BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

27 May 2011

KISAH MAT REMPIT DAN LAMPU ISYARAT~~



pagi yg gelap kini sudah terang
bangun dari lelap terus membuang.. hahaha

semuanya bermula disini.. (versi novel)
kedengaran enjin nouvo dihidupkan memecah keheningan di pagi jumaat yg mulia.. kelihatan seorang gadis berbaju kurung moden biru terkial2 menaiki motosikal tersebut akibat kain yg susun belakang yang agak sempit.

"aduh. susah plak nk naik ni... 2la pkai lagi baju ni.. kn da susah nk naik.. jgn aku jatuh tgh jalan dahla.." bisik gadis tersebut di dalam hati.

kemudian, nouvo hitam tersebut meninggalkan perkarangan rumah teres milik kakak gadis itu untuk ke tempat praktikalnya. gadis itu seorang pelajar tahun akhir ijazah sarjana muda perakaunan di UiTM jengka yang dalam tempoh praktikal selama 6 bulan di B.J.Tan & co, salah sebuah audit firm dikuantan.. sesekali gadis itu memandang ke arah langit kerana bimbang hujan di tgh jalan.
perjalannya ke tempat kerja mengambil masa lebih kurang 15 minit.. semasa menuruni jalan berbukit tidak jauh dari rumahnya lampu isyarat telah bertukar merah.

"arghh... x sempat aku nk kejar traffic light ni."

motosikal di berhentikan di atas garisan putih. dia tahu bahawa dia perlu berhenti di belakang garisan putih tetapi dia selalu tidak mematuhi peraturan jalan raya itu kerana baginya motosikal x perlu berhenti di belakang garisan putih..
tiba2 kelihatan sekumpulan pemuda yg menaiki motosikal rxz turut berhenti bersebelahan dgn gadis tersebut.. salah sebuah motosikal pemuda tersebut ditunda oleh rakan2nye kerana mengalami kerosakan. gadis itu hanya memerhati gelagat pemuda2 tersebut.
"ni mat2 rempit terengganu ni... tau la diorg cuti hari jumaat. merempit je kejenye. da la moto bising.. ntah2 x mandi lagi" gomelnye sendirian.

lmpu isyarat belum bertukar hijau geng2 mat rempit tersebut teros memecut laju. gadis itu turut memecut setelah lampu bertukar hijau. kerana mat2 rempit itu terpaksa menunda motosikal rakannya mereka tidak dpt memotong kenderaan yg laju itu.. gadis tersebut teros memotong geng2 mat rempit itu.. smpai di lampu isyarat ke2, lampu isyarat tersebut trut bertukar merah.. mmg x beri pluang kepada gadis itu untuk segera smpai ke pejabat.. gadis itu sekali lagi berhenti di tgh2 garisan putih... kemudian geng2 mat rempit mencelah di tgh2 kereta yg bersusun di hadapan lampu isyarat.. pemuda yg menunggang motosikal rosak itu berhenti di hadapan lampu isyrat. " bodo kO berenti bakpe " jerit salah seorg dr mat rempit itu dan terus menunda motosikal yg rosak itu diikuti rakan seperjuangan yg lain...
"dasar mat rempit cam2la.. suke langgar lmpu isyarat." kata gadis itu.

gadis itu kembali meneruskan perjalanan setelah lampu isyarat bertukar hijau. sampai di lampu isyarat ke tiga kelihatan traffic yg agak sesak, kereta berbaris panjang di kedua2 lorong... gadis itu seperti biasa mencelah di tgh2 kesesakan lalu lintas itu. kelihatan juga mat2 rempit itu trut mencelah. tetapi terkandas di bhgian tepi jalan kerana keadaan yg terlalu sempit. gadis itu berjaya mencelah sehingga di hadapan lampu isyarat.

"ade kereta rosak rupenye. patutla jalan jem..teror jga aku memotong. hahaha.. kalah mat rempit 2 seme" getus gadis itu smbil melihat seorg pakcik tua lingkungan 40an menolak keretanya. ingin membantu dia perempuan dan ingin segera ke pejabat. di biarkan pakcik itu sendirian.

lampu telah bertukar hijau. gadis itu mula memecut smbil memerhatikan cermin sisi motosikalnye. kelihatan mat2 rempit itu berhenti di belakang kereta rosak tersebut. mereka turut membantu pakcik tua itu menolak keretanye. gadis itu tersenyum sendirian.

"bagusnye mat2 rempit ni... camni baru aku syg diorg.. ni baru mat rempit sejati. walaupun langgar peraturan tetapi tetap ade sifat murni tu. " puji gadis itu lalu meninggalkn pakcik tua, mat2 rempit itu sehingga tidak kelihatan di pandangan..

bgitula kisah mat rempit yg di alami oleh gadis itu... moral of the story jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga..

