BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

18 October 2012

CINTA SI MONTEL : EPISOD 2

kau yg terindah, di dalam hidupku..
cinta sejati kekal selamanya... lalalalala
(lagu tema cite ni.. haha)

        Deruan air terjun dan hilai tawa pengunjung taman rekreasi air terjun sungai pandan menyambut kedatangan 5 sahabat itu. tidak sabar rasanya mahu merasai kedinginan air semulajadi ciptaan Tuhan itu.
Setelah kereta diparking di lereng2 bukit dengan bantuan petugas yang menunjukkan arah di situ, mereka pun bergegas mencari tempat untuk meletakkan barang.. ramai juga pengunjung yang datang pada hari itu memandangkan hari itu adalah cuti umum sempena hari malaysia..
      
      "mane nk duduk ni weyh, ramai giler org." rengus hidayah.
      " tepi tu ok x? atas batu tu." kata fariza smbil menunjuk ke arah kwsan rata di atas batu berdekatan dgn laluan air terjun.
      " ok jga... bahanla weyh janji ade tmpt " izara juga merasakan tmpt itu sesuai kerana dekat dgn kawasan untuk mandi. tidakla barang2 hilang. azlan dan zafuan hanya membuntuti mereka ke sana.. 

         Setelah membentangkn tikar dan meletakkan brg mereka mengambil keputusan untuk makan dahulu sbelum membasahkan badan. perot masing2 sudah berkeroncong kerana tidak bersarapan semata-mata untuk bersarapan di air terjun itu.

            "nah mee hoon" izara menghulurkn sepinggan mee hoon kepada zafuan yg bersila di hadapannya. rasa kasih dan sayang terhadap zafuan semakin terbit setelah mereka kembali bersama. Saat itu hanya fariza dan azlan sahaja mengetahui tentang perhubungan mereka. mereka belum bersedia untuk menghebahkan kepada rakan-rakan tentang perkara itu kerana semua masih tidak mengetahui izara sudah berpisah dengan teman lelakinya. 

"ambilkan kerepok tu." zafuan pula ingin bermanja. hidayah, azlan dan fariza makan smbil berbual2 dan melihat gelagat ank kecil di sebelah mereka bermain air.

"datang mane plak air ni" getus izara di dalam hati apabila terasa percikan air mengenai pipi dan tudungnya.

 " adik. jgn main mcm tu. kena air kt akk tu" kata seorg lelaki lewat 30-an di atas batu berhampiran tempat izara makan.barula die sedar bhwa air itu dtg dr hentakan kaki kanak2 yg sedang berlari2 di seblahnya..izara hanya tersenyum. tidak ingin dimarahi kanak2 itu. biarla mereka merasai nikmat keseronokan zaman kanak2 ini sebaiknya. tercuit juga hati melihat aksi kanak2 itu yang hanya mengenakan seluar dalam biru.. comel...

setelah selesai makan, izara, hidayah dan fariza mula berjalan di gigi air menghala ke arah deruan air terjun yang sgt cantik di hadapan mereka. zafuan menyuruh mereka pergi dahulu kerana dia ingin ke tandas. 

"makan sikit dah nk membuang ke, cepat betol proses penghadaman zafuan ni" kata izara di dalam hati.
azlan pula tidak ingin turut serta kerana lututnya masih tidak berapa sembuh akibat kecederaan semasa bermain futsal.

"tohor juga air kt sini.. x best sgt la" komen fariza. izara dan hidayah hanya mengiakan.
"tw xpe. tp xpela.. dpt juga mandi. jom g atas tu nk" hidayah mengajak fariza dan izara ke kawasan tinggi tempat air turun ke bwh. kelihatan 2 org remaja berada di atas itu. seorg sudah duduk dan seorg lagi senang cuba mendaki. bimbang juga andai remaja itu tergelincir.

