BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

30 November 2010

TERASA!!

hmm... bile melayan perasaan camni lah jadinye.. klau ikotkn perasaan mau perang dunia.. so.. sabar jelah ea.....
yg penting.... aku TERASA... ape yg aku rase biar aku jelah yg tw..
silent is better than shout right..(*sigh)

29 November 2010

anak mama & papa ke ni?

hahahaha.. bile baca title post kali ni aku pun nk gelak... aku ni da gile agaknye..
xpun x sabar nk nikah, nk dpt ank.. hahaha..
ni gara2 aku tgk fb mmbr aku la ni.. ade gmbr baby.. gmbar baby 2 hasil dari penyatuan wajah mmbr aku ngan bf die..
aku pun g lah kat address utk edit gmbr cam2...
ni Url die..http://www.morphthing.com
aku pun upload la gmbr aku ngan my mr right..
pic ni..





DAN HASILNYE...JENG.. JENG.. JENG!!!


comel x?

yg ni ade cam muke ank sape ea...


yg ni ikot muke papanye ke mamanye? hahaha

ni aku tw ikot muke sape.. huhu

so... jgn percaya ini semua.. tp maybe klau da dicantumkn muka aku ngan muke mr right aku betol2 jadi camni.. wait n see jelah...hehehe

28 November 2010

Santai di Kuala Lumpur

aku g karisma 19hb.. gerak dr UiTM pahang.. then smpai2 kt s.alam teros aku naik KTM g KL... family aku da tggu kt LRT pwtc.. actually kakak aku convo 20hb 2.. so aku yg da bese ngan KL ni trun naik train g kt family aku..
tujuannye nk bw family aku jln2 kt KL.. yelah.. mak ayah aku x penah jalan KL.. da mmg ayh aku x berapa suke berjalan... abiz seme kenderaan awam aku ajk naik x termasuk basla.. bas byk kt PEKAN.. hehe.. LRT, KOMUTER, MONORAIL, PUTRA seme diorg merasa naik..
best tgk mak ayah aku yg romantik.. mak aku plak kelam kabut nk masukkn tiket LRT kt tempat tiket 2.. mcm2 aksi ade.. hahahaha.. yg penting aku nk family aku HAPPY dpt berSANTAI DI KUALA LUMPUR..


time ni naik LRT ke MONORAIL tah.. huhu
















nk tgk gambar2 lain sila click sini

25 November 2010

MELOMPAT DI TENGAH COURT!!

penat!! mengantuk!! letih!! enjoy!! puas!! kecewa!! dilema!! bersalah!! seme ade... 2la yg aku hadapi dan alami sepanjang KARISMA 2010 di UiTM SHAH ALAM.

PENAT : sebab byk aktiviti.. walaupun kalah awl tp kena jga trun sokong team lain.. yg penting PAHANG kena menang..

MENGANTUK : jga disebabkn aktiviti2 yg memenatkn di atas ^.. tido lewat kerana melepak dan borak2 bersama rakan2 seperjuangan.

LETIH : eh.. samela ngan statement atas 2.. sinonim je maknenye... pnt aku nk explain byk2.. yg penting TEAM VOLLEYBALL aku KALAH!!!

ENJOY : sbb dpt kwn2 baru (perempuan ye..) n jumpe mmbr2 n staf UiTM JOHOR.. yg bestnye diorg puji aku makin cute, comel, kurus n sebagainye.. hahahaha (kembang seinci da ni)

PUAS : sbb dpt main bola tmpar yg dah 2 tahun ditinggalkn.. even kalah tp ttp puas coz kalah bergaya.. 1st game PAHANG VS TERENGGANU... 1st set kitorg da lead tp coz ade mistake pasukan aku yg suke buang bola, maka kami kalah di set yg pertama.. set kedua igt nk betulkn keadaan tp kalah jga.. pdhal terengganu x teror.. bese2 je.. maybe coz kitorg x bese lagi ngan court 2 (dewan MBSA seksyen 19 shah alam). 2nd game PAHANG VS SABAH.. yg ni yg wat aku puas sgt.. sabah ni salah 1 team kuat.. coach diorg pemain malaysia (sapri namanye). team sabah pun teror mcm coachi diorg. diorg spike aku angkt.. pergh.. time 2 mmg aku rase cam aku terlalu menyayangi bola tampar..(mestila my mr right aku lagi syg). walaupun kitorg kalah tp kitorg kalah tipis.. ttp fight.. aku dpt wat 1 spike yg pling cantik seumur hidup aku.. 2 la yg paling cantik aku wat..(maybe ade sumber inspirasi kot) hehe

KECEWA : sbb kitorg kalah.. 2 je sebenarnye.. n trut merasai team volleyball staf yg x dpt masuk final.. b4 ni 5 tahun berturut2 masuk final.. sian diorg.. xpe.. cik2 semua da wat yg terbaik.. xde rezeki je..

