BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

05 January 2011

PENAGIH...

bilangan penagih di malaysia pada hari ini seakan tidak pernah berkurang malah makin bertambah dari hari ke hari..(da mcm pendahuluan karangan time sekolah je.. mood baru buka sekolahla katakan). mmg betol klau diikutkan bilangan penagih skang mmg da byk.. sebab2 pertambahan aku pun xtw.. mari kita bincangkn bersama2..
sbnrnya aku nk cite ttg 1 kejadian yg menggemparkn daerah kuantan.. kejadian yang menimpa seorang lelaki yang ditemui tidak bernafas (da meninggalla) dan telah berulat..ade masuk paper..
mayat lelaki ni ditemui di dalam kereta buruk di bawah jambatan tanah putih berhampiran giant besar kuantan oleh 2 org beradik yg nk cari kelapa berhampiran sungai kt c2.. skang kn krisis kehabisan stok kelapa..
menurut polis dan pkar forensik mayat 2 da 4 hari kt c2.. 2 seme ade tercatat dlm paper.. tp yg tersirat aku dpt tw dr mak ngah aku ms g umah die baru2 ni..
cer cite... cer cite... (trade mark hantu kak limah balik rumah)
mak ngah aku cite, lelaki 2 adalah seorang penagih dadah.. penghidu gam, penghisap ganja.. mmg da 4 hari die meninggal.. n boleh dikatakan ank derhaka... mana mak ngah aku tw seme ni coz yg memandikan jenazah adalah ank mak ngah aku merangkap sepupu aku.. coz pihak hospital xnk mandikan mayat yg da berulat n terlalu busuk so pihak hospital memanggil DIC (drug intervention comunity pahang).. DIC ni utk bekas2 penagih.. actualy sepupu aku 2 pun bekas penagih.. n dah kembali ke pangkal jalan.. dulu die mmg terok... tp skang da berubah... aku mmg segan sikit ngan die.. hehe...
ok2.. berbalik pada cite td.. pihak DIC yg dtg hanya sepupu aku n mmbr die.. n ade sorang ustad turut dipanggil utk membaca doa dan talkin.. tp yg memandikan dan mengkafankan hanyalah sepupu aku dan sahabt.. malah family arwah pun xnk mandikan.. ayahnye hanya melihat dr jauh... kesiannye.. mmg family pun x ngaku ank... sedih mmg sedih kalau berada kt tmpt kite kn.. mak ngah aku pun ade cakap baju yang sepupu aku pkai smpai skarang x hilang lagi bau busuk mayat 2.. even time mandikan 2 sepupu aku pkai 3 lapisan ( baju die kt dlm, pastu baju hospital then plastik ape tah..) mmg baunye x lapuk dek hujan, x lekang dek panas.. dasyatnye.. time mandikan mmg ulat2 keluar dr hidung, mata, dan dr setiap rongga tubuh arwah.. nauzubillah... minta dijauhkanla.. bile pkir seme ni aku pun jadi takot.. family x hiraukn sbb 2 4 hari hilang xde sape cari...
tujuan aku cite ni bukan utk mengaibkn arwah, bukan juga utk membuka pekung didada..(wah2 ayt bombastik tol skang). tp aku juz nk share cite yang maybe boleh dijadikan pedoman utk semua.. no drug... jgn sesekali menyentuh dadah.. dadah musuh negara.. dadah juga musuh aku..
bile ckp ttg dadag teringt salah seorg ex aku yg mengambil bende 2...(wah ramainye ex.. huhu) time 2 aku ni dibutakan dgn cinta.. ape die wat aku ley bg green light je.. bongok kn... siap die penah isap ganja dpn aku.. (ganja pun dadah kn) aku duk tgk jelah die duk melayan bende 2.. mujurla aku x terikut.. n xkn sekali-kali aku sentuh bende 2.. never..!! hope die da berubah skang.. jgn la die jadi seperti ayahnye.. tgglkn family kerana dadah.. mmbr2 aku ramai gak yg terok.. minum arak, merokok... alhamdulillah aku still boleh kawal diri dr ikot perangai diorg.. penah jga aku g karoke ngan sorg mmbr ni.. die ngan mmbr die yg aku baru kenal time 2.. time 2 g redbox x silap aku.. dptla percuma 2 air seorg.. so kitorg ber3 dptla 6 air.. diorg ley order 3heineken (sejenis arak) 2 coke n aku juz order 1 orange juice.. aku terkejut gak time 2.. mujur diorg hormat aku.. diorg minum sendiri2 xdela plak nk ajk aku kn.. aku minum orange juice jelah.. aku tgk selamber je diorg teguk air setan 2.. adoyai.. pe nk jadi.. tp 2 hal diorg.,.. aku xnk campur.. aku mls nk nasihat ke ape ke.. pndai2 diorg la.. jnji diorg x ajk aku wat seme 2 kn.. hehe
tp kire aku bersubahat skali la kn.. ish2.. xmo da g ngan diorg..

mood : ngantok.. sok keje tp td da settlekn seme keje.. so agk2 sok dpt company baru x utk di audit?

No comments:

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..