"xnkla.. takot.. jatuh sia2 je." izara menolak. fariza hanya menurut.
"kita g sane la.." fariza menunjukkan tempat di mana air jatuh ke bwh.. agak ramai juga yg sedang mandi di situ.
"ok jg.. kite g jelah.. nnti diorg blahla klau kite dtg.."hidayah, izara dan fariza berhati2 berjalan di dalam air menuju ke tmpt itu. bimbang juga jika tersalah pijak. sakit pula yang dapat. beberapa ank muda mengusik2 3 gadis itu ketika mereka melintasi anak2 muda itu. mereka tidak mengendahkn lalu teros ke tmpt dituju.

"kuat jga tekanan air kt sini. best2" izara sangat teruja dpt mandi disitu.. sudah lama rasanya tidak merasai kedinginan air smulajadi itu. kali terakhir adalah di air terjun sagil 3 tahun lepas. ketika itu dia masih menuntut di UiTM Segamat. 

Hidayah mengambil posisi di bhgian atas. izara di bhgian bwh sedikit dr hidayah manakala fariza di bwh izan kerana malas mahu memanjat batu yang agak licin disitu. deruan air turun di atas batu itu membangkitkan perasaan nyaman di hati izara.. hilang segala stress semasa bekerja. ditambah pula stress dalam percintaannya sebelum ini.. hati yang sakit terubat sedikit dengan bunyi air yang berkocak dan menderu deras itu.

hidayah sudah seakan2 baring. santai sungguh melihat dia begitu. kelihatan kelibat zafuan mencari mereka dr jauh. dengan perot yang bulat itu membuatkan izara geli hati.. comel juga kekasihnya itu.. hidayah melambai2 ke arah zafuan. zafuan pun menghampiri mereka dgn langkah yang macho..

zafuan memanjat batu di sebelah hidayah dan mengambil tempat berhampiran hidayah dan izara. agak bhya juga di situ kerana tekanan air yang agak kuat.cemas juga izara melihat zafuan memanjat batu itu. mungkin kerana berat dan kekuatan yg ada pd zafuan membolehkannya panjat dan duduk di situ.. zafuan melemparkan senyuman kepada izara.. ahh.. gugur jantung izara melihatnya.

"nk duk sini x? mehla" pelawa zafuan.
"xnakla.. takot jatuh." mmg izara ingin duduk di situ kerana tmpt yang izara duduk itu tidakla sebest tmpt yg zafuan duduk.
zafuan menghulurkan tangan. izara masih berbelah bagi. bimbang juga andai dia jatuh. tp die yakin zafuan akan menjaganya.izara menyambut huluran tangan zafuan.berbunga di hatinya kerana di layan sebegitu rupa. (oi2 dosa pgg2 tgn) erat pegangan zafuan kerana bimbang insan dikasihi jatuh. hidayah hanya memandang. dia juga tahu zafuan masih menunggu izara tetapi dia tidak mengetahui bhawa mereka sudah bersama.

selesai mandi mereka berjalan ke tmpat dimana mereka meletakkan barang tadi. azlam juga ikut serta kerana die telah pergi ke kawasan air terjun utk mengambil gambar fariza, hidayah, izara dan zafuan. kerana banyak tenaga digunakan semasa mandi, mereka sambung makan makanan yang ada.. banyak juga makanan yang dibawa. kerja2 memasak dan menyediakan makanan di buat oleh fariza dan izara. mee hoon goreng dan sosej di goreng oleh fariza manakala sandwich, kerepok dan ayam goreng rempah di buat oleh izara.

bersambung................................

kau yg terindah, di dalam hidupku..
cinta sejati kekal selamanya... lalalalala
(bajet drama tv je.)

sedutan episod hadapan........(bygla sendiri)

16 October 2012

CINTA SI MONTEL : EPISOD 1

sbbkn aku tgh bosan xde keje meh aku layan blog aku ni.. klau da balik umah kang confirm da mls nk tulis..

ok2.. meh smbung ngan topik td. KEBAHAGIAAN episod 1..

Kereta Myvi putih WQC77** bergerak laju di atas jalan pekan-kuantan... Hilai tawa 4 anak muda kedengaran bersama alunan lagu di radio Hot FM. Kegembiraan terserlah di wajah mereka kerana dpt berkelah bersama2..

