seme diorg merasa naik..
best tgk mak ayah aku yg romantik.. mak aku plak kelam kabut nk masukkn tiket LRT kt tempat tiket 2.. mcm2 aksi ade.. hahahaha.. yg penting aku nk family aku HAPPY dpt berSANTAI DI KUALA LUMPUR..


time ni naik LRT ke MONORAIL tah.. huhu
















nk tgk gambar2 lain sila click sini

25 November 2010

MELOMPAT DI TENGAH COURT!!

penat!! mengantuk!! letih!! enjoy!! puas!! kecewa!! dilema!! bersalah!! seme ade... 2la yg aku hadapi dan alami sepanjang KARISMA 2010 di UiTM SHAH ALAM.

PENAT : sebab byk aktiviti.. walaupun kalah awl tp kena jga trun sokong team lain.. yg penting PAHANG kena menang..

MENGANTUK : jga disebabkn aktiviti2 yg memenatkn di atas ^.. tido lewat kerana melepak dan borak2 bersama rakan2 seperjuangan.

LETIH : eh.. samela ngan statement atas 2.. sinonim je maknenye... pnt aku nk explain byk2.. yg penting TEAM VOLLEYBALL aku KALAH!!!

ENJOY : sbb dpt kwn2 baru (perempuan ye..) n jumpe mmbr2 n staf UiTM JOHOR.. yg bestnye diorg puji aku makin cute, comel, kurus n sebagainye.. hahahaha (kembang seinci da ni)

PUAS : sbb dpt main bola tmpar yg dah 2 tahun ditinggalkn.. even kalah tp ttp puas coz kalah bergaya.. 1st game PAHANG VS TERENGGANU... 1st set kitorg da lead tp coz ade mistake pasukan aku yg suke buang bola, maka kami kalah di set yg pertama.. set kedua igt nk betulkn keadaan tp kalah jga.. pdhal terengganu x teror.. bese2 je.. maybe coz kitorg x bese lagi ngan court 2 (dewan MBSA seksyen 19 shah alam). 2nd game PAHANG VS SABAH.. yg ni yg wat aku puas sgt.. sabah ni salah 1 team kuat.. coach diorg pemain malaysia (sapri namanye). team sabah pun teror mcm coachi diorg. diorg spike aku angkt.. pergh.. time 2 mmg aku rase cam aku terlalu menyayangi bola tampar..(mestila my mr right aku lagi syg). walaupun kitorg kalah tp kitorg kalah tipis.. ttp fight.. aku dpt wat 1 spike yg pling cantik seumur hidup aku.. 2 la yg paling cantik aku wat..(maybe ade sumber inspirasi kot) hehe

KECEWA : sbb kitorg kalah.. 2 je sebenarnye.. n trut merasai team volleyball staf yg x dpt masuk final.. b4 ni 5 tahun berturut2 masuk final.. sian diorg.. xpe.. cik2 semua da wat yg terbaik.. xde rezeki je..

DILEMA : ade la sbbnye.. biarlah rahsia (jgn pkir bukan2 ea)

BERSALAH : of coz sbb aku kurang spend time ngan my mr right.. sian die.. da la demam.. kena exzos.. aku ni plak asyik bz je.. maafkn daku wahai syg.. bukan niatku tak memepedulikanmu.. masa ku dipenuhi dgn aktvt yg aku gemari.. harap kau mengerti.. aku ttp mencintaimu sepenuh hatiku wahai sygku..!! maafkn aku...=(

