BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

04 December 2010

hari ketiga...

dr ari 1st smpai ari ke 3 meja aku x penah clear.. bersepah je... tp bersepah bukan coz aku suke sepah2 tp mmg keje aku memaksaku sepahkn meja ngan file2.. 6 bulan aku nk idop camni..? gilerla.. hahaha
td ramai jga client dtg antr file n dokumen.. ade jga amik dokumen.. ade sorg ni tanye aku x serabot ke byk2 file ni? aku senyum jelah.. xkn nk kutuk kn.. nnti x psl2 supervisor aku mrh.. haha.. lupe lak nk kenalkn supervisor aku.. kt department aku ade 5 org perempuan cine... miss liew, miss chua, miss leong, miss tan n miss airen.. tp yg aku bese tanye n yg ajar aku miss tan n miss chua.. dua2 baik.. yg lain aku takot nk tanye coz diorg pendiam ckit n nmpk sombong je.. aku pun takot nk tegur.. hahaha...
td ade jga laki client tanye x stress ke wat keje2 tu.. ari2 tgk no,.. to huruf yg berlambak.. lagi sekali aku hanya mampu tersenyum.... hahaha.. aku kn pemurah dengan senyuman... hehehe




ni lah file2 yg aku guna utk wat audit.. ni baru anylize... ari 2 aku tick setiap amount kt dalam file merah 2... nmpk x? yg tebal gile 2.. bukan stakat tick c2.. setiap transaction aku kena cari invoice... contoh kt dlm buku merah tulis PV0145.. (PV = payment voucher.) pastu aku kenalah belek payment voucher yg da disusun ikot bulan... kena cari pulak no payment voucher 2... klau kt dlm buku merah 2 bg bank statement aku kena buka bank statement.. kena compare ade x transaction 2.. same x..
pastu td aku wat analyse.. pergh... yg ni mmg menguji kesabaran dan mental serta fizikal aku... bukan senang tw.. nk kena tulis balik setiap expenses company ni.. yyg ni aku wat NURAKLEEN SERVICES sdn bhd.. die punye debtor(customer) mmg byk gile... nk wat motor vehicle 2 aku tension... kt buku merah die bg no siri utk motor vehicle kt bhgian trial balance.... pastu kna belek plak general ledger nk tgk ape yg ade kt dlm 2... ape2 transaction yg relate ngan motor vehicle aku kena kuarkn.. tulis balik.. tp kt general ledger x lengkap.. kena plak belek payment voucher, invoice n lain2 statement nk tgk die punye detail.. mmg penat.. napelh aku dpt company besar.. bg la aku wat company kecik.. sbb 2 keje x siap.. byk sgt kene wat... adoyai... kepada pembaca2 yg amik course selain akaun maybe x dpt tangkap ttg ayat aku kt atas ni.. hahaha.. wat2 phm jelah ea.... jgn ttp nk ckp akaun senang (ditujukn kepada my mr right) hahaha

p/s : ex bf aku nk kawin selasa ni... 1 muharram... hahahaha,,, tahniah... aku turut tmpang gembira... aku da bhgia dgn mr right aku... kn papa kn.. hahaha..
tp ex aku ckp die xnk pun kawin ngan pempuan 2 tp mak die paksa... 2 la ko budak2 ag... kena dgr ckp mak.. jgn melawan.. hahaha

3 comments:

fyza said...

papa???iyekkk!!!hahahaa..kemsalam ex bf ye kak..slamat bekawen...hahhaa

incik acap said...

ayat last tu sumpah bangang...hahaha....

mawar b3rdur! said...

za : jgn la jeles... haha... ko guna awk sy je.. :P
incik : hahaha... apsal bangang plak? huhu

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..