"da bgtw qima ke kite da gerak" Zafuan yg masih menahan malu apabila disakat oleh mak izara mula membuka bicara.
"da.. da suruh dia siap da" izara membalas smbil tersenyum. Teringat usikan maknya pg td..

"mak, sy nk g dah ni.. diorg da smpai" izara meminta izin utk keluar apabila terlihat kelibat myvi putih parking di depan rumah.. azlan dan zafuan turun dr kereta utk membantu mengambil makanan2 untuk perkelahan mereka..

"brg2 da ckup ke tu?" tanya mak kembali.

"mak. mak.. tu zafuan tu..." angah mula memainkan peranan sambil menunjuk kearah zafuan. mak trut memandang ke arah zafuan yg berseluar track biru gelap dikenakan dengan baju milo.

"ooo ni lah zafuan mak ye..".

izara yang berada di tepi mak terkejut lalu ketawa berdekah-dekah.. kahkahkah.. zafuan sudah tertunduk malu apabila mak izara berkata sedemikian rupa..
mereka baru sahaja memulakan babak cinta mereka setelah izara kecewa dgn teman lelakinya.. telah lama izara bersabar dgn perangai bekas teman lelakinya itu. telah byak kali hatinya terluka.. sehingga tiba 1 saat dia mengambil keputusan drastik utk meninggalkn lelaki itu.. biarlah percintaan selama 2 tahun itu terkubur begitu sahaja kerana izara tahu dia tidak akan bahagia bersama lelaki itu..
pada masa yg sama izara masih menaruh perasaan terhadap zafuan, kekasih cinta monyetnye semasa darjah 6.. zafuan juga telah lama menunggunya sehingga pernah berkata bahawa dia tetap akan menunggu izara selama izara belom berkahwin.. jika izara sudah berkahwin dia akan redha dan terima yg izara bukan jodoh dia.. selagi itu dia akan tetap setia menanti.. zafuan juga telah byk bekorban utk izara.. begitu besar cinta zaki terhadap izara yang izara lgsg x menghargainya.. izara tidak sedar betapa dalamnya cinta zafuan kepada izara.. bukan tidak nmpk tetapi buat2 tidak nmpk apabila dikaburi cinta2 yg dusta dr lelaki2 yg salah.
tp setelah izara berpisah dgn teman lelakinya izara kembali mendambakan cinta zafuan.izan x ingin kehilangan lelaki yg begitu menyayanginya.. izara menagih janji zafuan untuk bersamanya.. izara tahu dia akan bhgia bila bersama zafuan.. zafuan.. insan yg pertama bertakhta di hatinya.. yang mengajar izara erti cinta walaupun ketika itu cinta zaman kanak2 tp setiap detik perkenalan dan kenangan ttp segar di ingatan mereka..

Getaran hp mematikan lamunan izan..
"korang da kat mane? da nk smpai gtw" tertera whatsapp dr hidayah di screen blackberry izara.. dgn pantas izara membalas whatsapp hidayah itu..

setelah mengambil hidayah di depan bangunan bilik sewanya di kawasan megamall kuantan, zafuan teros memandu kereta myvinya itu menghala ke air terjun sungai pandan..

inilah kali pertama mereka berkelah di kawasan air terjun bersama2.. sebelum ini pusat beli belah dan karoke lah yg menjadi tmpt mereka bergembira bersama2..

'--> stop jap cite.. boss da dtg.. kena cover... jap2 lg line da clear gue sambung.. xpun malam karang.. haha..
adios...=)

Sy cinta dia kerana Allah.. Amin.. (pesanan utk diri sendiri)






12 October 2012

KEADAAN DAH BERUBAH

da lame aku x update blog ni... wierd giler rase dgn new view kt sini... xpela.. yg penting kena sesuaikan dgn keadaan...
eh.. kena plak ngan title aku 2..
sepanjang ketiadaan aku di blog ni, mcm2 bende jd.. mr right da jd mr not right.. bhgia jd x bhgia dan begitu la sebaliknye.
yg aku ni x abih2 cite ttg hati dan perasaan kt sini nape? mcm xde topik lain kn.. hahaha
xpela.. nnti aku update topik baru ye..
skrg nk cite ttg kisah hidup aku sejak berbulan2 aku menyepi..haha bajet retis gitu..

