BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

07 December 2010

hari keempat -6 disember 2010

eh.. bile tulis title entry kali ni baru aku perasan umur aku da genap 22 tahun 1 bulan... nk smbut birthday lagi boleh x? xde org nk wish aku ke? hehehe... ngade2 tol aku ni.. hahaha.. (kepada yg berkenaan sy masih menanti janji awk 2.. smpai skang xde lagi.. :'(

klah.. 2 bukan tujuan aku tulis entry kali ni ye... hehe
ok2.. hari ni da hari keempat aku praktikal.. aku masih teroskn analysis company NURAKLEEN SERVICES SDN BHD.. siapkan working file.. napela company 2 besar sgt.. cube bygkn aku nk wat telephone charges punye analisis pun amik masa lame... korang bygkn skang atas meja ade file tebal cam file merah dlm entry b4 ni.. hari ketiga.. pas2 ade kertas test pad.. dlm file 2 ade tulis all transaction from july 2009-june 2010 coz company ni close account end of june every calendar year.. ha kau da kuar ayt akaun aku. huhu.. pas2 setiap transaction ade tulis no payment voucher. contoh PV07301.. pas2 korang kena tgk tarikh transaction.. then pandang bwh ade 1 kotak document iaitu payment voucher company 2 mengikut bulan.. eg. bulan november(coz besday aku bulan 11. hehe) pas2 buka document tebal 2 pastu cari no payment voucher yg dlm trnsaction file merah 2.. pas2 da jumpe cari plak bil2 atau no telefon yg berkenaan.. dlm 1 slip payment voucher kadang2 ade lebih dr 5 no telefon... then kena record no2 tersebut berserta amount penggunaan utk bulan tersebut... contoh
1)017-989****(32.87
2)017-315****(58.2
3)017-2******(79.99
4)017-7******(108.65
then buka plak bulan seterosnya.. tmbah klau no yg same guna.. klau no lain tmbh kt bwh.. pas2 total up seme amount.. tulis total amount kt ujung setiap no.. pas2 total plak pengguna telephone utk tahun tersebut.. da klau ade lebih dr 20 no x ke penat nk siapkn.. no plak x bersepah kn.. berpoint2 lagi.. huhu...

pas balik keje td aku g karok ngan jue(my classmate merangkap rakan sekerja, rakan sepraktikal, rakan se"huha", dan rakan-rakan..) hahaha
g plak karok tmpt baru kt ktn parade.. rm15 sejam.. bilik besar kot.. lebih besar dr ECM.. lebih besar dr kt teruntum, lebih kurang cam kt wangsawalk.. tp besar skit je..huhu.. karok ber'2 ngan aku pkai baju kurung.. selamber je... nyanyi plak lagu yg aku x penah bw karoke.. haha.. mmg hncur gakla aku bw.. melodi ahlan, jgn pernah selingkuh itu indah, ape lagi tah.. da lupe.. huhu..

malam 2 kakak2 aku ajk kuar g teman diorg berurut.. aku pun ikotla... pas siap2 kemas bilik coz masukkn katil kt dlm bilik aku dr umah kt pekan bw ke kuantan aku kuar ngan kakak2 aku.. g tempat urut.. aku ni yg nga bajet mlas nk berurut padahal kt blakang ni mmg dr dulu sakit.. huhu.. nntila tggu laki aku urut.. haha gatal!!.. ngah tggu kakak2 aku berurut aku pun main ngan ank tukang urut 2.. utk pengetahuan korg tmpt urut 2 milik org2 buta.. yg urut 2 semua yg cacat penglihatan. tp pempuan urut pempuan la kn.. ank owner tmpt 2 comel..!! da la ajk aku main permainan budak2... mmg layannn... rase cam budak2 plak time 2.. main beger2 la, mcm2.. seme berlagu.. huhu..

ni lah 2 beradik 2.. name pun aku x tw... hahaha... tp yg kecik 2 aku mg geram tgk pipi die.. tembam.. aku cubit pipi die pas2 die ckp "sy x besar lagi" hahaha.. ulang byk kali plak 2.. aku pun x phm..












p/s : eh.. ari ni awl muharram kn... selamat menyambut tahun baru islam.. semoga tahun baru ni memberi sinar baru dl hidupku.. hehe...
selamat pengantin baru juga buat muhamad mustaffa bin muhamad basir bersama nadirah hamidah binti (sorry x tw nape bapak pempuan ni) hehe.. semoga kekal ke anak cucu...(ayat favourite utk org kawin) hahahahahahaha

No comments:

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..