BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

20 January 2011

PERANG DUNIA..!!

baru2 ni perang dunia ke-x telah terjadi di dlm percintaan aku n my mr right.. agk terok jga kerana dua2 xnk mengalah dan dua2 keras kepala.. hujan juga trun dgn lebatnye semasa perang tersebut... kilat sabung menyabung memeriahkn lagi suasana..
ade yg terkorban dan ade yg terselamat.. dan yg terselamat teroskn hidup dgn membuka lembaran baru... klau di amati kata-kata di atas pun boleh tangkap kn...

ye.. kitorg gaduh agk terok.. smpai aku meminta die mnceraikn aku.. ceh.. mcm da kawin plak.. seme berlaku atas silap masing2.. die wat perangai aku pun wat perangai..cume dr segi yg berbeza.. so.. da kenalah kn.. huhu..
tp berkat kesabaran, perbincangan, toleransi, pendengaran, rase hormat, dan memendam rase, dan mengalah, kitorg ok kembali.. alhamdulillah... syukur sgt2..
die pun da ngaku salah die.. aku pun salah kerana terlalu tekan die.. still x phm die.. aku masih lagi dlm proses mengenali hati budinye.. maybe aku x ckup kenal die.. so kitorg kena give n take. jgn nk keras kepala je kn. huhu.. die membebel, marah, nasihat aku juz diamkn.. itu jalan terbaik.. aku xnk marah balik bile die tgh marah.. api yg marak jgn ditambah minyak.. makin membara api 2.. biarkn ia membara.. lame2 api itu akn padam dgn sndirinye... aku skang da pndai berkias2.. 2 pun lepas dgr bebelan, omongan, dan nasihat dr die.. die mmg suke berkias... hehe..
dan malam 2 bulan kembali kelihatan.. langit cerah dan bintang bersinar2 membentuk senyuman dan gelak yg membahagiakn.. garis2 bhgia kembali kelihatan.. alhamdulillah.. dalam percintaan perlukn kesabaran.. baru dua2 akn bhgia.. insyaallah.. dan kerana bimbingan die jga la aku telah kembali ke pangkal jalan.. aku dah temui cahaya keinsafan.. insyaallah.. semoga Allah swt teros menguatkn hatiku utk melakukan kebaikan... biarla kami same2 berada di jalan yg diredhai...andai die dijadikn untukku pnjgknlah usia kami dan jodoh kami... andai die bukn dijadikn utkku jauhknlah dirinya drku.. aku redha dan terima segalanya... amin.....

2 comments:

Dzulaikha said...

kahwin jela cpt

mawar b3rdur! said...

haha.. xley blah ko eja kahwin.. hahaha... insyaallah klau dipanjangkn jodoh kami.. huhu.. tp ko dulu kot.. huhu.. ayh ko da ceramah da 2.. da boleh da.. haha

want to see my photo gallery?

want to see my photo gallery?
tekan je gambar atas ni..