ok2.. 1st of all.. bismillahirrahmanirrahim...
igt x ari 2 aku penah cite ttg mr. right aku.. eh jap.. ke ade gmbo die dlm blog ni.. ntah.. tgkla ye sblum aku buang.. haha..
wat kali yg ke brape tah aku akhirnya clash ngan mr. right tu.. sbbnye biarla aku rahsiakan.. x baik mmbuka aib org disini.. ckupla org tau yg kami mmg x ditakdirkn bersama. ckup hanya aku ckp aku x suke org pns baran, x setia, dan x hargai aku.. cerita2 disebaliknye biar hanya aku, dia, dia dan DIA.. hahaha
mula2 sedih jga utk wat keputusan ni.. perit utk ditelan.. tp selepas wat solat Istikharah, minta pendpt kwn2 (Hairil, Nana, Nora, dll) aku kuatkn semgt utk minta clash.. pdhl sblum ni da byk kali aku minta tp slalu x jd.. baik ati sgt aku ni.. + penyabar.. (perasan ok tp kenyataan)

mule2 die menolak.. tp lame2 aku pun mls lyn dan die pun teros dgn ego die so bye2..
haha.. tp walaupun sedih, pedih, kebhgiaan yg aku cari akhirnya muncul...pdhl dah lame muncul just aku je x sedar dan wat2 x sedar.. KEBAHAGIAAN ni mlm kang xpun esokla aku smbung ye.. aku tgh keje ni.. hahaha.. mati klau boss nmpk.. 
bye2 seme fans...(agak xtw malu disitu.)

Thanks and regards,
Miss Izan

11 July 2012

SHOCK!!

da setengah tahun x buka blog, x update 1 haram pun.. tiba2 hari ni aku buka..1st thing in my mind "eh.. blog aku da deactivated ke? ape ke lain sgt ni.. camne nk tgk dashboard.. haa kau... kemain da upgrade blog skrg.. canggih u... insyaallah aku akn mengaktifkn diri selepas ni.. insyaallah.. keje kn.. susah dik non oii.. hehe.. oklah.. nite. sok nk bgn sahur.. pose x abih gnti lg.. chow..

14 January 2012

FRIENDSHIP!!!


jam 3.21... aku masih x tido.. sbb ape? ntah.. x rase nk tido.. hehe..
aku nga final exam... da 4 paper berlalu... tinggal lagi 2 paper... alhamdulillah.. trima kasih Ya Allah kerana memberikan aku kesihatan yg baik.. bab jwb soalan 2 mmg xtwla aku jwb betol ke x... hope lecturer2 aku yg tanda paper aku nnti mood diorg ok tgk tulisan aku yg kalah tulisan doktor.. mmg mcm2 aku merapu, meraban, merepek dlam jawapan aku.. hope ape yg aku tulis boleh diterima akal dan boleh diberikan markah yg byk *bukan x tamak. haha*
bile dikenang kembali lagi seminggu aku di jengka ni.. jumaat depan dah tamat kisah hidup aku sebagai seorg mahasiswa... berbagai dugaan dah ku tempuh. berbagai cubaan da ku lalui.. pahit.. manis. tawar.. masin.. pedas.. seme ade.. kadang2 aku kt atas.. kadang2 aku kat bawah.. mcm2 pengalaman dah aku perolehi.. aknku bawa ia sebagai bekalan menempuh alam yg baru..
thanx kawan2 kerana bersamaku ketika susah or senang.. teringat kembali zaman diploma... 2la zaman aku mengenal erti berdikari, mengenal erti sabar, mengenal erti cinta yg sebenar, mengenal erti pendidikan, mengenal erti persahabatan... 3 tahun bersama rakan yg same.. berkongsi lampu pendaflour yg same.. berkongsi aroma bilik yg same.. than FIZA coz bersama aku dr part 1 diploma hingga part 6.. thanx coz sabar ngan karenah aku.. thanx coz tahan dgn perangai aku yg giler ni..*walaupun aku tau ko lagi giler* than jadi senior dan junior aku *coz kite x penah ade senior kt bilik* thanx 4 everything.. akn ku igtmu dlm doaku *tibe2* igtlah za... hidup mesti diteroskan... jangan mudah patah semangat.. jgn mudah putus ase.. aku doakan ko bahagia smpai bile2..
zaman diploma juga mengingatkn aku pada juma, alin, n nadia.. ni lah rakan 1 kelas ngan aku.. study same2.. belajar same2.. ponteng asing2 *coz aku suke ponteng* g bandar same2.. karok same2.. mcm2 kenangan bersama.. i love u my friend.. x lupe semua dak batch aku.. walaupun aku jrg lepak ngan korang.. aku ttp syg korang..

