BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

23 January 2011

cinta 3 segi..(laut, pntai, batu)


laut dan pantai saling berhubung... yang menghubungkn laut dan pantai adalah ombak..
bila air pasang, laut akn bercantum dengan pantai dan pantai akan berada di bwh laut... pantai terpaksa membiarkan laut berada di atasnye.. membiarkan laut teros menindasnya.. pantai pasrah.. kerana pantai tau tnpa laut tidak bermakna pantai dipanggil pantai.. tiada pantai tnpa laut.. begitula pentingnya laut kepada pantai.. dan bila cintanya laut kepada pantai membuak2, membara, laut akn teros berada di atas pantai.. smbil menyuruh ombak yang besar menhempas pantai supaya pantai tw betapa agungnya cinta laut kepada pantai.. tiada apa yang dpt menghalangnya..
bila air surut.. laut tetap menjadi laut yang terbentang luas.. laut boleh memilih pantai mana yang nk di duduki.. pantai yg 1 pun ditinggalkan sepi.. hanya ombak yang kadang2 menghubungkn antara pantai dan laut.. ketika itu pantai sunyi.. pntai sepi.. pantai perlukan laut di atasnye.. pantai perlukan perlindungan.. laut tidak menjenguknye lagi.. bila air pasang barulah pantai akn kembali ceria.. kembali bersemangat kembali segar utk menerima laut membasahinye.. tetapi kadangkala laut tidak perlukan pantai kerana laut sudah ade batu2 utk menggantikan pantai... laut lebih suka menyakitkan ombak.. membiarkan ombak menghempaskan dirinya di atas batu... kesian ombak.. pantai hanya mampu melihat dr jauh.. ombak hanya sekejap2 membelainya... pantai hanya boleh menyampaikan cintanya kepada laut apabila ombak tiba..

mood : esok nk g TC... mencari ketenangan.. fikiran berserabut... kepala sakit..
YA ALLAH,.. BERILAH DAKU KEKUATAN DAN KESABARAN DALAM MENGHADAPI DUGAANMU.. AMIN.....

2 comments:

fyza said...

aku xpaham...bole explain??;)

mawar b3rdur! said...

hahaha.. wat2 paham jelah.. ko bygkn laut 2 aji.. pantai 2 ko.. batu 2 sape2 jelah yg rmpas aji dr ko.. pastu ombak 2 cinta... hahaha

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..