p/s : ala.. ngatok plok,.. tido la.. hehe

06 November 2010

cinta arjuna- EPISOD 1


bunyi hentakan kaki kuda sayup2 kedengaran di tengah2 hutan. kelihatan kelibat seorang putera raja yang tampan bersama-sama pengikutnya memulakan aktiviti kegemaran mereka iaitu berburu.. kijang, rusa, burung, semuanya sudah menjadi hasil buruan yang pasti diperolehi oleh putera arief hikmah. putera yang kacak yang menjadi kegilaan gadis-gadis desa.
putera arief hikmah turun dari kudanya.. mengambil tempat di sebalik pohon yang rimbun bagi memudahkannya memanah mana-mana haiwan yang melintas di situ. pengikut2nya cuma melihat di belakang pokok berhampiran putera tersebut..
putera arief hikmah terasa ada sesuatu yang bergerak di hadapan.. putera tersebut telah sedia menarik busar panahnya tepat ke arah sasaran. apabila pergerakan tersebut semakin hampir cepat2 padah di lepaskn.
"aduh.. nasib baik beta sempat mengelak" jerit puteri ariana. puteri ariana adalah puteri kepada sultan abdillah. puteri yang hitam manis yang agak ganas perwatakannya. puteri tersebut mahir dalam ilmu persilatan sebab itu mampu mengelak anak panah yang nyaris-nyaris mengenainya..
putera areif hikmah teros meluru kearah puteri ariana sejurus terdengar jeritan puteri tersebut.
"tuan hamba x ape2?" tanye putera arief hikmah.
"hamba x ape2.. cuma terkejot je. nasib baik hamba sempat mengelak.. tp kenapa tuan hamba cuba memanah hamba?"
"maafkan hamba. hamba igtkn rusa td.. rupanya adik manis yg muncul" jawab putera arief hikmah. puteri ariana tersipu-sipu malu.
"u ni ade2 je.. malu i" tibe2 puteri ariana bersuara.. semua yg ade terkejot..
"eh tuan hamba dr mane" putera arief hikmah menggaru kepala
"i dari negeri pahang. i tersesat di dalam hutan ni. td i saje je nk amik angin petang tibe2 smpai di sini."
"eh, tuan hamba dr kerajaan mane?"
"i dr kerajaan negeri pahang. puteri kepada sultan pahang."

p/s :berikan cadangan bg sambungan cerita cinta arjuna ini.. idea yang terbaik akn dipilih bg sambungan cerita ini...
sekian terima kasih.. idea anda amt dihargai.. hehe

05 November 2010

kisah budak kecik gigi rongak, pakcik tua gigi palsu n coklat..




Seorang lelaki tua sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi..... Dan lagi..... Dan lagi... Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah, "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit" Budak kecil melihat sambil mendiamkan diri. "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!tgk gigi anak 2.. da rongak kn.. cube anak tgk gigi pakcik pulak.. cantik kan.." sambil menayang gigi palsunya.. Si budak berkata,"Datuk saya ada nasihat juga." "Dia pun kata jangan makan makanan manis?" "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"

so kawan2... JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN.. coz kadang2 org x suke bile kite cube campur tgn.. mmg niat 2 maybe nk menolong atau niat2 baik yg lain tp kite kena jaga privasi org 2... klau da die kata jgn... cubela JGN.. klau hal kite pun mesti kite xnk org sibuk2 kn.. so put ur self in other's shoes.. jgn masuk dlm kasut org pulak.. confirm busuk..!! hahaha... jgn jaga tepi kain org coz kadang2 kite x tw kain 2 longgar ke x berzip ke.. kang jatuh kain 2 malu plak org 2.. lagi mengaibkan org 2 kn.. hehe
amikla pengajaran dari cerita di atas ni..

renung2 kn dan selamat beramal... hehe

04 November 2010

DATIN NIK KHARYN

bg sesape yg x tw fb aku n x penah nk amik tw mesti tertanye2 sapekah DATIN NIK KHARYN ni.. hehe..
actualy akulah DATIN NIK KHARYN ni... aku dpt title datin ni bukan kerana aku kawin ngan dato'.. bukan juga menjadi pempuan simpanan dato' n tiada kena mengena langsung dgn mane2 dato' termasuk dato' K.. hahaha... mrah dato' ct nurhaliza.
walaupun aku ank jati pahang yg duduk di pekan bandar diraja, tp sultan pahang pun takkan bg gelaran 2 kt aku... sapelah aku kn... hehe

ok2.. asal usul name ni sbenarnye terjadi masa paper FAR.. skang aku nga final exam.. FAR 2 means akaun..ade lah 1 soklan ni ttg datin 2...
soklan die berbunyi seperti ni..

