BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

10 May 2011

MENGAPA MANUSIA MENANGIS..

baby ni nmpk comel je bile nangis kn... kn bagus klau aku secomel baby ni bile nangis.. hehe
lelaki juga boleh menangis... hukhuk!!
cantik nye mata... klau aku pkai lens pastu nangis confirm sebijik cam mata ni.. haha

Korang mesti penah menangis or dlm erti kata lain mengalirkn air mata.... ade org nangis nmpk comel.. ade plak yg menangis mmg buruk.. hehehe...

Byk sebab nape manusia menangis... Antaranya seperti dibwh...
1 ) menangis kerana "kehilangan" atau kematian org tersayang... maybe org 2 ibu bapa, keluarga, jiran2, sahabat, kekasih dan sebagainye.. mmg sedih bile kite kehilangan org yg tersyg... x dpt dibygkn perasaan 2... klau aku confirm meraung kaw2 klau ahli keluarga aku "pergi" meninggalkn aku..
2 ) menangis kerana hati disakiti dilukai.. klau ni mmg aku selalu alami.. hehe... sakkkiiiittttt.... perasaan 2 rase cam nk tercabut jntung.. cam ade 1 beban yg berat berada di atas dada...
3 ) menangis kerana x larat nk tanggung tekanan emosi yg menghambat diri... contohnye stress coz masalah di tempat kerja... xpun bebanan hutang... x larat nk menanggungnye.. ni pun pernah terjadi kt aku.... rase cam nk terjun bangunan je... berkat kesabaran dan bantuan rakan2 aku berjaya menyelesaikannye... thanx kawan2..
4 ) ade jga yg menangis kerana kecewa ditinggalkn kekasih... eh lebih kurangla cam yg 1st.. tp ni kes hati la... kuciwa oooo....
5 ) menangis kerana marah... haaa pelik x? tp ramai gak jenis camni... klau dah marah tahap gaban air mata jatuh dulu.. huhu.. aku penah marah kt classmate aku time sekolah... last2 aku yg nangis.. yg kena marah rilex je.. hahaha...
6 ) menangis kerana melihat kesedihan org lain. contoh jga bile kite tgk tv... cite 2 bapakla sedihnye... pastu kite pun turut nangis... klau pempuan plak bab2 baca novel confirm la nangis.. tp x semela..
7 ) menangis kerana menanggung kesakitan... contohnye bile perempuan nk bersalin... meraung2 dalam bilik bersalin... mengalir2 air mata... xpun klau excident ke.. sakit kepala yg x tertanggung ke.. mcm2la..
8 ) menangis kerana takot... bile kite rasa takot yg teramat sgt air mata pun boleh mengalir.. contoh bile seseorg yg di serang oleh penjahat or perogol. xpun nmpk hantu.. takot yg amat boleh membuatkn kite menangis, terkencing pun boleh.. hehehe
9 ) menangis kerana gembira. ha.. ni part yg paling best.. 1 antara 9.. hehe... bile kite convo misalannye, ibu bapa akn menangis kerana gembira.. bila capai kejayaan or dpt ape yg diinginkan pun akn mengalirkn air mata..

menangis boleh wat kite puas... boleh hilangkn stress.. boleh meredakan segala bebanan.. tp menangis x boleh menyelesaikan masalah.. ia hanya sebagai jalan permulaan supaya menjadi lebih tenang bg memikirkan jalan yg seterusnye... jika ade masalah seperti diatas, menangisla.. jangan di tahan2... kerana bile di pendam, di simpan kelak akn merosakkn jantung dan kesihatan... mulela sakit kepala, sakit belakang, n segala2 sakitnye... so.. jgnla kite memendam rase ye.. menangisla...

sebenarnye aku ni ngah mood sedih.. hahaha.... nk nangis da x lrt.... mmg aku ni jenis suke pendam... dont try this at home ye....
adoiiiiii... nk nangis la plak.. huhu





AMARAN : jgn menangis bile anda memakai eye liner or mascara yg bukan kalis air ye.. hahaha.. klau x mata anda akan kelihatan seperti panda ni...hehe

No comments:

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..