DILEMA : ade la sbbnye.. biarlah rahsia (jgn pkir bukan2 ea)

BERSALAH : of coz sbb aku kurang spend time ngan my mr right.. sian die.. da la demam.. kena exzos.. aku ni plak asyik bz je.. maafkn daku wahai syg.. bukan niatku tak memepedulikanmu.. masa ku dipenuhi dgn aktvt yg aku gemari.. harap kau mengerti.. aku ttp mencintaimu sepenuh hatiku wahai sygku..!! maafkn aku...=(

p/s : ala.. ngatok plok,.. tido la.. hehe

06 November 2010

cinta arjuna- EPISOD 1


bunyi hentakan kaki kuda sayup2 kedengaran di tengah2 hutan. kelihatan kelibat seorang putera raja yang tampan bersama-sama pengikutnya memulakan aktiviti kegemaran mereka iaitu berburu.. kijang, rusa, burung, semuanya sudah menjadi hasil buruan yang pasti diperolehi oleh putera arief hikmah. putera yang kacak yang menjadi kegilaan gadis-gadis desa.
putera arief hikmah turun dari kudanya.. mengambil tempat di sebalik pohon yang rimbun bagi memudahkannya memanah mana-mana haiwan yang melintas di situ. pengikut2nya cuma melihat di belakang pokok berhampiran putera tersebut..
putera arief hikmah terasa ada sesuatu yang bergerak di hadapan.. putera tersebut telah sedia menarik busar panahnya tepat ke arah sasaran. apabila pergerakan tersebut semakin hampir cepat2 padah di lepaskn.
"aduh.. nasib baik beta sempat mengelak" jerit puteri ariana. puteri ariana adalah puteri kepada sultan abdillah. puteri yang hitam manis yang agak ganas perwatakannya. puteri tersebut mahir dalam ilmu persilatan sebab itu mampu mengelak anak panah yang nyaris-nyaris mengenainya..
putera areif hikmah teros meluru kearah puteri ariana sejurus terdengar jeritan puteri tersebut.
"tuan hamba x ape2?" tanye putera arief hikmah.
"hamba x ape2.. cuma terkejot je. nasib baik hamba sempat mengelak.. tp kenapa tuan hamba cuba memanah hamba?"
"maafkan hamba. hamba igtkn rusa td.. rupanya adik manis yg muncul" jawab putera arief hikmah. puteri ariana tersipu-sipu malu.
"u ni ade2 je.. malu i" tibe2 puteri ariana bersuara.. semua yg ade terkejot..
"eh tuan hamba dr mane" putera arief hikmah menggaru kepala
"i dari negeri pahang. i tersesat di dalam hutan ni. td i saje je nk amik angin petang tibe2 smpai di sini."
"eh, tuan hamba dr kerajaan mane?"
"i dr kerajaan negeri pahang. puteri kepada sultan pahang."

p/s :berikan cadangan bg sambungan cerita cinta arjuna ini.. idea yang terbaik akn dipilih bg sambungan cerita ini...
sekian terima kasih.. idea anda amt dihargai.. hehe

05 November 2010

kisah budak kecik gigi rongak, pakcik tua gigi palsu n coklat..




Seorang lelaki tua sedang berehat di bangku taman bunga. Datang seorang budak kecil duduk disebelah. Si budak mengeluarkan cokelat dari poket lalu menjamahnya. Habis satu, dia mula lagi satu. Dan lagi..... Dan lagi..... Dan lagi... Si tua memerhatikan sekian lama. Apabila budak kecil mula hendak makan cokelat yang ke-10, dia mencelah, "Nak, pakcik nak bagi nasihat sikit" Budak kecil melihat sambil mendiamkan diri. "Kalau makan banyak sangat makanan ringan, tak elok untuk kesihatan dan gigi rosak!tgk gigi anak 2.. da rongak kn.. cube anak tgk gigi pakcik pulak.. cantik kan.." sambil menayang gigi palsunya.. Si budak berkata,"Datuk saya ada nasihat juga." "Dia pun kata jangan makan makanan manis?" "Tak. Dia kata JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN"

so kawan2... JANGAN MASUK CAMPUR HAL ORANG LAIN.. coz kadang2 org x suke bile kite cube campur tgn.. mmg niat 2 maybe nk menolong atau niat2 baik yg lain tp kite kena jaga privasi org 2... klau da die kata jgn... cubela JGN.. klau hal kite pun mesti kite xnk org sibuk2 kn.. so put ur self in other's shoes.. jgn masuk dlm kasut org pulak.. confirm busuk..!! hahaha... jgn jaga tepi kain org coz kadang2 kite x tw kain 2 longgar ke x berzip ke.. kang jatuh kain 2 malu plak org 2.. lagi mengaibkan org 2 kn.. hehe
amikla pengajaran dari cerita di atas ni..