dah degree aku jumpe ngan kawan2 baru.. ngan environment baru.. ngan kehidupan baru.. time degree baru aku merasa duk umah sewa.. kuar mlm2.. lepak kedai smpai 2-3 pagi.. ni lah kehidupan aku.. mcm2 org aku jumpe. mcm2 perangai aku observe.. alhamdulillah.. aku boleh cope environment n new life kt sini.. dah nk abih da pun... padahal time dpt tw aku dpt degree kt jengka seboleh2 aku nk tukar.. nk segamat jga.. rupenye ade hikmah seme ni... lecturer yg baik.. even x ramai sgt lec kenal aku.. tp da masuk part 8 seme lecturer kenal aku.. hehe.. thanx to all my lecturer yg dah bg ilmu kt aku.. maaf andai sy ade terkasar bhasa or terngumpat.. hehe..halalkn segala ilmu yg diberi.. i love mu degree..!!
sumpah x tipu... kite mmg unite kawan2.. aku sgt bhgia.. perangai kebudak2 kn semakin terserlah bile ngan korang... kawan2 degree aku semua baik2.. yg laki perangai camni.. yg perempuan perangai mcm ni..
Ya Allah.. aku akan merindui kalian semua,.. bile tggl 7 hari lagi rase mcm aku akn tinggalkn korang utk selama2nye.. aku xkn rase da life as a student lagi... aku sgt2 rindukan semua ni nnti... jgn lupekn semua kenangan kite... kite bersama dgn 1 nama.. *friendship* kite berpisah dgn 1 name *friendship* tp nama 2 ttp akan bersama kite sampai bile2...

THANX FOR EVERYTHING TO ALL MY FRIEND...

XOXO..!!!

05 January 2012

FAR 600

MPM.
RTLT - RINDU TAPI LAMA TUNGGU
VWININ
CCP- COMEL COMEL PUAN
CST -
ECMC - EMAK CUBA MARAH CAYANG.
IRISD - IZAN RASA IZAN SUKA DIA
GPID - GILER PER INGAT DIA
TMM - TAK MAU MAKAN
PDTT - PAK DAUD TAK TAHU
FIOBE - FIZA INGAT OTAK BOLEH ELOK
CIC - CUMA INGIN CINTA
HTC
CDTC - CINTA DATANG TAKYAH CARI
ECAT - ENTAH, CUBA AJAR TITE

ni yg aku hafal utk exam FAR 600.. hahaha...
nk tercabut otak duk hafal bende2 ni..
actually aku mmg wat gamble duk study past year question je rather than baca buku, article n note2 yg telah dibekalkn oleh miss zuhariah..(lecturer FAR akula..)
lupe plak.. far ni account tw.. klau dak2 uitm twla kot.. hehe..*ade ke reader blog aku ni bukan uitm* hehe
ok2.. aku da penat melalut... esok aku 1st paper utk final exam last semester degree accountancy.. haaaaa panjang kn...
sooo doakan yg terbaik utk aku ye kawan2... hope i will perform tomorrow..
minta2 esok memori aku yg da aku create ni tak di tarik balik... amin...
sebelum aku mengundurkan diri... maaf dipinta dr hujung rambut smpai hujung kaki.yelah mane tw aku ni byk wat salah... hehe.. doakan yg terbaik utk aku... luv u alll!!!!

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..