19 May 2011

3 tahun 50 kali

hahaha entry kali ni aku nk wat special utk blog aku... hehe.. aku baru perasan aku baru post 50 entry (x termasuk yg ni) dlm masa 3 tahun... hahaha.. punyela mlas kn....
actually bukn mlas... tp coz xde masa n xde idea... idea dtg x kena masa.. time2 aku nga wat keje kat opis, nga mencangkung dlm toilet time 2 la idea datang.. oppsss.. hehe..
blog org lain kemain lagi... penuh dengan info2 dan perkembangan terkini... blog aku ni sawang usah ckpla... da mcm umah berhantu yg da lama ditinggalkn.. hahaha...
insyaallah klau xde aral melintang aku akan menghias blog ni... blog aku akn berwajah baru... tggu kerajinan 2 dtg... korang tgkla puas2 dulu ea.. nnti takot bile aku da make over blog aku ni korang rindu plak. hahaha...
wait for the next generation............

adios.. amigos.... aku berambus...:)

16 May 2011

I LOVE MY FAMILY SOOOOO MUCH!!!

entry ni just aku buat utk bgtw korang yg aku syg keluarga aku...!!!
happy sgt.... nntikan entry seterusnye.... hehe
mls nk update pnjg2... haha

10 May 2011

MENGAPA MANUSIA MENANGIS..

baby ni nmpk comel je bile nangis kn... kn bagus klau aku secomel baby ni bile nangis.. hehe
lelaki juga boleh menangis... hukhuk!!
cantik nye mata... klau aku pkai lens pastu nangis confirm sebijik cam mata ni.. haha

Korang mesti penah menangis or dlm erti kata lain mengalirkn air mata.... ade org nangis nmpk comel.. ade plak yg menangis mmg buruk.. hehehe...

Byk sebab nape manusia menangis... Antaranya seperti dibwh...
1 ) menangis kerana "kehilangan" atau kematian org tersayang... maybe org 2 ibu bapa, keluarga, jiran2, sahabat, kekasih dan sebagainye.. mmg sedih bile kite kehilangan org yg tersyg... x dpt dibygkn perasaan 2... klau aku confirm meraung kaw2 klau ahli keluarga aku "pergi" meninggalkn aku..
2 ) menangis kerana hati disakiti dilukai.. klau ni mmg aku selalu alami.. hehe... sakkkiiiittttt.... perasaan 2 rase cam nk tercabut jntung.. cam ade 1 beban yg berat berada di atas dada...
3 ) menangis kerana x larat nk tanggung tekanan emosi yg menghambat diri... contohnye stress coz masalah di tempat kerja... xpun bebanan hutang... x larat nk menanggungnye.. ni pun pernah terjadi kt aku.... rase cam nk terjun bangunan je... berkat kesabaran dan bantuan rakan2 aku berjaya menyelesaikannye... thanx kawan2..
4 ) ade jga yg menangis kerana kecewa ditinggalkn kekasih... eh lebih kurangla cam yg 1st.. tp ni kes hati la... kuciwa oooo....
5 ) menangis kerana marah... haaa pelik x? tp ramai gak jenis camni... klau dah marah tahap gaban air mata jatuh dulu.. huhu.. aku penah marah kt classmate aku time sekolah... last2 aku yg nangis.. yg kena marah rilex je.. hahaha...
6 ) menangis kerana melihat kesedihan org lain. contoh jga bile kite tgk tv... cite 2 bapakla sedihnye... pastu kite pun turut nangis... klau pempuan plak bab2 baca novel confirm la nangis.. tp x semela..
7 ) menangis kerana menanggung kesakitan... contohnye bile perempuan nk bersalin... meraung2 dalam bilik bersalin... mengalir2 air mata... xpun klau excident ke.. sakit kepala yg x tertanggung ke.. mcm2la..
8 ) menangis kerana takot... bile kite rasa takot yg teramat sgt air mata pun boleh mengalir.. contoh bile seseorg yg di serang oleh penjahat or perogol. xpun nmpk hantu.. takot yg amat boleh membuatkn kite menangis, terkencing pun boleh.. hehehe
9 ) menangis kerana gembira. ha.. ni part yg paling best.. 1 antara 9.. hehe... bile kite convo misalannye, ibu bapa akn menangis kerana gembira.. bila capai kejayaan or dpt ape yg diinginkan pun akn mengalirkn air mata..

menangis boleh wat kite puas... boleh hilangkn stress.. boleh meredakan segala bebanan.. tp menangis x boleh menyelesaikan masalah.. ia hanya sebagai jalan permulaan supaya menjadi lebih tenang bg memikirkan jalan yg seterusnye... jika ade masalah seperti diatas, menangisla.. jangan di tahan2... kerana bile di pendam, di simpan kelak akn merosakkn jantung dan kesihatan... mulela sakit kepala, sakit belakang, n segala2 sakitnye... so.. jgnla kite memendam rase ye.. menangisla...

sebenarnye aku ni ngah mood sedih.. hahaha.... nk nangis da x lrt.... mmg aku ni jenis suke pendam... dont try this at home ye....
adoiiiiii... nk nangis la plak.. huhu





AMARAN : jgn menangis bile anda memakai eye liner or mascara yg bukan kalis air ye.. hahaha.. klau x mata anda akan kelihatan seperti panda ni...hehe

07 May 2011

KISAH HATI~~~


sekarang aku gian lagu ni.. mmg kisah hatiku,....

kisah hati - alyah...

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

so sad... skang hatiku nga berkecamuk...
ntahla... sedih.... kecewa.. hampa... gembira... seme ade...
tp gembiraku hanya di wajah.. di hatiku sebaliknya...
boleh x aku nk nangis skang?
tp aku kt cc... bersama die.. aku xnk panggil mr right da..|xtwla die betol2 the right 1..
ntahla... keliru... hukhuk... sebaknye rase..!!!!

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..