"Datin Nik Kharyn owns 10% of the equity shares in HalalMart Bhd and since we are consolidating the entire HalalMart Bhd, we have to recognise her interest. If we ever liquidate HalalMart Bhd, she should entitled to a portion of the residual. The price that we have paid for the acquisition was RM2 million; so her ownership should be recognised in the group balance sheet and disclosed at RM200,000."

soklan ni jga la aku hentam je jawab.. mmg ntah papela aku merapu dan merepek..
huhu... malam pas paper 2 aku nk tido pas2 ade lah sorang makhluk ALLAH ni dtg kacau aku... aku mmg xley tido pun time 2..tibe2 idea giler dtg... aku nk tukar name asal aku dlm fb dr IZAN ZURAIHAN kepada DATIN NIK KHARYN...
mmg kontroversi gile... n bykla post2 yg dilekatkn kt dinding fb aku.. hahaha...
glamour jap...
boyfiend aku yg tercinta pun tanye nape tukar name... haha... jgn risaw papa.. mama tetap syg papa.. mama xde skandal ngn mane2 dato' pun.. hehehe...



ni lah post yg aku antr kt bf aku... kiopy kietd 2 boyfriend akula... comel kn name die... kalau guna huruf dpn 2 da boleh jadi dato' KK... lagi up ckit dr dato' ct.. haha... ade mmbr aku pnggil kipoted... yg lain slalu guna name ni klau nk gelarkn bf aku ni dpn aku.. diorg bukan tw name sebenar bf aku.. hehe...

p/s : aku x tw smpai bile nk guna gelaran datin ni...

gitar kapok..



cer(bhasa org pekan)korang tgk ipod pink kt blog aku ni..
majoriti lagu2 slow yg pkai gitar je kn.. atau name lainnye akustik...meh aku story ckit ttg bende ni...
ok.. bg aku gitar akustik ni cam main violin la... walaupun aku x penah main tp bile dengar lagu yg berunsurkn gitar akustik ni wat jiwa aku melayang2.. rase cam dibuai2... feeling beb... syook je dgr... aku tgk org main simple je... code die pun senang..
juz ulang2 bende yg same.. tp bile aku pgg gitar 2, nk main sndiri mmg failed.. keras gile jari jemari ku ni... hahaha... mmg smpai ke tua la aku juz mampu dgr.. dulu time sek ade jga la aku g kelas main gitar ni ngan dak2 aspura (duk hostel time 2).. ptg2 duk kt astaka belajar main.. tp mmg x pass.. hahahaha




ha.... ni yg aku pegang 2 la gitar akustik.. style gile kn aku time ni.. ade cam yuna x? xpun ana rafalli.. hahahaha... perasan plak aku ni..
gitar 2 mmbr aku punye... aku nk tagged name die pun xley...
haha.. anyway thanx to encik saiful idham coz gitar ko telah mencantikkn gambar aku yg mmg sedia cantik... (perasan lagi)..
klau la aku pndai main gitar da lame aku isi masa lapang aku yg kebanyakannye di isi ngan tido, melepak n on9.. on9 la yg banyak... ley jga aku jadi cam cikgu shida yg post video die miming kt fb 2..
mesti glamour aku kn.. hahaha... gile glamourla plak... adoi... mcm2 la ko ni izan... da malam2 ni ngarut je kejenye... k lah nk smbung study...
study plak kn... on9 je lebih.. hahaha






mood : ngantok sbnrnye ni... thn mata je.. huhu

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..