renung2 kn dan selamat beramal... hehe

04 November 2010

DATIN NIK KHARYN

bg sesape yg x tw fb aku n x penah nk amik tw mesti tertanye2 sapekah DATIN NIK KHARYN ni.. hehe..
actualy akulah DATIN NIK KHARYN ni... aku dpt title datin ni bukan kerana aku kawin ngan dato'.. bukan juga menjadi pempuan simpanan dato' n tiada kena mengena langsung dgn mane2 dato' termasuk dato' K.. hahaha... mrah dato' ct nurhaliza.
walaupun aku ank jati pahang yg duduk di pekan bandar diraja, tp sultan pahang pun takkan bg gelaran 2 kt aku... sapelah aku kn... hehe

ok2.. asal usul name ni sbenarnye terjadi masa paper FAR.. skang aku nga final exam.. FAR 2 means akaun..ade lah 1 soklan ni ttg datin 2...
soklan die berbunyi seperti ni..

"Datin Nik Kharyn owns 10% of the equity shares in HalalMart Bhd and since we are consolidating the entire HalalMart Bhd, we have to recognise her interest. If we ever liquidate HalalMart Bhd, she should entitled to a portion of the residual. The price that we have paid for the acquisition was RM2 million; so her ownership should be recognised in the group balance sheet and disclosed at RM200,000."

soklan ni jga la aku hentam je jawab.. mmg ntah papela aku merapu dan merepek..
huhu... malam pas paper 2 aku nk tido pas2 ade lah sorang makhluk ALLAH ni dtg kacau aku... aku mmg xley tido pun time 2..tibe2 idea giler dtg... aku nk tukar name asal aku dlm fb dr IZAN ZURAIHAN kepada DATIN NIK KHARYN...
mmg kontroversi gile... n bykla post2 yg dilekatkn kt dinding fb aku.. hahaha...
glamour jap...
boyfiend aku yg tercinta pun tanye nape tukar name... haha... jgn risaw papa.. mama tetap syg papa.. mama xde skandal ngn mane2 dato' pun.. hehehe...



ni lah post yg aku antr kt bf aku... kiopy kietd 2 boyfriend akula... comel kn name die... kalau guna huruf dpn 2 da boleh jadi dato' KK... lagi up ckit dr dato' ct.. haha... ade mmbr aku pnggil kipoted... yg lain slalu guna name ni klau nk gelarkn bf aku ni dpn aku.. diorg bukan tw name sebenar bf aku.. hehe...

p/s : aku x tw smpai bile nk guna gelaran datin ni...

gitar kapok..



cer(bhasa org pekan)korang tgk ipod pink kt blog aku ni..
majoriti lagu2 slow yg pkai gitar je kn.. atau name lainnye akustik...meh aku story ckit ttg bende ni...
ok.. bg aku gitar akustik ni cam main violin la... walaupun aku x penah main tp bile dengar lagu yg berunsurkn gitar akustik ni wat jiwa aku melayang2.. rase cam dibuai2... feeling beb... syook je dgr... aku tgk org main simple je... code die pun senang..
juz ulang2 bende yg same.. tp bile aku pgg gitar 2, nk main sndiri mmg failed.. keras gile jari jemari ku ni... hahaha... mmg smpai ke tua la aku juz mampu dgr.. dulu time sek ade jga la aku g kelas main gitar ni ngan dak2 aspura (duk hostel time 2).. ptg2 duk kt astaka belajar main.. tp mmg x pass.. hahahaha




ha.... ni yg aku pegang 2 la gitar akustik.. style gile kn aku time ni.. ade cam yuna x? xpun ana rafalli.. hahahaha... perasan plak aku ni..
gitar 2 mmbr aku punye... aku nk tagged name die pun xley...
haha.. anyway thanx to encik saiful idham coz gitar ko telah mencantikkn gambar aku yg mmg sedia cantik... (perasan lagi)..
klau la aku pndai main gitar da lame aku isi masa lapang aku yg kebanyakannye di isi ngan tido, melepak n on9.. on9 la yg banyak... ley jga aku jadi cam cikgu shida yg post video die miming kt fb 2..
mesti glamour aku kn.. hahaha... gile glamourla plak... adoi... mcm2 la ko ni izan... da malam2 ni ngarut je kejenye... k lah nk smbung study...
study plak kn... on9 je lebih.. hahaha






mood : ngantok sbnrnye ni... thn mata je.. huhu

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..